برگزاری جشن کرامت در ۱۳۵۰امامزاده کشور
- شناسه خبر: 21106
- تاریخ و زمان ارسال: 26 تیر 1397 ساعت 08:10
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع نیوز،حجت الاسلام غلامرضا عادل معاونت فرهنگی،اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در این نشست خبری ضمن اعلام عناوین برنامه های دهه کرامت گفت: به مناسبت دهه کرامت پرتابل ویژه ای برای تولید محصولات با ۷۱ عنوان برای امامزادگان درنظر گرفتیم که برخی از این محصولات با تیتراژ بالا در سطح کشور توزیع می شود.
وی اشاره ای هم به اجرای برنامه آیین امامزادگان کرد و افزود: باهمکاری ستاد اجرای برنامه های جشن دهه کرامت جشن هایی با عنوان زیر سایه خورشید با حضور خادمین امام رضا ع در امامزاده ها و شهرها و روستا ها در دستور کار داریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در این نشست با اشاره به برنامه های فرهنگی بقاع متبرکه گفت: «خدا را شاکریم که توفیق خدمت گذاری به امامزادگان را به عطا کرده است. امیدواریم آنچه وظیفه داریم را به شایستگی انجام دهیم. سازمان اوقاف و امور خیریه سالهاست برنامه هایی را در جهت توسعه و اجرای برنامه های فرهنگی در بقاع متبرکه در راستای تبیین فرهنگ حسنه و اطلاع رسانی را در دستور کار خود دارد.» حجت الاسلام عادل جذب خیرین برای توسعه فضاها و اماکن متبرکه را از دیگر برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه دانست و گفت: « از رسانه ها درخواست داریم جزء خیرین باشند و از ظرفیت رسانه ای خود در جهت ترویج فرهنگ وقف استفاده کنند. همانطور که امام صادق(ع) می فرماید: «اگر کسی دیگران را به کار خیر تشویق کند خود هم سهیم آن است.» رسانه های هم می توانند با اطلاع رسانی در ثواب وقف سهیم شوند.»عادل همچنین خاطر نشان کرد: «در دوره ای که دشمن در صدد تخریب و شایعه پراکنی ها درباره اماکن متبرکه است. ما باید برنامه هایی را برای پاسخ به این شبهه ها داشته باشیم تا ذهن مردم مشوش نشود.»
برنامه های ویژه برای دهه کرامت
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به عناوین برنامه های دهه کرامت گفت: « همزمان با فرا رسیدن دهه کرامت با همکاری هایی که انجام شده است برنامه جشن کرامت را در ۳۵۰ امامزاده و بقعه سراسر کشور برگزار می کنیم.» حجت الاسلام عادل در ادامه با بیان اینکه تهیه پرتال ویژه تولید محصولات فرهنگی هم از دیگر برنامه ها این ایام است افزود: «این محصولات مشتمل بر ۷۱ عنوان شامل: ۷ عنوان کتاب، ۷ کتابچه، ۷ سری تابلوی نمایشگاهی، ۷ بنر، ۷ نرم افزار موبایلی، ۱۴ طرح پوستر، ۹ عنوان کلیپ صوتی و ۱۲ عنوان کلیپ تصویری می شود که برخی از این محصولات با تیراژ بالا تولید شده اند.» معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از طراحی و تولید و بارگزاری دهها موضوع گرافیکی با عنوان ” پویش سراسری امام زادگان سرزمین من” خبر داد و گفت: «ویژه برنامه های جشن ولادت حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) در ۲۰۰۰ امامزاده برگزار می شود. همچنین برگزاری جشن تکلیف دختران هم از دیگر برنامه های اجرایی این ایام است.»
حضور مردم در آئین غبار روبی
آئین غبار روبی امام زادگان و اماکن متبرکه هم یکی از مراسم هایی است که درمناسبت های مختلف برگزار می شود. معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری آئین غبار روبی در دهه کرامت گفت: «در این ایام آئین غبار روبی امام زادگان که همواره با استقبال مردم روبرو است را داریم. مکاتباتی با مسئولان و ائمه جمعه درباره آئین غبار روبی و توجه بیشتر به امام زادگان انجام دادیم. عاشقان اهل بیت با حضور در این مراسم امام زادگان را عطر افشانی و تمیز می کنند. همچنین تولید ۵۰ عنوان کلیپ معرفی امامزادگان با عنوان “سلاله و دانه های تسبیح” و تولید کلیپ های تصویری و موشن گرافیکی زیارت امام زادگان از دیگر برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه در دهه کرامت است.» حجت الاسلام عادل در ادامه گفت: « در برنامه هایمان همکاری با ستاد برگزاری جشن های “زیر سایه خورشید” و حضور خادمین رضوی را در امام زاده های شهرهای مختلف بخصوص روستاها را داریم. بر اساس توطئه دشمنان که تنها امامزادگان را محل برگزاری مراسم وفات اهل بیت می دانند و شبهاتی را در این باره به وجود می آورند اجرای کمپین تبلیغاتی در شهرهای مختلف کشور با عنوان ” در شادی اهل بیت شاد باشیم» را راه اندازی کردیم که با برنامه های شاد به ویژه برای کودکان همراه است. حضور خادمین حرم رضوی در خیمه های معرفت و ساخت ۲ سرود ویژه امام زداگان وقف هم از برنامه های ایام دهه کرامت است.»
برنامه هایی برای جذب کودکان و حمایت از امام زادگان دور افتاده
جذب کودکان و نوجوانان به سوی اماکن متبرکه و امام زادگان هم از دیگر اهداف معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. حجت الاسلام عادل در پایان این نشست درباره ویژه برنامه های این سازمان برای کودکان و نوجوانان به خبرنگار بقاع نیوز گفت: « در سطح بقاع متبرکه عمده برنامه هایی که انجام می شود با پیوستی جذاب بخصوص برای کودک و نوجوان که تازه شخصیت شان شکل می گیرد همراه است. بسیاری از بقاع متبرکه ما به خانه کودک مجهز شده اند. وقتی پدر و مادری امام زاده می روند، فرزندشان ممکن است از نظر فکری تمایلی به نشست پای سخنرانی ها را نداشته باشد. اقتضای سن کودکان برنامه های تفریحی و سرگرمی و بازی را می طلبد. در خانه های کودکی که در تعدادی از امام زاده ها و اماکن متبرکه راه اندازی شده اند، دوستان ما با استفاده از آیتم های معنوی فضاهای شاد و مفرحی برای بچه ها ایجاد کردند تا در طول مدتی که پدر و مادر در مراسم حضور دارند فرزندشان از این فضاها استفاده کنند. در چند امام زاده هم برای جذب بچه ها برنامه عضوگیری در امام زاده انجام می شود. در این برنامه جایزه هایی برای هر بار حضور کودک در امام زاده در نظر گرفته می شود که این باعث جذب کودک می شود. ایجاد خیمه های معرفت با بخش های مختلف: کودک، مسابقه با استفاده از عناوین مذهبی، مشاوره برای بزرگسالان هم از دیگر برنامه های ما برای جذب کودکان به سوی امام زاده ها است.» در میان اماکن متبرکه و امام زادگان کم نیستند امام زادگانی که به دلیل موقعیت جغرافیایی در فضایی به دور از مناطق مسکونی ثابت قرار دارند. بیشتر زائران این امام زاده ها مسافران و افراد گذری هستند که فضای امام زاده را برای برپایی نماز و دقایقی استراحت انتخاب می کنند. معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این امام زاده ها گفت: «امام زاده احمد نطنز از جمله این امام زاده ها به شمار می رود. در اینگونه امام زاده ها کار باید به اقتضای امام زاده تعریف شود. مانند برگزاری نماز جماعت که باید منظم باشد تا زائرین مسافر فرصت حضور در نماز جماعت را داشته باشند. برنامه های مناسبتی جذاب و کوتاه را برای این امام زاده ها در نظر گرفتیم تا مسافران بتوانند استفاده کنند. مانند ویژه برنامه آرامش بهاری که در ایام نوروز برگزار شد.» حجت الاسلام عادل در ادامه این امام زاده ها را فرصتی برای جذب توریست مذهبی دانست و افزود: «بسیاری از این امام زاده ها فضای ساخت و سازشان معماری ایرانی و اسلامی است که در میراث فرهنگی ثبت شده اند. ما می توانیم در حوزه گردشگری شاهد حضور گردشگران بخصوص گردشگران خارجی باشیم. به این موضوع باعنوان آیتمی در بحث اقتصاد مقاومتی در حوزه گردشگری می توان پرداخت.»
انتهای پیام/