نوروز زمان بررسی کارنامه معنوی یک سال گذشته است
- شناسه خبر: 30212
- تاریخ و زمان ارسال: 3 فروردین 1400 ساعت 06:38
- نویسنده: احمدی

به گزارش بقاع خبر: حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری بعد از ظهر یکم فروردین در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و در جمع زائران حرم کریمه اهل بیت اظهار کرد: نوروز امسال با ماه شعبان مصادف شده، ماهی پر برکت که ولادت امام حسین(ع)، امام سجاد(ع) و حضرت عباس(ع) در ابتدای آن است و نیمه شعبان هم سالروز میلاد حضرت ولی عصر(عج) خواهد بود.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم از برکات این ماه عزیز بهرهمند شویم و همچنین با یاری الهی، شرّ ویروس کرونا از سر بشریت به خصوص مردم ایران برداشته شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه معنای نوروز آن است که یک سال گذشته و وارد سال دیگری شدهایم گفت: لازم است در ابتدای سال به اموری که طی ۱۲ ماه گذشته بر ما رفته فکر کنیم و کارنامه یک ساله خود را ورق بزنیم و ببینیم چه کردهایم که واقعا به درد ما خورده باشد.
وی ادامه داد: اگر این یک سال به انداز یک سال بر اخلاق، معنویت، علم، فضائل، کرامت و تجربه ما افزوده شده باشد سود کردهایم هر چند یک سال از عمر خود را گذراندهایم و برای این همه هزینه کردهایم.
اسکندری با اشاره به ضرر و زیانی که ممکن است در طول سال قبل به انسان وارد شده باشد گفت: باید بیندیشیم که چگونه میتوانستیم جلوی زیان را بگیریم و از گذر عمر سود کنیم، در واقع باید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسیم، در تقویت قوتها بکوشیم و نقصان و ضعف را جبران کنیم تا تجربه زیان مجدد در سال جدید نداشته باشیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با تاکید بر اینکه همه امور نباید منحصر در محاسبات مادی باشد خاطرنشان کرد: حساب و کتاب باید همه جانبه و شامل امور دنیوی و اخروی باشد، در حقیقت اگر به فکر مادیات هستیم، باید معنویات را هم در اولویت قرار دهیم و حتی بیشتر از امور مادی به آنها فکر کنیم.
وی تصریح کرد: بر این اساس باید فکر کنیم که چه کردهایم که خداوند از ما راضی بوده و همچنین چه کاری انجام دادهایم یا چه اموری را ترک کردهایم که رضایت الهی را در پی نداشته است، به این ترتیب قوت و ضعف معنوی خود را نیز در مییابیم و در راستای تقویت نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف تلاش میکنیم.
اسکندری با بیان اینکه سرمایه عمر آدمی محدود است و باید در این فرصت کم، به فکر کسب فضائل اخلاقی، معنوی و انسانی باشیم گفت: برخی انسانها نه تنها فضیلتی کسب نمیکنند بلکه با رذائل اخلاقی و معنوی از دنیا میروند و این خسارتی بزرگ است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم عنوان کرد: انسان نمیتواند از سودهای دنیوی چیزی را با خود به جهان باقی ببرد بنابراین آنچه اهمیت دارد، فضائل معنوی و تقوایی است که آدمی کسب میکند و آنچه در نهایت به کارش میآید همین امور است.
وی گفت: تمرین خوبیها و فضائل یکی از راهکارهای کسب موفقیت در امور معنوی است، چرا که هر چه انسان با عمل و نیتی بیشتر سر و کار داشته باشد، به آن خصلت سوق مییابد؛ همراه شدن با اهل فضیلت و قرار گرفتن در مسیر حق هم همین تاثیر را دارد.
اسکندری با بیان اینکه انسان میتواند هر سال یک یا چند فضیلت نیکو و الهی را تمرین کند و خود را به آن زینت بخشد افزود: اگر چنین برنامهای نداشته باشیم، با گرفتاری وارد دنیای باقی خواهیم شد بنابراین تا زنده هستیم باید برای حیات جاودانی فکری کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم انفاق در راه خدا را یکی از فضیلتهای انسانی برشمرد و تصریح کرد: در شرایط سخت اقتصادی امروز، لازم است به فکر هم نوعان خود باشیم و اگر دستمان میرسد، دیگران را از یاد نبریم.
وی ادامه داد: وقف هم از جمله انفاق در راه خدا به شمار میرود، سنت حسنهای که پرونده آن بعد از مرگ واقف هم بسته نمیشود و ثواب آن تا روز قیامت به او خواهد رسید.
اسکندری به ویژگی سال ۱۴۰۰ یعنی تقارن ابتدا و انتهای آن با سالروز میلاد حضرت مهدی(عج) اشاره و ابراز کرد: ایشان بر اساس وعده الهی ظهور میکنند و جهان را از عدل و داد پر خواهند کرد، ما نیز باید زمینهساز ظهور حضرت باشیم و خود را برای چنین روزی آماده کنیم. س/.