آرامگاه میرعماد در شهر اصفهان
- شناسه خبر: 49103
- تاریخ و زمان ارسال: 6 خرداد 1402 ساعت 03:51
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

آرامگاه میر عماد در مسجد مقصودبیك اصفهان واقع شده است. میرمحمد بن حسین حسنی سیفی قزوینی، ملقب به عمادالملك و مشهور به میر، خطاط معروف ایرانی (1024-961) و یكی از بزرگترین نویسندگان خط نستعلیق زمان خود بوده است.
به گزارش بقاع خبر، میرعماد حسنی قزوینی یکی از نامدارترین و بزرگترین خوشنویسان ایران میباشد که در زمان صفویان از شهرت خاصی برخوردار بوده است. آرامگاه میرعماد مربوط به قرن یازدهم هجری قمری بوده و در سال ۱۳۱۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. برای بازدید از آرامگاه بزرگ مرد عرصه خوشنویسی کشور باید به چهارراه شکرشکن، چهارراه کرمانی، کوچه میرعماد اصفهان بروید.
مدفن وی در ضلع شرقی صحن كوچك مسجد مقصودبیك قرار دارد و سنگقبر آن هیچگونه كتیبهای ندارد؛ اما در آرامگاه او قطعهسنگی از مرمر به طول 70 و عرض 35 سانتیمتر به طور عمودی بر دیوار شرقی نصب شده است كه بر حاشیه و متن آن، عبارات و اشعاری حجاری كردهاند.
یکی از خوش نویس های بزرگ و مشهور خط نستعلیق میر عماد حسن قزوینی است که از هنرمندان قرن 10 قمری به شمار می رود. او نه تنها در ایران و در دربار صفوی نام دار بود، بلکه آوازه اش به قلمرو حکومت عثمانی و دربار گورکانیان هند نیز رسیده بود و در آنجا نیز مشهور و پر طرفدار بود. میر عماد با هنر چشم نوازش مورد استقبال بسیاری از ثروتمندان قرار می گرفت و آنها نیز هزینه های زیادی برای کار او می پرداختند.
شاه عباس صفوی در سال 1024 قمری میر عماد را متهم به پیروی از تسنن کرد و دستور قتل وی را صادر کرد. پس از مرگش او را در مسجدی قدیمی به نام مسجد مقصود بیک به خاک سپردند. این مسجد در کوچه ای دنج و آرام قرار گرفته است و از آن رو که میر عماد قبل از طلوع خورشید و در تاریکی به قتل رسید، این مسجد بین مردم با نام مسجد ظلمات خوانده شد.
پس از ورود به صحن مسجد آرامگاه میر عماد به چشم می خورد، قبر وی هیچ سنگ و کتیبه ای ندارد و تنها قطعه ای سنگ مرمری با اشعاری حکاکی شده بر رویش در بالای قبل به صورت عمودی به دیوار نصب شده است.
بنا آرامگاه متعلق به قرن 11 قمری است و با شماره 221 در 22 آذر 1313 به ثبت ملی درآمده است.


انتهاب پیام /ح