خانواده های نیازمند را باید توانمند کرد
- شناسه خبر: 29816
- تاریخ و زمان ارسال: 12 اسفند 1399 ساعت 01:04
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگار بقاع خبر: حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی خیر ماندگار که در سازمان اوقاف و امور خیریه به صورت مجازی برگزار شد، گفت:حکمرانی نیکوکاری اجتماعی با نسل گرم بوجود می آید و نسل سرد چون حرکت و تحرک اجتماعی ندارد این کار توسط نسل گرم انجام می شود.
مهم بودن توزیع داوطلبانه منابع از طریق نیکوکاران مردمی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به حکمرانی از طریق نیکوکاری اشاره و اظهار کرد: توزیع داوطلبانه منابع از طریق نیکوکاری مردمی بسیار مهم است اما به حکمرانی مردمی و ورود اشخاص و بنگاه های بزرگ در امور خیر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: یکی از عوامل در ایجاد اعتماد شفافیت مالی است و این حکمرانی مردمی در نیکوکاری سبب تقویت عضویت اجتماعی و هویت ملی میشود. امروز دشمنی های بسیاری با جمهوری اسلامی صورت میپذیرد و دشمنان در دامنه های مختلفی فعالیت میکنند تا این عضویت را متزلزل کنند.
حجت الاسلام عاملی به قانون ظروف مرتبط در علم فیزیک، اشاره و بیان کرد: در رابطه با امر نیکوکاری در جامعه نیز باید به نیکوکاری های شبکه ای به منظور هم سطح سازی اجتماعی بپردازیم. علت توسعه فراوان امور داوطلبانه در برخی از جوامع این است که ظروف نیکوکاری در این جوامع به هم متصل شده و نیازمندان از مازاد منابع دیگران بهرهمند میشوند.
روحیه بین المللی در جامعه ایرانی نسبت به امر خیر
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جامعه ایرانی روحیه بین المللی و جهانی شدن را دارد، گفت: کارهای خیر یکی از این عناصر است، ما نسبت به همسایگان خود وظیفه داریم و در مبانی اسلام همسایه از جایگاه خاصی برخوردار است؛ بنابراین نگرش ها در کارهای خیر نباید معطوف به یک مرز مشخص باشد. کاری که ایران در سوریه انجام داد مختص به یک نقطه نبود بلکه فایده آن به همه جهان بود.
حجت الاسلام عاملی با اشاره به موضوع شفافیت مالی در نهادهای مختلف به ویژه در دستگاه های مرتبط با امور خیریه، اظهار کرد: به میزانی که مسئله شفافیت مالی در جامعه نمود بیشتری داشته باشد، اعتماد عمومی بیشتری نیز در میان واقفان و دریافت کنندگان خدمات خیریه ایجاد خواهد شد.
وی به تنوع نیکوکاریهای اجتماعی اشاره و گفت: نیکوکاری محیط زیست، نیکوکاری توانمندی علمی، نیکوکاری از طریق مهارت افزایی، حمایت از کودکان و خانواده های نیازمند، نیکوکاری محله ای، نیکوکاری آموزشی، نیکوکاری تامین و تضمین غذای سالم، نیکوکاری از طریق مشاوره های دینی، فرهنگی و اجتماعی را میتوان تعریف لایههای متنوع نیکوکاری اجتماعی دانست و باید آن لایه ها را شناسایی و تقویت کرد.
اهمیت توانمند سازی خانواده های نیازمند در کنار کمک های اعطایی
حجت الاسلام عاملی بیان کرد: حمایت از خانواده های نیازمند به این معنا نیست که فقط ما به آنها اعطا کنیم بلکه باید آنها را توانمند کرد و روی توانمندی آنها کار کرد که در این زمینه نیازمند برنامه های آموزشی برای کودکان کار، خانواده های بی سرپرست و تک سرپرست هستیم.
وی افزود: اگر قرار باشد همه این کارها را یک نهاد انجام دهد نمی تواند، پس باید فرهنگ توجه به همسایه جا بیفتد ولی امروزه شاهد حوزه تنهایی هستیم و تنهایی محصول کاهش جمعیت و طلاق و افسرگی است.
خبرنگار اعزامی بقاع خبر: سلطان احمدی