خطر فراگیری کرونا در یمن،آیا دنیا توجه می کند.؟!
- شناسه خبر: 25251
- تاریخ و زمان ارسال: 25 فروردین 1399 ساعت 06:29
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگار بقاع نیوز: مداخلهٔ نظامی در یمن در ۲۵ مارس ۲۰۱۵ میلادی برابر ۶ فروردین ۱۳۹۴ با حملهٔ هوایی ائتلافی از کشورهای منطقه به رهبری عربستان سعودی به یمن با نام عملیات طوفان قاطعیت (به عربی: عملیه عاصِفه الحزم) و به درخواست رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن آغاز شد و از ۲ اردیبهشت با نام عملیات احیای امید (به عربی: عملیه إعاده الأمل) ادامه یافت.
هواپیماهای ۵ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس (عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت و بحرین) به همراه مراکش، مصر، اردن و سودان در این حمله مشارکت دارند و سومالی نیز اجازه استفاده از پایگاههای نظامی خود برای حمله را دادهاست.از پاکستان نیز برای پیوستن به ائتلاف دعوت شده اما آنها هنوز تصمیم خود را در این مورد اعلام نکردهاند.
این عملیات در پشتیبانی از دولت منصور هادی و بر ضد مردم و حوثیها (انصارالله)، و پشتیبانان علی عبدالله صالح رئیسجمهور پیشین یمن صورت گرفته که صنعا پایتخت یمن و بیشتر مناطق شمال یمن را در اختیار دارند. همه کشورهای عضو شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس به جز عمان در این عملیات شرکت کرده و از درخواست هادی منصور جهت مبارزه با حوثیان و القاعده و داعش در یمن استقبال کردند.همچنین عربستان سعودی یکی از دلایل اقدام نظامی خود در یمن را دستیابی حوثیها به موشکهای بالستیک، نیروی هوایی و بهطور کلی مسائل امنیتی منطقهای عنوان کرد.
اتحادیه عرب پشتیبانی خود را از این عملیات اعلام کرد. همچنین اعضای این اتحادیه در نشست سالانه خود در شرمالشیخ بیانیهای صادر کرده خواستار تشکیل نیروی نظامی مشترک شدند.
این حمله و محاصره یمن توسط عربستان سعودی منجر به وقوع یک بحران انسانی و قحطی فراگیر، گسترش وبا و نیز تخریب گسترده میراث تاریخی یمن با قدمت تا سه هزار سال شدهاست .
طی بیش از پنج سال جنگ، ۱۶ هزار و ۷۵ شهروند بیدفاع یمنی از جمله سههزار و ۹۳۱ کودک و دوهزار و ۴۶۲ کودک شهید و بیش از ۲۵ هزار نفر هم زخمی شدند. در این مدت در حملات مستمر جنگندهها و حملات موشکی و توپخانه عربستان و متحدانش، ۴۲۸ هزار و ۸۲۸ باب واحد مسکونی ویران یا متضرر شد.
تخریب ۱۵ فرودگاه، ۱۴ بندر، ۷۳۹ مخزن و شبکه آبرسانی، ۲۷۰۰ پل و جاده، ۱۸۳۲ تأسیسات و مرکز دولتی و ۱۹۳ نیروگاه و پست برق از دیگر دستاوردهای رژیم سعودی و متحدانش در بیش از پنج سال جنگ و ویرانگری در یمن بوده است.
بر اساس آمار این مرکز، همچنین طی بیش از پنج سال جنگ، ۹۵۳ مسجد، ۳۶۰ تأسیسات گردشگری، ۳۴۴ بیمارستان و تأسیسات بهداشتی، ۱۳۰ مرکز ورزشی، ۹۱۴ مدرسه و مرکز آموزش، ۴۱ مؤسسه رسانهای، ۷۶ مرکز دانشگاهی، ۲۱۹ مرکز گردشگری و باستانی و ۴۱۳۴ مزرعه ویران شد.
در چنین شرائطی یمن با فراگیری کرونا روبروست و سازمان پزشکان بدون مرز خواستار اجازه ورود کمکهای پزشکی و حضور کارکنان در حوزه امور بشردوستانه برای مقابله با ویروس کرونا در یمن شد.
سازمان پزشکان بدون مرز با صدور بیانیهای اعلام کرد، پنج سال جنگ در یمن باعث فروپاشی نظام بهداشتی در این کشور شده است. در همین راستا، مدیر برنامههای سازمان پزشکان بدون مرز در یمن تاکید کرد، ورود تجهیزات پزشکی و وسایل مورد نیاز برای آزمایشگاههای پزشکی به یمن ضروری است. وی در ادامه افزود، مقامات یمنی باید اجازه ورود کارکنان اصلی و متخصص در زمینه پزشکی و دیگر کارکنان کمک کننده برای این فعالیتها و نیز کارکنان سازمانهای خارجی به یمن را بدهند.
سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد، به مقامات دولت مستعفی یمن در عدن و نیروهای انصارالله در صنعاء برای تاسیس مراکزی برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا کمک کرده است. تاکنون هیچ مرکز کاملاً آمادهای در این کشور وجود ندارد.
وزارت بهداشت یمن پیشتر از ثبت نخستین مورد مبتلا به ویروس کرونا در استان «حضرموت» در شرق این کشور خبر داده بود.ار
خبرنگار:علی سامعی