بقعه امامزاده سيدمحمد(ع)؛ نگينی بر تارك قله چهار هزار متری ايران
- شناسه خبر: 875
- تاریخ و زمان ارسال: 3 بهمن 1390 ساعت 09:47
- نویسنده: 3 4
كهگيلويه و بويراحمد/’گروه خبرنگاران افتخاری/رامین چرومی
بقعه امامزاده سيدمحمد(ع)؛ نگينی بر تارك قله چهار هزار متری ايران
پایگاه امامزادگان (بقاع نیوز) : بقعه امامزاده سيدمحمد(ع) در فاصله دو كيلومتری شهر باستانی و متروكه كوخدان، بر تارك سفيد و پربرف قله چهار هزار متری ايران (دنا) میدرخشد.
حجتالاسلام «سيدعلی صالح موسوی اعظم»، مديركل اوقاف و امورخيريه كهگيلويه و بويراحمد،در کفت گو با خبرنگارپایگاه اطلاع رسانی امامزادگان با بيان اين مطلب گفت: بقعه امامزاده سيدمحمد(ع) در فاصله دو كيلومتری روستای باستانی و متروكه كوخدان، در دامنه كوهی در شهر افسانهای سیسخت، مركز شهرستان دنا بر تارك سفيد و پربرف قله چهار هزار متری ايران (دنا) میدرخشد.
وی افزود: رودخانه پل كلو در جنوب شرقی آبادی روان و كوههای دينار، كنجگاهی، زنگوئی در شمال شرقی و غربی آن قرار دارد.
حجتالاسلام موسوی اعظم اظهار كرد: در كتاب فرهنگ جغرافيايی آبادیهای كشور ذكر نام امامزاده مزبور چنين آمده است؛ دو مسجد و زيارتگاهی بنام امامزاده محمد(ع) در شهر سیسخت واقع شده است. كتاب فرهنگنامه ديگری نيز اين امامزاده را به نام سيدمحمد در منطقه بويراحمد سردسير نام میبرد.
مديركل اوقاف و امورخيريه كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: از بنای اوليه امامزاده هيچگونه عنصر متقن و مدركی در دست نيست، گويند عمارت قديمی آن در ابعاد 6*4 متر بصورت خشت و گل احداث شده كه برفراز آن گنبدی كوتاه استوار گشته است.
حجتالاسلام موسوی اعظم ابراز كرد: به نقل از كتاب دائرةالمعارف شجره آل رسول جلد سوم نوشته سيدعلی موسوینژاد سوق، در مورد اين بقعه متبركه چنين آمده است: آگاهان محلی نقل كردهاند: بخش عمدهای از منازل و تكايای مناطق پادنا و گچسار و اكثر قصبههای اين بلاد در زمين لرزه سالهای 1239 و 1269 هجری ـ قمری ويران شده است. اما آنچه كه بنظر میرسد، سالها عمارت امامزاده بعد از تخريب، خاكبرداری و بازپيرايی نشده است و بر حسب ظاهر پيرامون قصبه كنونی كوخدان هنوز آثار پی و شالوده بناهای گچی قديم و هم چنين تارپودی از قبور گذشتگان در مجاور بقعه متبركه امامزاده مشهود است.
وی عنوان كرد: يكی از مردان سالخورده و كهن روستای كوخدان به نقل از پدرش بيان كرد؛ بعد از زمين لرزه ويرانگر، تعدادی از محليان منطقه را ترك كردهاند. اما، اجداد ما همچنان منطقه را رها نكردند و همچنان ييلاق و قشلاق را ادامه دادهاند. بنابراين هنگام كوچ ساليانه عمده وسايل و ابراز خود را در كنار پير (امامزاده سيدمحمد) به امانت میسپردند تا از گزند دزدان و رهگذران در امان بماند.
مديركل اوقاف و امورخيريه كهگيلويه و بويراحمد خاطرنشان كرد: اين بنا در سال 1375 هجری ـ شمسی توسط ادارهكل اوقاف و امور خيريه استان و مشاركت مردم سیسخت و متولی در پلانی در ابعاد 16*14 متر با رعايت اصول فنی و مهندسی تجديد بنا شد. ايشان به استناد اقوال معمرين محلی و اعتقادات منطقهای و اسناد موجود از احفاد امام سجاد(ع) است.