جشنواره بزرگ صالح راهی برای حضور رسانه در اماکن متبرکه
- شناسه خبر: 29582
- تاریخ و زمان ارسال: 4 اسفند 1399 ساعت 12:30
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگار بقاع نیوز، این مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم توسط احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی کشور شروع شد. در ادامه این برنامه پیام حضرت آیت الله جوادی آملی به جشنواره به صورت مجازی به سمع حاضران رسید. آیت الله جوادی آملی ضمن تبریک اعیاد پیش رو از برگزار کنندگان این کنگره قدردانی کرد و گفت: بخش هنر، چه در حوزه و چه در دانشگاه باید همراه با علم حرکت کند و تعلیم شود. هنر اگر در مخصوص تجلی شود برابر آیات سوره نحل و اگر در محروم تجلی گردد می شود صبر جمیل. آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از این پیام عشق و آزادی را ابزار هنری دانست که غارت برده شدند و اظهار داشت: کلمه عشق از لطیف ترین تعبیرات روایی ما است که از ما گرفته شد. هنرمند کسی نیست که دلیل بیاورد جهنم و بهشت وجود دارد بلکه هنر آن است که انسان بتواند جهنم و بهشت را ببیند. آنها که به پیامبر معتقدند ادله دارند که بهشت و جهنم حق است. انبیاء و اولیاء درجاتی دارند، زیارت جامعه امام هادی(ع) به ما که در کنار این بقعه ها حضور داریم آموخت اگر چه قبر امام در بین قبور است اما این قبرها و برکات شیرین هستند و مزار اینها با سایر مزارها فرق دارد. آیت الله جوادی آملی در پایان این پیام با اشاره به بخشی از اصول کافی عنوان کردند: مرحوم کلینی در جلد دوم اصول کافی نقل می کند: فاضل ترین مردم کسانی هستند که به نماز و روزه و خصوصیات ماه های رجب، شعبان و رمضان عشق بورزند.
عصر حال عصر رسانه است
حجت الاسلام احسان بی آزار تهرانی مدیر آستان مقدس امامزاده صالح(ع)، در ادامه این مراسم ضمن عرض خیر مقدم اظهار داشت: زمان شناسی در هر عصری اهمیت دارد، همانگونه که حضرت جواد (ع) فرموده اند: اگر کسی به زمان خود آشنا نباشد هجمه ها و فتنه ها او را زمینگیر می کند و اگر موقعیت شناس نباشد جریانات او را از بین می برد. وی در ادامه عصر حال را عصر رسانه دانست و عنوان کرد: انتظار داریم این جشنواره بابی مفتاح باشد برای حضور رسانه در این مکان مقدس و ان شاالله برکاتش به عنوان قطب فرهنگی در عرصه جهانی مطرح شود.
جشنواره بزرگ صالح با حضور مبلغان و طلاب حوزه دینی و اسلامی، دبیران آموزش و پرورش و اساتید دانشگاه ها برگزار می شود. تولیت آستان مقدس امامزاده صالح(ع) با بیان این موضوع گفت: امیدواریم این عزیزان با حضور در جشنواره به بهبود فرهنگی کمک کنند. ما به قدرت عظیم رسانه ایمان داریم و امیدواریم این سرمایه بزرگ با دست در دست قراردادن رسانه و هنر تبدیل به بابی برای گشایش فرهنگی ما باشد. وی افزود: آیت الله جوادی آملی تعبیری دارند که اگر قرار باشد پیامبری در عصر ما نازل شود، معجزه اش رسانه خواهد بود. بر همین اساس جشنواره بزرگ صالح شروعی مناسب و فرصتی برای گرد هم آمدن و همفکری اهالی هنر و مومنان دغدغه مند است. ما معتقدیم چشمان تیزبین اهالی رسانه می تواند باعث رفع مشکلات و نواقص فعالیت های ما در این آستان شود.
آیین افتتاح دبیرخانه جشنواره بزرگ صالح با سخنان حجت الاسلام غلامرضا عادل مسئول فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه یافت. حجت الاسلام عادل برگزاری جشنواره بزرگ صالح را راهی در معرفی بیشتر شخصیت حضرت صالح(ع) دانست و گفت: از پرتو حضور این مکان مقدس است که این جشنواره اتفاق می افتد و موجب اهمیت بیشتر جامعه هنر ما می شود. وی در ادامه افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه برای ترویج فرهنگ وقف و فرهنگ زیارت بقاع متبرکه برنامه های مختلفی دارد که برگزاری جشنواره و همایش ها یکی از آنها است. امیدواریم نتیجه این جشنواره که معرفی امامزاده صالح به عنوان گنجینه ای در تهران است به خوبی انجام شود.
وی افزود: با توجه به شیوع کرونا برنامه های مختلفی در حوزه وقف و سلامت برگزار شد. ما یک هزار و یکصد بیمارستان در سطح کشور داریم که با توجه به شیوع کرونا همایش بین المللی وقف امور خیریه و سلامت را در ۵ محور طراحی نمودیم.
اصغر همت بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر کشور که در این مراسم حضور داشت، صداقت و راستی و دین مداری در بازیگری را حرف اول دانست و گفت: تئاتر در هنر هماهنگی بین ذهن و جسم است. برای ورود به هر هنری باید به خوبی چم و خم آن را بدانیم و سواد خود را بالا ببریم، زیرا هنری که آراسته به تخصص و علم نشود خالی از حس و عاری از جذب می شود. وی در ادامه با بیان اینکه کسی می تواند موفق شود که تخصصی داشته باشد و صرفا جایگاهی برای افراد ایجاد نخواد کرد، گفت: همانطور که آیت الله جوادی آملی در پیامشان فرمودند ورود به هنر باید با علم همراه باشد. هنر عاملی برای رسیدن به بهتر شدن و سوق دادن انسان به سوی رستگاری و صداقت است. بازیگر پیشکسوت کشور با بیان اینکه صرفا نمی توان با تکیه بر ظواهر دین حکم صادر کرد بیان داشت: کسی که دست به قلم می زند و می نویسنده یا بازیگری که می خواهد در این مسیر قدم بردارد باید به عمق دین برسد که همه این مسیرها نیازمند تکنیک علمی است. زیرا خاستگاه تئاتر دین است.
رسول صانعی دبیر جشنواره بزرگ صالح در حاشیه این مراسم ضمن تشریح جزئیات جشنواره به خبرنگار بقاع نیوز گفت: این جشنواره به همت آستان مقدس امامزاده صالح(ع) و با محوریت امامزاده صالح(ع) و اماکن متبرکه در دو بخش آثار کوتاه داستانی از ۵ تا ۲۵ دقیقه و فیلم مستند تا ۳۰ دقیقه برگزار می شود. جشنواره بزرگ صالح از ۴ بهمن ماه کلید خورد. دبیر جشنواره مهلت ارسال آثار را تا نیمه اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ دانست و اظهار داشت: هنرمندان می توانند آثار خود را تا پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. اختتامیه جشنواره در صورت تداوم محدودیت های کرونایی به صورت مجازی در خرداد ماه ۱۴۰۰ برگزار می شود. صانعی اشاره ای هم به محورهای جشنواره کرد و گفت: جشنواره صالح با محورهای سیره و نحوه شهادت امامزاده صالح(ع)، تاریخ ساخت بقعه و کرامات حضرت و تحلیل توحید و امامت همچنین برکات عبادات و توسلات برگزار می شود. این جشنواره جوایز بزرگ ۳۰، ۱۵ و ۱۰ میلیون تومانی دارد که به ترتیب به آثار برتر و نفرات اول تا سوم اهداء می شود. البته در نظر داریم از ۵ فیلم نامه مناسب برای تولید حمایت کنیم. صانعی در پایان گفت: با برگزاری این جشنواره در نظر داریم فیلم سازان دینی را شناسایی کنیم به همین دلیل برای برپایی این جشنواره بیش از ۴۰ جشنواره و همایش را مورد بررسی قرار دادیم. تا کنون جشنواره ای در این زمینه نداشتیم. شرکت کنندگان می توانند مستندهایی که از سال ۹۰ تا کنون ساخته شده اند را هم در جشنواره شرکت دهند حتی اگر در جشنواره های دیگر هم ارائه شده باشند.
این مراسم با برگزاری نشست خبری و پاسخ تولیت آستان امامزاده صالح(ع) و دبیر جشنواره به سئوالات خبرنگاران به کار خود پایان داد. حجت الاسلام بی آزار تهرانی در در این نشست اهداف اصلی جشنواره را محوریت رسانه توصیف کرد و گفت: به برکت حضرت صالح قرار است ما یک نگاه جامع به اصل دین و مذهب داشته باشیم. هدف از برگزاری این جشنواره این است که ما با سیره اهل بیت آشنا شویم و معرفی حضرت صالح(ع) هدف میانی ما است. ما باید کاری کنیم که این امامزاده مکانی باشد برای کمک به بیماران، خرید خانه، تهیه جهیزیه و ازدواج جوانان نیازمند و در آن خدمات اجتماعی ارائه شود. دبیر جشنواره هم در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار بقاع نیوز که آیا مستندهای گزارشی هم می توانند در این جشنواره شرکت کنند گفت: هر نوع مستندی به شرطی که در حد کیفیت مورد نظر باشد می تواند در جشنواره شرکت داده شود و علاوه بر طلاب حوزه ، اساتید دانشگاه و دبیران آموزش و پرورش اقشار دیگر هم می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
راه های ارتباطی با جشنواره:
۰۲۱۲۲۷۴۸۰۰۹ و ۰۹۱۰۹۱۹۹۱۹۱
تلگرام و اینستاگرام saleh_film1399
معصومه ماه پیکر