بقعه حاجی حاضر علیه السلام ایوان
- شناسه خبر: 2313
- تاریخ و زمان ارسال: 5 بهمن 1392 ساعت 08:06
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
در شهرستان ايوان، بخش مركزي، روستاي حاج حاضر واقع شده است.
شجره نامه ای از این امامزاده در دست نیست . روايت شده كه او از خادمين امام رضا (ع) بوده است و به علت انجام وظيفه سريع و درست و حضور به موقع در خدمت امام لقب حاضرگرفته است و نام اصلي وي سيد محمد ميباشد. عدهاي ديگر ميگويند او از زمان هاي خيلي دور به همراه سيد عبدالله به اين منطقه اعزام شدهاند و در اين جا فوت نموده است. خبر ديگر حاكي از آن است كه حاجي حاضر برادر امام رضا و فرزند امام موسي كاظم (ع) ميباشد؛ ولي هيچ يک از اقوال فوق مستند تاريخي ندارد .
ميزان درآمد در هر ماه بطور متوسط: 100.000تومان.
.سال ساخت بناي جديد :
نيمه دوم 1390. مساحت بنا: 308 متر
مساحت زمين هاي اطراف بنا(تا جايي كه مربوط به حوزه ي امامزاده است و جزء حياط امامزاده محسوب شود):200 متر
مشخصات بنا و نوع بنا:مصالحي چون؛ سيمان، آهن و ميلگرد در بنا بكار رفته استو در بالاي آن گنبدي با بتن ساخته شده است كه توسط چهار ستون بر روي ضريح آهني قرار گرفته است در زيرطبقه اصلي، طبقهاي همكف ساخته شده است، البته ساخت و ساز اين بنا به علت مشكلات مالي مدتي است نيمه كاره مانده است.
اعضاي هيأت امناء :جاسم پيرحياتي ،مسعود رحماني، يدالله ذوالفقاري، حسين رحيمي و ولي پرهيزكاري
اقدامات و فعاليت هاي هيأت امناء(عمراني- فرهنگي):
فعاليت هاي فرهنگي: برنامه هاي فرهنگي – مذهبي اجرا شده در اين بقعه محدود به عزاداري در روزهاي تاسوعا و عاشورا است.
كرامات امامزاده
1- آقاي جاسم پيرحياتي اهل و ساكن ايوان و از معتمدين منطقه به نقل از آقاي محمدعلي تعميركاري نقل كردند: در زمان والي ابوقداره به آقاي تعميركاري ميگويد برو و براي حاج حاضر بناي بساز، والي به همراه ايشان مأموري ميگمارد تا كارش را به نحو احسنت انجام بدهد. وقتي ميخواهد ساخت و ساز را شروع كند به خاطر كوهستاني بودن منطقه با صخره بزرگي مواجه ميشوند كه برداشتن آن از توان آنها خارج است به همين دليل به والي ابوقداره ميگويد كه به خاطر وجود صخره نميتواند ساخت و ساز انجام بدهد و ناچاراً كار بايد تعطيل شود، والي ميگويد برو و هرطوري شده بنا را بساز و اگر كوتاهي كني عواقب قصورت متوجه تو است، اصلا برو و ب امامزاده متوسل شو و از او بخواه كه كمكت كند.
آقاي تعميركاري وقتي ميبيند كه كار به اينجا كشيده به امامزاده متوسل ميشود و از ايشان درخواست ميكند تا در برداشتن صخره او را ياري كند.
بعد از اين ماجرا وقتي براي سركشي به آنجا مراجعه ميكند ميبيند كه آن صخره حدود100 متر از كنار بنا دور شده است، بدين ترتيب كار ساخت وساز را شروع و براي آن بناي قديمي را ميسازد.
2- آقاي كمر نورمحمد اهل و ساكن روستاي حاج حاضر نقل كردند: حدود150 سال خانواده پدر بنده به نام حسينبگ نورمحمد در شهر سرپلذهاب سكونت داشتهاند؛ شبي امامزاده حاجحاضر به خوابش ميآيد و ميفرماييد بايد به روستاي حاج حاضر در شهر ايوان بيايي و در آنجا خدمتكار من بشوي، پدرم ميگويد من شما را نميشناسم شما چه كسي هستيد؛ ميگويد من حاجي حاضر هستم و در روستاي حاج حاضر ايوان مدفونم؛ اين خواب چندبار اتفاق ميافتد ولي پدرم هيچ اعتناي به خواب پيشآمده نميكند، در همين اثنا پدرم بينايي خود را از به طرز عجيبي از دست ميدهد بدين صورت كه ايشان صبح بلند ميشود و نمازش زا ميخواند بعد ميخوابد دمدمهاي صبح مادرم ميگويد حسينبگ چرا بلند نميشوي، پدرم ميگويد هنوز شب است،مادرم ميگويد اين چه حرفي است كه ميگويي نميبيني كه خورشيد بالا آمده و روز شده، با كنجكاوي مادرم مشخص ميشود كه پدرم بيناييش را از دست داده است؛ وقتي حكمت نابيانيش را در عدم اعتنا به خوابي كه امامزاده آن دستور را به او داده بود، ميبيند با توسل و راز و نياز به امامزاده حاج حاضر بيناييش را بدست مي
آورد و به شكرانه اين نعمت از سرپلذهاب مهاجرت و در روستاي حاج حاضر سكني ميگزينند و كمر به خدمت امامزاده ميبندند. در وهله اول قبر ايشان را درست ميكند و بر بالاي آن سايباني درست ميكند.
بعد از مدتي والي پشتكوه از جاده ايوان- كرمانشاه ميگذرد و پدرم را در آنجا ميبيند، والي به پدرم ميگويد كي هستي و حرفهات چيست و اينجا چكار ميكني؛ پدرم ميگويد حسين بگ خادم امامزاده حاج حاضر هستم، والي ميگويد امامزاده معجزه دارد،پدرم ميگويد بله، والي ميگويد من عازم سفر كرمانشاه هستم اگر در طول مسير رفت و برگشت از امامزاده معجزه ببينم برايش ساختمانميسازم، بعد دقايقي كه از آنجا دور ميشوند ناگهان در مسير جاده سنگ سفيدي ميافتد و راه را بر آنان ميبندد و در همين هنگام وسيله نقليه آنان خاموش ميشود؛ يكي از همراهان والي ميگويد كه اين موضوه معجزه امام زاده است، وال ميگويد اي امامزاده اگر سنگ را برداري تا ما به راهمان ادامه بدهيم برايت ساختماني بنا ميكنم،به ناگاه سنگ برداشته و وسيله نقليه روشن ميشود، والي برميگردد و به پدرم ميگويد من معجزه ايشان را ديدم فردا از كرمانشاه برميگردم و دستور ميدهم براي امامزاده ساختمان بسازند.
تعداد شهداي مدفون در جوار بقعه: 200 شهيد. جمعيت روستا/شهر امامزاده: 100 نفر.
زائرين بقعه ازاستان ايلام درايام نوروز وروزهاي پنجشنبه است.
اخبار مرتبط: