درگذشت آیتالله محمد محمدی گیلانی (۱۳۹۳ش)
- شناسه خبر: 27484
- تاریخ و زمان ارسال: 18 تیر 1399 ساعت 02:51
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع خبر؛ آیتالله محمد محمدی گیلانی در سال ۱۳۰۷ در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان به دنیا آمد و در سال ۱۳۲۳ همزمان با تاسیس حوزه علمیه رودسر توسط سید محمد هادی روحانی به حوزه علمیه رودسر رفت و جامع المقدمات را فرا گرفت. در سال ۱۳۲۵ به حوزه علمیه قم رفت و به تکمیل دروس ادبیات و فراگیری دروس دوره سطح پرداخت. با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیتالله بروجردی راه یافت و در مدت ۱۲سال کتاب صلوه را به اتمام رساند، به موازات آن در درس اصول امام خمینی (ره) نیز حضور پیدا کرد. آیتالله بروجردی، علامه سید محمدحسین طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) از استادان آیتالله محمدی گیلانی بودند و کتاب های قضا و قضاوت در اسلام، امامت و خلافت در کتاب و سنت، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر و ترجمه کتاب شفا ابوعلی سینا از آثار این استاد برجسته حوزه علمیه است. وی از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست دادگاه انقلاب، دیوان عالی کشور، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیری و عضویت در فقهای شورای نگهبان را بر عهده داشته است. همچنین در سال ۱۳۸۸ به پاس سالها تلاش و مجاهدت ایشان در عرصههای مختلف قضا نشان درجه یک عدالت از سوی رئیس دولت دهم به وی اهدا شد. *آیتالله محمد محمدی گیلانی که از ۳۰ اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل مشکل ریوی در بخش «آی.سی.یو» یکی از بیمارستانهای تهران بستری شده بود، بامداد روز چهارشنبه و در سن ۸۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.
محمود احمدینژاد در آن آیین اعطاء نشان عدالت به آیت الله گیلانی گفت «آیتالله گیلانی عدالت را ابتدا درباره خود و بعد درباره دیگران اجرا کرد .
ماجرای کشته شدن دو فرزند آیت الله گیلانی
محمد جواد صراف زاده – نوادۀ آیتالله محمدی گیلانی در یادداشتی که «تاریخ ایرانی » منتشر کرده نوشته است: “داستان محکومیت فرزندان به اعدام و حتی اجرای آن توسط خود پدر هم در راستای تخریب آیتالله گیلانی ساخته و پرداخته شد و متاسفانه علیرغم توضیحات مکرر خانواده و دوستان و همراهان نظیر آنچه جناب حجتالاسلاموالمسلمین آقای نیری قائممقام وقت ریاست دادگاههای انقلاب اسلامی در روزنامه جمهوری اسلامی هشتم مهر ۱۳۹۱ به آن پرداختند، هنوز هم به دلایل خاص سیاسی این دروغ بزرگ روایت میشود. در حالی که حقیقت ماجرا کاملا در تضاد با داستان ساخته و پرداخته شده مذکور میباشد. حضرت آیتالله گیلانی در پاسخ به این پرسش که در صورت مواجهه با فرزندان شما در خانه تیمی و یا درگیری چه عکسالعملی نشان دهیم؟ گفته بودند همان کاری که در حال انجام وظیفه و در موارد مشابه انجام میدهید بدون اینکه در نظر بگیرید طرفتان فرزند چه کسی است. در نهایت هم عمر فرزندان آیتالله به محاکمه نرسید تا حکمی صادر شود و اعدام شوند و هر دوی آنان در درگیری مسلحانه کشته شدند. از سوی دیگر در صورت دستگیری هم بسیار بعید بود که توسط پدر محاکمه شوند چراکه پیش از آن و در قضیه سعادتی به دلیل دوستی وی با فرزندانشان و دوری از هرگونه شائبه به پیشنهاد شهید آیتالله قدوسی محاکمه وی توسط شخص دیگری انجام شد. این واکنش به حق و عادلانه اما توسط دشمنان و حتی دوستان انقلابی برای دستیابی به اهداف خاص تحریف و مقلوب گردید.”
منابع
ایسنا
تاریخ ایرانی
راسخون