امامزاده ابراهیم سپهسالار گنجینه ای ناشناخته در غار کوه های سرخ کرج
- شناسه خبر: 39407
- تاریخ و زمان ارسال: 5 مهر 1401 ساعت 10:02
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع خبر، بر فراز قله های سرخ سلسله جبال البرز در حاشیه جاده کرج – چالوس، غاری است که گنیجنه ای مذهبی و معنوی با چند پدیده شگفت انگیز درکنار چشم انداز بی نظیر طبیعت را پنهان ساخته که گردشگران کمتر با آن آشنا هستند.تابلویی در کیلومتر 43 جاده کرج – چالوس نصب شده که بر روی آن عبارت امامزاده ابراهیم (ع) سپهسالار درج شده و مسیر منشعب از این مکان پس از طی سه کیلومتر از راه فرعی به روستایی زیبا با نام تکیه سپهسالار، منتهی می شود.
روستای تکیه سپهسالار با بانمای شیروانی رنگارنگ از جمله قرمز و نارنجی، درختان بلند و سرسبز گردو، رودخانه ای خروشان و چشم انداز کوهستانی خود منظره ای دیدنی و زیبا را پیش روی چشمان، نمایان می سازد.
جذابترین چشم انداز این روستا، گنبد امامزاده ابراهیم (ع) سپهسالار بر فراز قله صخره ای کوههای سرخ این روستاست.
پل چوبی زیبایی روی رودخانه روستا ابتدای مسیر صعود به امامزاده است و زایران باید مسیری صعب العبور و با شیب زیاد به طول 780 متر را در سینه کش کوه طی کنند.
خاک سست و مسیر دشوار دسترسی به این امامزاده به گونه ای است که افراد سالمند نمی توانند از آن عبور کنند، هرچند زایران با دشواری زیاد و تنها با عشق به اهل بیت این مسیر را پشت سر می گذارند اما ساکنان روستا از پیر و جوان به راحتی در طول روز چندین بار در این مسیر تردد می کنند.
نکته جالب در طول مسیر، رنگ قرمز خاک و صخره های این کوه است که به همین خاطر این کوه را کوه سرخ علی اکبر می نامند.
ابتدای محوطه آستان امامزاده ابراهیم (ع) سپهسالار، شماری از شهدای گلگون کفن به خاک سپرده شده اند.
پس از مزار شهدا یک زائرسرا برای ارایه خدمات رفاهی و اقامتی به مسافران وجود دارد که مورد استفاده زایران قرار می گیرد.
گنبد این امامزاده برخلاف سایر اماکن مذهبی روی ضریح قرار ندارد و به دلیل اینکه امامزاده داخل غار و در بافت کوهستانی واقع شده، گنبد آن چند متر آن طرف تر از بنای امامزاده قرار گرفته است.
این گنبد آجری دارای چهار دریچه است که در محوطه ای بالکن مانند شبیه لژ قرار گرفته و زایران در کنار این گنبد و از فراز حصار آجری این لژ، منظره زیبای دوردست پایین دامنه کوه را به نظاره می نشینند.
در پشت بنای امامزاده، محفظه ای کوچک و دود اندود روی دیوار صخره ای کوه برای ادای نذر زایران و روشن کردن شمع نصب شده که خلوتگه معنوی بسیاری از حاجت مندان عاشق اهل بیت (ع) است.
اما از دیدنی های جالب بنای این امامزاده این است که در محوطه پشت آستان مقدس آن، صخره ای دو تکه به ارتفاع تقریبی 10 متر قرار دارد که هر 30 ثانیه یکبار دو قطره آب به موازات هم از آن به پایین می چکد.
این صخره به نام صخره آب چکان معروف است و برخی ساکنان براین باورند که این صخره برای شهادت این امامزاده اشک می ریزد.
جای شگفتی است هنوز منبعی برای این آب پیدا نشده چراکه فضای اطراف صخره ها خالی است و هیچگونه یخ و یا برفی هم روی صخره های آن دیده نمی شود.
از این روست که برخی ساکنان و زایران نیت کرده و زیر این صخره می ایستند تا قطره آب به سرشان بریزد و معتقدند این آب شفابخش و مراددهنده است.
بنای امامزاده ابراهیم سپهسالار در داخل کوه ساخته شده و فضایی بسیار معنوی و شورانگیز دارد.
به محض ورود به داخل بنای این امامزاده ، با فضایی ساده روبرو می شویم ، در گوشه ای از دیوار ، دربی چوبی منقش توجه را به سوی خود جلب می کند.
روی این در چوبی با هنرمندی این عبارات نقش بسته است: وقف نمودم یک جام در را مشهدی رضی از برای آستانه حضرت سپهسالار
شگفت آورترین دیدنی امامزاده ابراهیم سپهسالار در بارگاه و محل ضریح این امامزاده مشاهده می شود چراکه اول آنکه این ضریح داخل غار قرار دارد و سقف آن صخره کوه است و جالب تر آنکه زایران به محض قدم گذاشتن به فضای کوچک این بارگاه با سرمای غیرقابل توصیف و باد یخی روبرو می شوند.
برودت این فضا به حدی است که بهتر است زائران هنگام ورود به این فضا لباس گرم همراه خود داشته باشند.
ضریح مطهر اصلی این امامزاده چوبی است که در حال حاضر ضریح فلزی مشبک آهنی برروی آن نصب شده و رنگ سبز این ضریح در کنار پارچه ای سبز رنگ که روی ضریح انداخته شده، جلوه ملکوتی آن را صد چندان ساخته و موجد آرامش دل و جان است.
در کنار این ضریح غار کوچکتری از بارگاه ملکوتی منشعب شده که در حقیقت منبع سرمای این بارگاه نیز هست.
چشمه آبی از این غار جاری است که معروف به آب مراد است و اکنون دهانه این غار کوچک توسط منبع آبی بسته شده تا زایران به راحتی از این آب گوارا که بطور طبیعی بسیار خنک هم است، استفاده کنند.
انتهای این غار کوچک پیدا نیست اما گفته می شود این غار به غار یخ مراد واقع در منطقه آزادبر گچسر کرج می رسد.
دریچه ای مستطیل شکل بالای این غار کوچک نیز وجود دارد که به شکل کولر است و به طور طبیعی باد سردی از آن به داخل محوطه بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم سپهسالار می وزد.
همه این شگفتیها در کنار بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم سپهسالار حال و هوایی خاص را بر این مکان مقدس حاکم ساخته و حس نزدیکی به خدا به واسطه قرار گرفتن در بلندای کوه و دیدن این همه شگفتی ، بیشتر در این مکان ملکوتی حس می شود.
زایران زیادی برای ادای نذر و برآورده شدن حاجتهای خود به این امامزاده متوسل شده اند و از عنایات و کرامات این امامزاده ، بهره وافر برده اند.
اما نسب این امامزاده بزرگوار به حضرت علی (ع) می رسد.
انتهای پیام/ح