امامزاده محسن یکی از نقاط گردشگری روستای سولان+ عکس ها
- شناسه خبر: 37100
- تاریخ و زمان ارسال: 31 تیر 1401 ساعت 10:06
- منبع: قطره
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع خبر، چند کیلومتری که از شهر مریانج دورتر میرویم بوی سیر و موسیر از فاصله دور به مشام میرسد، بوی کشت و کاری که داد میزند اینجا روستای سولان است، همان روستای معروفی که سالهاست از نقاط مختلف کشور برای خرید سیر و موسیر به آن سفر میکنند.
از وقتی وارد روستا میشوی، به هر طرف که نگاه میکنی فقط سیر میبینی و سیر؛ انبارها، مغازهها، غرفههای کنار جاده و حیاط خانهها پر است از سیرهایی که آماده عرضه است.
در کنار گونیهای پر از سیر مشتقات آن هم به وفور دیده میشود، انواع ترشی سیر بنا به مدت زمانی که تهیه شده در این روستا وجود دارد و هر کسی که به فواید سیر آشناست این فصل از سال حتما سری به سولان میزند.
سولان یکی از روستاهای نزدیک به شهر همدان است که محصول سیر از مهمترین تولیدات کشاورزی اهالی این روستا محسوب میشود، سولانیها را میتوان از مردم قدیم همدانی یاد کرد، آنها قدیمیترین لهجه را دارند.
چند سالی است که اهالی این روستا برای محصول خود جشن برداشت میگیرند و به پاس فراوانی این محصول جشنواره برگزار میکنند.
سومین جشنواره سیر روستای سولان سال ۱۳۹۸ برگزار شد که در چند سال اخیر و به دلیل شیوع ویروس کرونا این جشنواره برگزار نشده است.
چهارمین جشنواره سیر و موسیر به مدت دو روز از دیروز در روستای سولان آغاز شده و امروز نیز ادامه دارد که برنامههایی شاد همراه با هنرمندانی از همدان و تهران اجرا میشود که استقبال خوبی نیز از اهالی روستا و شهرهای اطراف صورت گرفته است.
در حاشیه برگزاری جشنواره مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان در خصوص این جشنواره و نقش تاثیرگذار این رویداد میگوید: برگزاری جشنوارههای محلی به توسعه گردشگری میانجامد و باعث رونق حضور گردشگران و سرمایهگذاران در نقاط کمتر شناخته شده استان میشود.
علی مالمیر با اشاره به جشنواره دو روزه سیر و موسیر سولان عنوان میکند: در استان نقاط بسیار زیادی وجود دارد که میتوان با برگزاری برنامههای مدون و مستمر مانند جشنوارههای سالانه و یا فصلی باعث رونق گردشگری در آنها شد.
او میگوید: یکی از نقاط گردشگری روستای سولان و دیگر روستاهای همجوار مسیر امامزاده محسن در استان همدان است که میتواند با قابلیت کشت متمایز سیر و موسیر برای جذب گردشگر داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان خاطرنشان میکند: به غیر از حضور گردشگران حضور موثر فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میتواند زمینه توسعه دیگر بخشها را نیز در این مناطق فراهم کند.
او توسعه گردشگری روستایی در استان همدان را ضروری میداند و بیان میکند: حمایت از ایجاد بومگردی و دیگر زیرساختهای خدماترسان به گردشگران و اطلاع رسانی جامع و کامل میتواند نقش ویژهای در آن داشته باشد.
مالمیر یادآور میشود: در اولین سال برگزاری این جشنواره شمار بسیار کمی از مردم در این جشنواره حضور پیدا کردند اما هم اکنون حضور و تکاپوی مردم محلی و برنامههای مختلف در این جشنواره نشان دهنده توسعه این رویداد و تاثیرگذاری خوب آن بوده است.
او میگوید: امیدواریم در سالهای آینده این جشنواره به صورت گستردهتری برگزار شود تا تحول اقتصادی منطقه هم در کنار دیگر بخشها در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان عنوان میکند: توسعه بومگردی برای ایجاد انگیزه در اقامت گردشگران در این منطقه و معرفی و عرضه فراوردههای محصولات از سیر و حتی برداشت و معرفی ویژگیهای بارز سیر به عنوان اصلیترین محصول این منطقه را از جمله اهداف این جشنواره در سالهای آینده دانست.
+