معصومین و شب های پایانی ماه رمضان
- شناسه خبر: 26729
- تاریخ و زمان ارسال: 28 اردیبهشت 1399 ساعت 05:32
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع خبر ؛ کم کم به روزهای پایانی مهمانی خدا می رسیم. ماهی که نفس هایمان تسبیح و خوابمان را عبادت کرد. ماهی که ماه بارش رحمت خاص خدا بود. ماهی که خداوند دست و پای شیاطین را بسته تا بندگانش مسیر خیر را کاملتر بپیمایند. شبهای قدر هم سپری شد. شبهایی که خداوند آسمانش را به زمین نزدیک کرد( تنزّل الملائکه و الروح فیها ) تا بندگانش با کمترین هاهنگی با عالم بالا، آسمانی شوند. انسان باید روزهای واپسین این ماه عظیم را قدر نهد و گمان نشود اوج ماه رمضان شبهای قدر است .
در روایاتی وارد شده است که پیامبر عظیم السان اسلام در این دهه بستر خود را جمع می کردند و این به آن معناست که حضرت خواب راحت نداشتند و شب را با عبادت و مناجات با خدا سپری می کردند و حتی در مسجد معتکف می شدند.(اقبال الاعمال ج۱، ص۱۹۵)
در خصوص شبهای دهه آخر ماه رمضان دعاهای خاصی وارد شده است.(اصول کافی ج۴، ص۱۶۱) گرچه احتمال قدر بودن شب بیست و یکم و بیست سوم بسیار زیاد است ولی در روایات متعددی وارد شده است که شب قدر را در دهه آخر ماه رمضان جستجو کنید.(دعائم الاسلام ج۱، ص۲۸۲)
در برخی از روایات نیز وارد شده که خداوند متعال به اندازه تمام کسانی که در ماه رمضان از آتش جهنم نجات داده است شب آخر ماه رمضان نجات می دهد.(کافی، ج۴، ص۶۸) اینها همه بیانگر اهمیت ویژه شبهای آخر ماه رمضان است. از همه اینها که بگذریم شب عید فطر فضیلت عجیبی دارد. مرحوم آقاشیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان این شب را کمتر از شب قدر ندانسته است!! چه زیباست که شب عید فطر را شب جائزه نام نهاده اند.(فضائل الاشهر الثلاثه ص ۱۲۷ )
ادعیه وارده در دهه آخر ماه مبارک رمضان نشان از اهمیت روزهای پایانی آن دارد. امام صادق(ع) در این زمینه فرمود: در دهه آخر ماه رمضان در هر شب بگو : «أَعُوذُ بِجَلَالِ وَجْهِکَ الْکَرِیمِ أَنْ یَنْقَضِیَ عَنِّی شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِی هَذِهِ وَ لَکَ قِبَلِی ذَنْبٌ أَوْ تَبِعَهٌ تُعَذِّبُنِی عَلَیْهِ؛ (خدایا) به جلال ذات کریم تو پناه مىبرم از اینکه ماه رمضان از من منقضى شود، یا فجر از همین شب من طلوع کند، در حالى که تو را بر گردن من مسئولیتى یا گناهى باشد، که مرا به علت آن عذاب فرمایی. ”