آرامگاه بابا قاسم اصفهان از زیباترین نمادهای معماری دوران ایلخانی
- شناسه خبر: 49194
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۲:۲۹
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، بابا قاسم، سالها در میان مردم اصفهان میزیست و در مدرسهای در محله طوقچی که به نام او ساخته بودند تدریس میکرد. تا اینکه پس از وفات او را در نزدیکی همان مدرسه به خاک سپردند و یکی از شاگردانش به نام سلیمان ابی الحسن طالوت دامغانی برایش مقبرهای زیبا ساخت.
آرامگاه باباقاسم در محله شهشهان اصفهان، علاوه بر فضای معنوی و دلنشین، یکی از زیباترین نمادهای معماری دوران ایلخانی در اصفهان است.
معماری
گنبد بقعه باباقاسم هرمی شکل، هشت ترک است. که هر دو ترک آن با خط بنایی و کاشی معرق لاجوردی بر زمینه آجری اسماء الهی نقاشی شده است. بر گردنهی گنبد جملات و عبارات مذهبی تکرار میشود. کتیبه تاریخی سردر مقبره وجود دارد که با خط ثلث بر روی کاشی سفید معرق با زمینه لاجوردی و تاریخ ۷۴۱ ه.ق نام باباقاسم و بانی مقبره آمده است. داخل بنا شبستان نفیس و زیبایی وجود دارد که طاق آن با آجر چینیی بی نقصی مقرنس کاری شده است.
در شبستان آرامگاه بابا قاسم دو کتیبه که با کاشی معرق ساخته شدهاند، دیده میشود. در داخل آرامگاه باباقاسم قبرقدیمی وجود دارد که اسامی چهارده معصوم برآن نوشته شده است، این قبر مربوط به شخصی به نام پهلوان میرزا علی است که در تاریخ ۹۸۵ ه.ق فوت شده است، بر روی این قبر به زبان عربی نوشته شده است.