مباحث اخلاقی حضرت آیت الله نجفی در جلسه درس اخلاق و عرفان اسلامی
- شناسه خبر: 19303
- تاریخ و زمان ارسال: 10 دی 1396 ساعت 06:45
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع نیوز،نماینده ولی فقیه و مراجع معظم تقلید با اشاره به برخی فرایندهای طبیعی در چرخش زمین و آسمان ها، خاطرنشان کردند: خداوند، میراننده و زنده کننده انسان ها است؛ درحالی که طی چند سال اخیر برخی پیشرفت های علمی، نوع جنسیت افراد را، آن هم در ماه چندم از حاملگی مادران، مشخص می کند، اما خداوند کاملا جنسیت نطفه ها را می داند. اخیرا مقاله ای خواندم که تساوی نوزادان دختر و پسر را نشان می داد، موضوعی که قدرت و حکمت خداوند را اثبات می کند.موسس و مسئول حوزه علمیه نبی اکرم(ص) با بیان اینکه خداوند “فیاض” است و هیچ گونه امساکی نسبت به آفرینش و انسان ها ندارد، بیان داشتند: عالم هستی با این همه عظمت، طبق تصریح قرآن کریم، در شش روز آفریده شده است. البته این شش روز مربوط به عالم “الست” است و مدت هر روز در آن عالم، شباهتی با مدت شبانه روز با جهانی که ما در آن زندگی می کنیم، ندارد.
حضرت آیت الله نجفی افزودند: هستی آسمان ها و زمین و تمام گیتی، بر اساس “اراده تکوینی” مدیریت می شود. اما انسان ها علاوه بر این اراده، از امتیاز “اراده تشریعی” نیز برخوردار است.
این استاد اخلاق و عرفان اسلامی گفتند: امام خمینی(ره)، بنیانگزار انقلاب اسلامی فرمودند پل صراط همین دنیا است. باریکی یا پهنی این پل وابسته به اعمال انسان ها است؛ پل صراط برای انسان های نیکوکار، پهن ولی برای انسان های گنهکار، باریک و تیز است.
نویسنده و پژوهشگر حوزه های فقه، اصول، تاریخ زندگانی اهل بیت(ع) و پیشوایان دین و فلسفه، در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از تجمل گرایی و تشرفات در زندگی امروزین انسان ها، اظهار کردند: قناعت، گمشده جامعه ما است؛ من زمانی از یکی از بزرگان پرسیدم: کیفیت زندگی شما چگونه است؟ فرمودند خوب است و در آسایش هستم. پرسیدم: این آسایش را چگونه به دست آوردید؟ پاسخ دادند: قناعت؛ وقتی با تکه ای نان، سیر می شوم و در قطعه ای کوچک از زمین، می توانم آرامش یابم و مسکن گزینم، چرا حرص بخورم. من با قناعت به این آسایش دست یافتم.
حضرت آیت الله نجفی با اشاره به برخی تحولات فیزیکی که موجب بارش برف و باران می شود، فرمودند: خداوندی که با قدرت خود، جهانی با این عظمت را آفریده است، به خوبی از اعمال ما آگاه است؛ حال باید پرسید: چه مدت از یک شبانه روز را به خدا و عبادت حضرت حق تعالی و همچنین، بررسی کیفیت اعمال خود قرار می دهیم؟