استاد فرشچیان: ارادتم را به اهل بیت(ع) از دریچه هنر ابراز میکنم
- شناسه خبر: 1083
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۲
- نویسنده: محمد کمالی ضیا
استاد فرشچیان: ارادتم را به اهل بیت(ع) از دریچه هنر ابراز میکنم
خراسان – مورخ چهارشنبه 1391/02/20 شماره انتشار 18114
نویسنده: اکرم محمدی
پایگاه امامزادگان(بقاع نیوز):رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در دیدار با استاد محمود فرشچیان، بر آمادگی کامل حوزه هنری در پروژه طراحی و ساخت ضریح امام حسین ( ع ) تاکید کرد .
به گزارش خراسان ، این دیدار که در حوزه هنری و با حضور گودرزی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و وحید فرجی رئیس حوزه هنری استان قم و محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، برگزار شد مومنی شریف با بیان این که حفظ و انتشار تجربیات و دانش استادان هنر متعهد از وظایف حوزه هنری است ، خاطر نشان کرد: در اندیشه اسلامی، «هنر» عطیه ای الهی است که خداوند در نهاد هنرمند قرار می دهد. اگر او از این گوهر بی بدیل در راه رضای الهی استفاده کند، به یقین مورد تفضل الهی قرار می گیرد و از ذهن، زبان و دست او آثاری خلق می شود که اعجاز گونه است. لذا خودشان اعتراف می کنند که: کیست این پنهان مرا در جان و تن/ کز زبان من همی گوید سخن!
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به توسعه بارگاه رضوی و عتبات عالیات اشاره کرد و گفت : خوشبختانه در این روزگار فرصتی پیش آمد تا بزرگان هنر اسلامی مانند استاد فرشچیان، عشق و ارادت خود را به اهل بیت (ع) با طراحی و ساخت ضریح آنان، به نمایش بگذارند و هنرشان را به گره زدن به آن جاودانه ها، جاودانه کنند.
مومنی شریف با ابراز تأسف از این که در معماری بعضی از مساجد و اماکن مذهبی تازه تأسیس یا در بازسازی بعضی امامزادگان از معماری مدرن و غیر شرقی استفاده می شود، گفت: ظاهراً ساخت و ساز این گونه اماکن تحت تأثیر معماری مکه و مدینه صورت می گیرد. در حالی که معماری این دو مکان مقدس ربطی به معماری اسلامی ندارد بلکه متأثر از سبک بعضی از کشورهای غیر مسلمان است. اما در ایران که تمدن شیعی شاهد صاحب مکتب ممتازی در معماری اماکن مقدس شد و در سطح جهان به معماری و کاشی کاری بعضی مساجد زیبایش شهرت دارد، زیبنده نیست که از دیگران تقلید کنیم یا با صرف هزینه های زیاد کارهای نازیبایی تولید شود که قابل افتخار نباشد، در حالی که در این سرزمین هنوز استادان برجسته ای مانند استاد فرشچیان تنفس می کنند.
رئیس حوزه هنری با اعلام آمادگی کامل این نهاد در پروژه طراحی و ساخت ضریح امام حسین (ع) که توسط استاد محمود فرشچیان در حال انجام است ، تصریح کرد : امیدوارم به برکت این پروژه مبارک، هنرمندان جوان ما با ظرایف هنر اسلامی و حکمت های نهفته در آن بیشتر آشنا شوند و این پروژه آغازی برای ورود به پژوهش در این وادی مقدس باشد. حوزه هنری در خدمت این پروژه ماندگار است.
ضرورت تاسیس دانشکده رسمی هنرهای دینی
استاد محمود فرشچیان نیز گفت : تمام تلاش خود را به کار گرفته ام که همواره از دریچه هنر ارادت خود را به اهل بیت (ع) ابراز کنم، تا امروز هم خود این بزرگواران بودند که به کمک من آمده، دست من را به حرکت در آورده و موجب خلق آثار هنری شده اند.
طراح هنری ضریح امام حسین ( ع) با اشاره به حضور استادان حوزه های مختلف که در ساخت این ضریح مشارکت دارند، خاطر نشان کرد: اگر این پروژه به یاری خداوند و امام حسین(ع) به اتمام برسد، اطمینان می دهم این طرح تبدیل به یکی از شکوه مند ترین آثار هنر دینی خواهد شد. چرا که من همیشه براین باورم هنرهایی که در تمام جهان برای ظهور و بروز ادیان الهی خلق شده اند، همواره رنگ و بویی معنوی و خاص داشته است که باعث ماندگاری آنها در تمام قرن ها می شود .
استاد فرشچیان افزود : امیدوارم با کمک مسئولان حوزه هنری که تلاش آن ها در عرصه گسترش هنر دینی ستودنی بوده است، کتابی نفیس از مراحل مختلف طراحی پروژه ضریح امام حسین(ع) منتشر شود تا دانشجویان و هنرمندان، بتوانند از این کتاب استفاده علمی و تکنیکی کنند چه بسا با این اقدام بتوانیم گام کوچکی در زمینه محو نشدن هنرهای اسلامی و ایرانی برداریم و شاهد این نباشیم که حتی تسبیح و جا نماز ما از چین وارد کشور شود .
ثبت و ضبط آثار استاد فرشچیان در یک مجموعه نفیس
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری هم در این دیدار گفت: استاد فرشچیان از جمله هنرمندان شاخصی است که از قبل انقلاب هم به هنر دینی متصل بودند. ما می بینیم که بسیاری از آثار ارزشمند ایشان از مضامین قرآنی و عرفانی بهره گرفته شده است. به نظر من دیگر وقت آن رسیده است که آثار این هنرمند ارزشمند در قالب یک مجموعه واحد به طور کامل ثبت و ضبط شود. چرا که هر آن چه تاکنون در این حوزه تهیه و گردآوری شده مجموعه تالیفات پراکنده ای است که به طور کامل نشان دهنده شان این هنرمند نیست.
گودرزی دیباج گفت : حوزه هنری همواره تلاش کرده است در مناسبات سیاسی دخالتی نداشته باشد. به همین خاطر اعتماد ملت را کسب کند. قاطعانه می گویم که این نهاد سالم ترین نهاد فرهنگی هنری کشورمان است که چرخه تولیدات سالم و ارزشمند سر لوحه اصلی فعالیت های آن است .بنابراین آمادگی کامل داریم که در شرایط مناسب، نسبت به ثبت و ضبط آثار ارزشمند استاد فرشچیان اقدامات لازم را انجام دهیم .
انتقال ضریح امام حسین(ع) به کربلا توسط کاروان هنرمندان
فرجی مدیر حوزه هنری استان قم نیز در این نشست از تشکیل کاروان هنرمندان بعد از ساخت ضریح امام حسین (ع) در شهرستان قم خبر داد و گفت : به محض پایان عملیات طراحی و ساخت این ضریح مقدس و با هماهنگی که با ستاد عتبات عالیات انجام شد، کاروانی متشکل از هنرمندان تشکیل و این ضریح طی مراسم ویژه به کربلا انتقال داده می شود .
شایان ذکر است در پایان این دیدار استاد محمود فرشچیان به همراه محسن مومنی شریف و مرتضی گودرزی، از کارگاه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری دیدن کردند و با هنرمندان حاضر در این کارگاه به گفت و گو پرداختند.








