۹۰ درصد از نذورات مردمی در بازسازی عتبات به چرخه اقتصادی کشور برمی گردد
- شناسه خبر: 21574
- تاریخ و زمان ارسال: 18 مرداد 1397 ساعت 08:23
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

در دوره ای که کشور شرایط اقتصادی سختی را پشت سر می گذارد، برخی کوته فکران با بیان این شایعات که کمک های مردمی در غالب ارز از کشور خارج می شود، سعی دارند تا با ایجاد اضطراب و نگرانی اعتقادات عاشقان اهل بیت را خدشه دار سازند.در همین راستا خبرنگاربقاع نیوز در گفتگویی با حمید افضلی مسئول امور استانها و جانشین معاونت هماهنگی و مشارکت های مردمی ستاد بازسازی عتبات پیگیر نحوه هزینه نذورات و کمک های مردمی در بازسازی عتبات عالیات می شود .
جانشین معاونت هماهنگی مشارکت های مردمی ستاد بازسازی عتبات با اشاره به بازگردان این نذورات به چرخه اقتصادی کشور می گوید: «بیش از ۹۰ درصد از کمک های جمع آوری شده مردم در غالب نذورات به چرخه اقتصادی کشور باز می گردد. این نذورات چون نذر بازسازی عتبات است باید به این منظور هزینه شود. به همین دلیل با مبلغ این نذورات مصالح مورد نیاز برای بازسازی عتبات مانند: میل گرد، سنگ ، کابل و… از کشور خریداری شده و به شهرهایی که عتبات در آنها قرار دارد فرستاده می شود، یا دستمزد مهندسین و معماران ایرانی که در آنجا مشغول به کار هستند پرداخت می شود. ۱۰درصدی هم که باقی می ماند جهت خرید تجهیزاتی مانند قطعات آسانسور از کشورهای دیگر هزینه می شود.»
شکوفای هنرایرانی /ایجاد اشتغال و حمایت ازکالای ایرانی
افضلی می گوید: « ستادبازسازی به برکت کمک های مردمی، توانسته با ایجاد تقاضا و بازار کار هنرهای ایرانی همچون معرق کاری و آئینه کاری یا کاشی کاری را در آنجا نشان داده و شکوفا کند. و علاوه بر ایجاد اشتغال برای استادکاران هنرهای ایرانی و اسلامی باعث احیای این هنرها هم شده است.
وی با اشاره به سهیم بودن مشارکت کنندگان در اجر معنوی و حمایت از اقتصاد کشور می افزاید: حدود ۴ هزار نفر در کل ستادبازسازی مشغول به فعالیت می باشند. از این تعداد حدود ۵۰۰ نفر نیروی جوان هنر آئینه کاری را آموزش دیده و حالا خود استادکار شده اند.» مشارکت کنندگانی که با نذورات خود به بازسازی عتبات کمک می کنند علاوه بر اجر معنوی حامیان واقعی صنایع و کالاهای ایرانی هم هستند.
با این کمک ها توانسته ایم برخی کارخانه های تولیدی مانند سنگ و سیمان و … را رونق بخشیم و چرخه اقتصادی انها را فعال کنیم.
افضلی می گوید: متاسفانه برخی با ایجاد دلهره در فضای مجازی سعی دارند از اقدامات ستادبازسازی عتبات سوء استفاده کنند. عشق به اهل بیت و عقاید و اعتقادات عاشقان اهل بیت را تضعیف نمایند. با توجه به اینکه علی رغم همه تلاشها یشان بخش عمده ای از مشارکت ها در بازسازی عتبات از سوی محرومان جامعه می باشد.
جانشین معاونت هماهنگی مشارکت های مردمی ستادبازسازی عتبات با اعلام این خبر می گوید: « در میان کمک کنندگان افراد محروم و طبقه متوسط رو به پایین جامعه هم مشاهده می شوند. کسانی که به دلیل اعتقاداتشان با جان و دل در این راه قدم گذاشته و نذورات خود را برای بازسازی عتبات اهداء می کنند. ما قالی بافانی داریم که در دورترین نقطه کشور نذر کرده و برای عتبات قالی می بافند. برخی از متولیان خاص هم با اهداء زمین خود مبلغ فروش آن را برای بازسازی عتبات هزینه می کنند یا افرادی که سنگ یا کابل برای بازسازی عتبات اهدا می کنند.»
در میان مشارکت کنندگان بانوان هم سهم ۵۰ درصدی دارند. افضلی می گوید: «می توان گفت بانوان هم همپای مردان در بازسازی عتبات سهیم هستند. سهم بانوان برای مشارکت ۵۰ درصد است.»
انتهای پیام/