آرامگاه علامه مجلسی در سبزه میدان اصفهان
- شناسه خبر: 49080
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۷
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، کتاب بحار الانوار اشاره کرد که نظیری در جهان اسلام ندارد، نام کامل وی محمد باقر مجلسی مشهور به علامه مجلسی می باشد که در برخی کتب تاریخی از آن با نام مجلسی ثانوی یاد کرده اند.
در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ایران با یکی از بهترین جاذبه های گردشگری اصفهان یعنی آرامگاه علامه مجلسی به طور کامل آشنا خواهید شد و البته مختصری درباره بیوگرافی این شخصیت مهم دنیای شیعه برای شما درج کرده ایم که در ادامه قابل مطالعه هستند.
آرامگاه علامه مجلسی
برای رسیدن به این مقبره باید به سبزه میدان در کنار مسجد جامع اصفهان سفر کنید، این یعنی به قلب اماکن دیدنی و تاریخی نصف جهان می رویم، مقبره وی گرچه کمی خلوت از سایر اماکن مذهبی ایران نظیر حرم امام رضا ( ع ) در مشهد است، اما صفای خاصی دارد و به گفته عاشقان این شخصیت آرامش و معنویتی که در این محل به زیارت کنندگان می رسد در کمتر نقطه دیگری شاهدش خواهید بود.
بیوگرافی محمد باقر مجلسی
محمد باقر مجلسی مشهور به علامه مجلسی نویسنده کتاب پر از احادیث بحار الانوار در سال ۱۰۳۷ هجری قمری در شهر اصفهان در خانواده ای کاملا مذهبی چشم به جهان باز کرد، او در طی مدت زمان زندگی خود از مراجع مهم مردم در اصفهان بود که سرانجام در سال ۱۱۱۰ هجری قمری دار فانی را وداع گفت، از همین رو پیروان این شخصیت را در نزدیکی مقبره پدرش ، محل سبزه میدان کنونی به خاک سپردند.
سبک معماری مقبره
شاید نکته جالب توجه درباره سبک معماری مقبره علاه مجلسی این باشد که این آرامگاه در دوره صفویان ساخته شد و از همین رو از زیباترین ها در ایران قلمداد می شود، کاشی کاری های هفت رنگ زیبا، آئینه کاری های متحیر کننده، منبت کاری و گچ بری در زیر سقف های بلند این مکان ، باعث شده تا چشم هر بیننده ای به آنها مات شود، همچنین تعداد زیادی آثار مینیاتوری و نقاشی از المان های مختلف ایرانی و اسلامی نظیر گل، اسم ۱۴ امام شیعیان در همه جای آرامگاه نقش بسته است.
مشاهیر مدفون در مقبره
از مشاهیر مشهوری که در مقبره علامه مجلسی به خاک سپرده شده اند می توان به حاج آقا مرتضی خراسانی، حاج سید ضیا الدین علامه و پدر خود این شخصیت بزرگوار با نام محمد تقی خان مجلسی یا علامه اول در این محل تاریخی اشاره کرد که بازدید از هر یک از آنها صفای خاص معنوی خود را دارد.
حال و هوای بیرونی مقبره
از آنجایی که آرامگاه علامه مجلسی در محیطی شلوغ واقع شده است فضای بیرونی آن کاملا با داخل در تضاد است، این بدان معناست که شما به محض ورود به داخل مقبره هیچ سر و صدایی را نمی شنوید و به محض خروج وارد دنیای دیگری می شوید، دنیایی که در آن کسبه مشغول داد و ستد در سبزه میدان هستند و نمای مسجد جامع سایه بزرگی انداخته است.
انتهاپیام/ح