رخ دادهای تاریخی ۲۳ فروردین
- شناسه خبر: 25019
- تاریخ و زمان ارسال: 23 فروردین 1399 ساعت 10:53
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع خبر:رخ دادهای تاریخی ۲۳ فروردین به نقل از سایت راسخون
پاسخ حضرت امام خمینی(ره)به تلگراف آیت اللَّه حکیم برای هجرت به نجف (۱۳۴۲ ش)
مدت کوتاهی پس از تهاجم وحشیانه مزدوران رژیم پهلوی به مدرسه فیضیه، موج خشم و نفرت ناشی از این فاجعه، از مرزهای کشور فراتر رفت و حوزههای علمیه نجف و کربلا را نیز فرا گرفت. در این میان علاوه بر اعتراض مراجع، علما و طلاب عراق، علمای کربلا طی تلگراف و طومارهایی که برای رؤسای کشورهای عربی …

درگذشت استاد “محسن صبا” نویسنده معاصر (۱۳۷۱ ش)
محسن صبا استاد و نویسنده معاصر ایرانی، پس از طی دوران تحصیلات مقدماتی در مدرسه دارالفنون، راهی فرانسه شد. او پس از اخذ درجه دکترای حقوق به ایران بازگشت و به تدریس پرداخت. دکتر محسن صبا، مؤسس گروه ملی کتابشناسی ایران و همچنین کمیته بایگانی ملی وابسته به یونسکو بود. از مهمترین آثار …

روز دندانپزشکی
به منظور گسترش و پیشرفت خدمات درمانی و بهداشتی دهان و دندان در مناطق محروم کشور و روستاها، مجلس شورای اسلامی در ۲۳ فروردین ۱۳۶۰، قانون تربیت بهداشتکاران دهان و دندان را تصویب کرد. در این قانون، مجلس، وزارت بهداشت و درمان را موظف نمود که داوطلبانی را برای تربیت در این دوره، جذب کند …
به دعوت محمد یگانه وزیر امور اقتصادی و دارائی، آقای سیمون اسکاچکرف رئیس کمیته دولتی شورای وزیران اتحاد جماهیر شوروی در رأس یک هیئت بلندپایه از مقامات آن کشور به تهران آمد. (۱۳۵۷ش)
این سفر به منظور امضای یک موافقتنامه بین ایران و شوری در مورد همکاری برای ساختن قسمت چهارم شاه لوله گاز دوّم ایران در قم تا آستارا صورت می گیرد. این شاه لوله ۱۴۰۰ کیلومتر طول دارد
در حین دستگیری بین قوای ژاندارم به فرماندهی ماژور محمود پولادین و قوای محلی و محافظین والی زد و خورد شدیدی به وقوع پیوست و در نتیجه پانزده نفر به قتل رسیدند

عریضه سرگشاده مظفر بقائی خطاب به شاه در مجلس قرائت گردید.(۱۳۲۸ ش)
در این عریضه بقائی، شاه را از عدم اجرای قوانین و تضییع حقوق افراد و تعطیل مطبوعات و مداخله مقامات نظامی در امور کشوری و تشکیل مجلس مؤسسان برحذر داشت.

• مرگ “تیمور گورکانی” سرسلسله ی تیموریان(۸۰۷ ق)
تیمور گورکانی در سال ۷۳۶ ق در نزدیک سمرقند به دنیا آمد. در ابتدا، به خدمت یکی از امرای ماوراءالنهر درآمد و درجات ترقی را پیمود. او پس از چندین بار لشکرکشی به خوارزم، آن شهر را تصرف کرد و به تعدی به سرزمینهای مجاور پرداخت. تیمور در دوران حکومت چهل سالهی خود بارها به شهرها و مناطق …

• رحلت فقیه بزرگوار آیت اللَّه “شیخ حسنعلی اصفهانی” معروف به “نخودکی” (۱۳۶۱ق)
آیتاللَّه شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به نخودکی فرزند ملاعلی اکبر در نیمهی ذیقعده سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان دیده به جهان گشود و از کودکی تلاش و جدّیت وافر در تزکیه نفس، تهجّد و عبادت داشت. وی با مراقبت حاج محمدصادق فولادی تحصیلات مقدماتی را در اصفهان فرا گرفت. آن گاه ازمحضر آخوند ملامحمد …

• درگذشت عالم و فقیه جلیل و مرجع بزرگ آیت اللَّه “ملاعلی آخوند همدانی” (۱۳۹۸ق)
آخوند ملاعلی همدانی، در سال ۱۳۱۳ ق در یکی از روستاهای همدان به دنیا آمد. مقداری از دروس خود را در همدان خواند و سپس چند سالی در تهران ادامهی تحصیل داد. وی در سال ۱۳۴۰ ق به قم رفت و از درس میرزا جواد ملکی تبریزی و آیت اللَّه حائری استفاده برد. آخوند ملاعلی همدانی در سال ۱۳۵۰ ق حسب …
• تولد “راجر بیکُن” فیلسوف و نظریهپرداز انگلیسی (۱۲۱۴م)
راجر بیکُن، فیلسوف و مدرس معروف انگلیسی در ۱۱ آوریل سال ۱۲۱۴م در انگلستان به دنیا آمد. او سپس در دانشگاههای آکْسْفورد انگلستان و پاریس به تحصیل و سپس تدریس پرداخت. بیکن از آن پس به عنوان کشیش به خدمت مشغول گردید. او در این زمان در زمینه علم کیمیا مطالعاتی نمود و دریافت که چگونه میتوان …

• تصرف سرزمین سیبری توسط ارتش روسیه (۱۶۳۳م)
منطقه سیبری به بخش وسیعی از قسمت آسیایى روسیه اطلاق میشود که ناحیه پهناوری را تا کرانه اقیانوس آرام در بر گرفته است. روسها در اوایل قرن هفدهم به سرعت بر منطقه سیبری تسلط یافتند و ظرف مدت سه دهه مرزهای کشور خود را قریب پنج هزار کیلومتر پیش برده و تا کرانههای اقیانوس آرام رساندند. …

• اختراع ماشین تولید سرمای مصنوعی فرانسه (۱۸۵۹م)
در یازدهم آوریل ۱۸۵۹م دستگاه تولید سرمای مصنوعی توسط یک صنعتگر و شیمیدان فرانسوی به نام فردیناند کاره اختراع شد. سرمای این دستگاه توسط گاز آمونیاک تأمین میشد. اختراع کاره گام مهمی برای حفظ مواد غذایی و دارویی از فساد و تلف شدن به ویژه در مناطق گرمسیر بود. این دستگاه پس از تکمیل …

• ترور “امیلیانو زاپاتا” انقلابی مکزیکی (۱۹۱۹م)
امیلیانو زاپاتا انقلابی معروف مکزیکی، در سال ۱۸۷۹م در مکزیک به دنیا آمد و از کودکی، رنج و محرومیت هموطنان خود را لمس کرد. امیلیانو زاپاتا، رهبر انقلابی مکزیک در سالهای اولیه قرن بیستم، یکی از معروفترین بانیان جنبش ضد دولتی مکزیک بود. وی در سال ۱۹۱۰م با شعارزمین و آزادی، اسلحه به …

• درگذشت “انور خوجه” رئیس جمهور سابق آلبانی (۱۹۸۵م)
انور خوجه رهبر پیشین آلبانی در سال ۱۹۰۸م به دنیا آمد. او از اوایل دوران تحصیل خود در فرانسه وارد فعالیتهای انقلابی گردید و به عضویت حزب کمونیست فرانسه درآمد. انور خوجه در کشاکش جنگ جهانی دوم، رهبری چریکهای چپگرا را بر عهده گرفت و در سال ۱۹۴۱م، حزب کمونیست آلبانی را بنیان نهاد. …

آخرینرخ دادهای تاریخی ۲۳ فروردین/
• مرگ بوربنگ، محقق مشهور علوم طبیعی (۱۹۲۶م)
لوتر بوربنگ طبیعیدان امریکایى، در ۱۸ فوریه ۱۸۴۹م بهدنیا آمد. وی تحصیلات رسمی را تا سن ۱۹ سالگی به اتمام رساند و از آن پس بر اثر مطالعه برخی آثار درباره جانوران و گیاهان، به تحقیق درباره گیاهان پرداخت. بوربنگ پس از چندی، راهی کالیفرنیا گردید و پنجاه سال بقیه عمرش را به آزمایش درباره …