وقایع مهم تاریخ در این روز ( ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ )
- شناسه خبر: 29400
- تاریخ و زمان ارسال: 19 بهمن 1399 ساعت 07:47
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

راهپیمایی عظیم مردم در تایید دولت موقت به فرمان امام خمینی (۱۳۵۷ ش)
به دنبال آغاز به کار دولت موقت، امام خمینی از مردم خواست از طریق تظاهرات آرام، نظر خود را درباره دولت موقت اعلام نمایند. پس از این درخواست، جامعه روحانیت مبارز تهران، مردم را به یک راهپیمایی بزرگ و همگانی در روز ۱۹ بهمن ماه دعوت نمود. در اعلامیهای که به همین منظور صادر شد خاطر نشان …

فرار “جعفر شریف امامی” نخست وزیر رژیم پهلوی در پی فراگیر شدن نهضت اسلامی (۱۳۵۷ ش)
شریف امامی در دوران دوم نخست وزیری خود، برای آرام کردن اوضاع، دست به یک سلسله کارهای نمایشی و غیرعادی از نظر رژیم زد. اولین کار او این بود که گفت با حزب رستاخیز، تنها حزب سیاسی کشور که پارلمان را در اختیار داشت، کاری ندارد و به این ترتیب عملاً موجبات انحلال این حزب را فراهم ساخت. …

اعلام همبستگی همافران با انقلاب اسلامی در حضور حضرت امام خمینی(ره) (۱۳۵۷ ش)
از شکنندهترین ضربات بر پیکر رژیم شاهنشاهی، حرکت شجاعانه پرسنل نیروی هوایی در نوزدهم بهمن ماه ۱۳۵۷ ش بود که به حق میتوان آن روز را از ایاماللَّه خواند. در این روز و به دنبال گسترش انقلاب اسلامی در تمام نقاط کشور و دعوت حضرت امام خمینی(ره) از نظامیان برای پیوستن به ملت، جمع کثیری …

روز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی
در روز نوزدهم بهمن ۱۳۵۷، نظامیان متعهد نیروی هوایی با حضور در اقامتگاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامی در مدرسه رفاه و بیعت با آن حضرت، سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگهای زرین تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسانیدند. نقش ارزنده همبستگی باشکوه ارتش و خصوصاً نیروی هوایی در اضمحلال …

شهادت شهید سیدمحمد سیدزاده (۱۳۶۱ش)
شهید سیدمحمد سیدزاده در روز پنجشنبه یکم فروردینماه ۱۳۳۷ش در شهر مشهد در خانوادهای مذهبی و متدین چشم به جهان هستی گشود. پدرش، فردی مؤمن و متعهد و مدرس قرآن بود. وی از همان ابتدا با مسائل اخلاقی و مذهبی آشنا شد. پس از گذراندن دوران کودکی در سال ۱۳۴۳ش پای در دبستان تدین گذاشت و …

شهادت شهید سیدحبیب الله شفیعی (۱۳۶۱ش)
شهید سیدحبیبالله شفیعی در اول محرم سال ۱۳۳۸ش در یکی از روستاهای تابع شهرستان رودسر بهنام دیودره در یک خانواده متدین چشم به جهان هستی گشود. سیدحبیبالله، اولین فرزند خانوادهاش بود. محبوبیت سید در میان خانواده خیلی زیاد بود بهطوریکه حتی در دل مردم جا داشت. در سن ۵، ۶ سالگی …

ارتشبد فضائل تدین فرمانده نیروی هوائی در یک سانحه هوائی در تپه های لویزان با سقوط هلی کوپتر کشته شد(۱۳۵۵ش)
در این سانحه خلبان و مکانیک هلی کوپتر نیز کشته شدند

گروه کثیری از همافران و پرسنل نیروی هوائی به منزل امام خمینی آمدند (۱۳۵۷ش)
و همبستگی خود را با انقلاب ملت ایران، به رهبری امام خمینی، اعلام کردند. امام در این دیدار گفتند همانطور که گفتید تا حالا در اطاعت طاغوت بودید، حالا به قرآن پیوستید. قرآن حافظ شماست امیدوارم با کم شما بتوانیم در اینجا حکومت عدل اسلامی برقرار کنیم

در اجرای خواسته امام خمینی مبنی بر راهپیمائی مردم در تأیید دولت موقت، میلیون ها تن از مردم برای ابراز حمایت از آیت الله خمینی و دولت موقت اسلامی به خیابانها آمدند(۱۳۵۷ش)
و راهپیمائی گسترده ای در سرتاسر ایران برپا نمودند. تنها در تهران متجاوز از دو میلیون نفر در این راهپیمائی شرکت داشتند. غیر از طبقات مردم، روحانیون، احزاب سیاسی و همافران در این رفراندوم شرکت داشتند. در پایان راهپیمائی تهران قطعنامه ای در ۷ ماده قرائت شد و مردم یکپارچه آنرا تأیید کردند

در گرگان تظاهرات مردم برای تایید دولت موقت خونین شد. (۱۳۵۷ش)
نظامیان به سوی مردم آتش گشودند و مردم نیز ساختمانهای دولتی را به آتش کشیدند. در این ماجرا پنج کشته و یازده مجروح باقی ماند

مذاکرات مهمی بین بازرگان، بختیار و ارتش انجام گرفت.(۱۳۵۷ش)
اطرافیان بازرگان اظهار عقیده کردند فرماندهان نیرو به ویژه رئیس ستاد، اینک به این نتیجه رسیده است که مصلحت مملکت و مصالح ارتش که جزئی از مصالح مملکت است ایجاب می کند که ارتش در مبارزه قدرت میان دولتهای بازرگان و بختیار نقشی بیطرف در پیش گیرد.

بختیار گفت در مقابل هیتلر، رضاشاه و شاه ایستادگی کرده ام و در مقابل آیت الله خمینی و بازرگان نیز مقاومت خواهم کرد.(۱۳۵۷ش)
در کشور واحدی چون ایران دو دولت را نمی پذیرد و دولتی را که گویا مهندس بازرگان درصددتشکیل آن است به رسمیت نمی شناسد

علی امینی و مهندس جعفر شریف امامی به فاصله یک روز در این هفته تهران را ترک و بسوی اروپا پرواز کردند.(۱۳۵۷ش)
گفته شد با وجودی که جعفر شریف امامی ممنوع الخروج و تحت تعقیب بود به دست بختیار و با وساطت منوچهر آریانا از ایران فرار کرده است

علی امینی و مهندس جعفر شریف امامی به فاصله یک روز در این هفته تهران را ترک و بسوی اروپا پرواز کردند.(۱۳۵۷ش)
گفته شد با وجودی که جعفر شریف امامی ممنوع الخروج و تحت تعقیب بود به دست بختیار و با وساطت منوچهر آریانا از ایران فرار کرده است

علی امینی و مهندس جعفر شریف امامی به فاصله یک روز در این هفته تهران را ترک و بسوی اروپا پرواز کردند.(۱۳۵۷ش)
گفته شد با وجودی که جعفر شریف امامی ممنوع الخروج و تحت تعقیب بود به دست بختیار و با وساطت منوچهر آریانا از ایران فرار کرده است

در پی تظاهرات دانشجویان ایرانی در اوکلاهماسیتی امریکا، ۱۵ نفر از ایرانیان دستگیر شدند.(۱۳۵۶ش)
بنابر خبرگزاری آسوشیتدپرس، دادستان منطقه این ایالت خواستار تبعید و اخراج همه ایرانیانی شده که در تظاهرات اخیر شرکت داشتند. همچنین رئیس پلیس منطقه نیز با ارسال نامه ای به کنسولگری ایران، خواستار اخراج فوری ۲۱ دانشجوی ایرانی از امریکا شده است. اردشیر زاهدی سفیر رژیم ایران درامریکا، …

درگذشت فریده صابری، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون (۱۳۹۶ش)
فریده صابری متولد سال ۱۳۲۷ بود و دیپلم هنرستان عالی موسیقی را در سال ۱۳۴۷ دریافت کرد. او دارای لیسانس کارگردانی و بازیگری از دانشکدهی هنرهای دراماتیک ایران و مدرک فوق لیسانس از دانشگاه ایندیانا در آمریکا بود. این بازیگر در تئاترهای “الو تریا”، “ایوانف”، “آقا محمدخان کالیگولا”، …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( ۲۳ جمادی الثانی ۱۴۴۲ )

• درگذشت “طاهر ذوالیمینین” از سرداران عباسی(۲۰۷ ق)
طاهر بن حسین ذوالیمینین از سرداران نامی هارون و مامون عباسی است. وی از طرف مأمون، به مقابلهی علی بن عیسی، فرمانده امین عباسی رفت و او را شکست داد و بغداد را فتح نمود. از آن پس جزو خواص مامون به شمار میرفت و از هنگام رفتن مامون به بغداد، حکمران خراسان گردید. در اواخر خلافت مأمون، …

• رحلت فقیه فرزانه آیت اللَّه “ملا حبیب اللَّه کاشانی” عالم ربانی و دانشمند کامل(۱۳۴۰ ق)
میرزا حبیب اللَّه شریف کاشانی در سال ۱۲۶۲ ق در کاشان به دنیا آمد. در کودکی پدر را از دست داد و زیر نظر آیت اللَّه سیدحسین کاشانی به تحصیل علوم حوزوی همت گماشت. در پرتو این تلاش پیگیر، در شانزده سالگی گواهی نقل روایت و در هجده سالگی گواهی اجتهاد دریافت نمود. میرزا حبیب اللَّه در سالهای …

• وفات آیت اللَّه “سیدهاشم نجف آبادی میردامادی” (۱۳۸۰ ق)
آیت الله حاج سید هاشم میردامادی ـ معروف به نجف آبادی ـ در سال ۱۳۰۳ قمری در نجف اشرف در خاندان علم و فضیلت دیده به جهان گشود. نسب او با سی واسطه به فرزند امام صادق «ع» می رسد. از بین این سلسله جلیله، سید محمد باقر فرزند سید مرتضی به نجف آباد اصفهان می آید و به ترویج احکام دین می …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( ۷ فوریه ۲۰۲۱ )

• درگذشت “آدولف ساکس” موسیقیدان آلمانی (۱۸۹۴م)
آدولف ساکس مخترع و موسیقی شناس آلمانی در ۶ نوامبر سال ۱۸۱۴م در آلمان متولد شد و از اوایل زندگی با آلات موسیقی، که پدرش سازنده و فروشنده آنها بود، آشنا شد. ساکس حرفه پدر را دنبال کرد و پس از مطالعات زیاد، ساز جدیدی را ساخت که به نام خود او ساکسیفون نامیده می شود. وی سرانجام در ۷ …

• تولد “توماس مور” فیلسوف و متفکر شهیر انگلیسی (۱۴۷۸م)
سرتوماس مور، فیلسوف معروف انگلیسی در هفتم فوریه ۱۴۷۸م در لندن به دنیا آمد. وی مدارج تحصیلی را به سرعت طی کرد و در جوانی وکیل دعاوی شد ولی دلش بیشتر شوق دانش و دانایى داشت تا حقوق و قانون. مور پس از آن که وارد پارلمان شد مورد توجه پادشاه وقت انگلستان قرار گرفت و از شاه، درجه لُردی …

• تولد “چارْلْزْ دیکِنْزْ” رمان نویس و ادیب بلندآوازه انگلیسی (۱۸۱۲م)
چارلز دیکنز نویسنده شهیر انگلیسی در هفتم فوریه ۱۸۱۲م در خانوادهای فقیر در انگلستان به دنیا آمد. وی از نوجوانی به نگارش روی آورد و سلسله مقالاتی هجوآمیز از زندگی روزانه مردم انگلیس منتشر کرد. در کتابهای اولیه دیکنز، خردهگیری شدیدی از جامعه عصرملکه ویکتوریا وجود دارد که باعث شهرت …

• تشکیل اتحادیه هندوچین توسط دولت استعماری فرانسه (۱۸۹۹م)
هدف اصلی از ایجاد این اتحادیه جلوگیری از توسعه نفوذ سایر دول جهان در امور سیاسی و اقتصادی هندوچین بود.

• بمباران گسترده ویتنام شمالی توسط هواپیماهای جنگی امریکا (۱۹۶۵م)
در روزهای ۲ اوت و ۴ اوت سال ۱۹۶۴ میلادی ، دو ناوشکن آمریکایی مادوکس و ترنر جوی وارد آب های مرزی ویتنام شمالی می شوند. آمریکایی ها ادعا کردند که از خاک ویتنام شمالی به سوی این ناوشکن ها شلیک شده است (سال ها بعد ، کارکنان این دو ناوشکن این ادعا را تکذیب کردند). حادثه خلیج تونکن …

• روز ملی و استقلال “گرانادا” از استعمار انگلستان (۱۹۷۴م)
گرانادا، مجموعهای است از جزایر بزرگ و کوچک که در جنوب شرق دریای کارائیب و شمال امریکای جنوبی، واقع است. گرانادا با ۳۴۴ کیلومتر مربع مساحت و حدود ۱۰۲هزار نفر جمعیت در همسایگی ونزوئلا قرار گرفته است. پایتخت گرانادا، سنت جورجز و واحد پول آن دلار کارائیب شرقی است. پیشبینی میشود جمعیت …

• پایان حکومت دیکتاتوری خاندان “دوالیه” در کشور “هائیتی” (۱۹۸۶م)
خانواده دوالیه، در سال ۱۹۵۷م، حکومت را در کشور هائیتی به دست گرفتند. ابتدا فرانسوا دوالیه به عنوان رئیس جمهور به قدرت رسید و تا سال ۱۹۷۱م به مدت ۱۴ سال، یک حکومت دیکتاتوری متکی بر قدرت نظامیان در هائیتی به وجود آورد. دوالیه یکی از خونخوارترین دیکتاتورهای امریکای مرکزی بود و همواره …

• مرگ “شاه حسین اردنی” پادشاه پیشین اردن (۱۹۹۹م)
شاه حسین بن طلال پادشاه پیشین اردن در چهارم نوامبر سال ۱۹۳۵م در اردن به دنیا آمد و تحصیلات خود را در دانشگاه نظامی انگلیس به پایان برد. وی به دنبال ترور پدربزرگش ملک عبداللَّه و حکومت چند ماهه پدر خود، امیر طلال، در سال ۱۹۵۳م در ۱۸ سالگی به سلطنت رسید. وی در ابتدا با جمال عبدالناصر …