مکان مقدسی در قلب میدان امام خمینی تهران+ویدیو
- شناسه خبر: 10251
- تاریخ و زمان ارسال: 1 مرداد 1396 ساعت 05:55
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگار بقاع نیوز، آستان مقدس بقعه سید روح الله (علیه السلام) در خیابان باب همایون در ضلع جنوب میدان امام خمینی (رحمه الله علیه) واقع است. طول داخلی آن قریب ۶ متر و عرض آن ۴ متر است. لوح کاشی کاری کوچک بالای در آن تاریخ ۱۳۱۱ق. را نشان می دهد. دارای مقبره ای به قدمت ۳۰۰ سال و ساختمانی به اندازه چهار در پنج متر بود که پس از انقلاب اسلامی ساخته شد. اتاق کوچک این بقعه مقدس با انبوه تابلوهای مذهبی، تابلو فرش، کتیبه، لوستر و عموماً قدیمی، تزئین شده، تنها اثر تاریخی این بقعه لوح کاشیکاری کوچکی به تاریخ هزار و ۳۱۱ هجری قمری است.
ضریح چوبی زیبایی در وسط اتاق، دریچه ای در کنار دیوار شرقی و بر روی زمین که منتهی به سرداب بقعه وجود دارد. کف سرداب با کاشی کاری آبی فرش شده و دیوارهای آن آجری است. صندوقی بسیار قدیمی بر روی مرقد روح الله (علیه السلام) قرار دارد، آن را نیز مانند ضریح با پارچه ای سبز رنگ پوشانده و روی آن را با چند گلدان و چراغ تزئین نموده اند.
بخشی از زمین وقفی آن نیز در اختیار ساختمان مخابرات است.بنای این بقعه که به مرور زمان فرسوده و خراب شده بود ، در سال های اخیر نوسازی شده است. در طرح عمرانی بقعه سید روح الله (علیه السلام)، دو شبستان با ۸۰۰ مترمربع زمین و یک هزار و ۳۵۰ مترمربع زیربنا در دو طبقه ساخته شود، ضمن اینکه اکنون در ورودی آن از خیابان باب همایون به روی زائران گشوده شده است. زائران تنها یک ساعت در هفته امکان بازدید از آن را داشتند که پس از بازسازی و نصب ضریح جدید، همه روزه پذیرای علاقهمندان است. این اثر به شماره ۲۵۹ به تاریخ ۱۳۱۵/۳/۳۰ جزو آثار ملی به ثبت رسیده است.
ایمان ایزدی مقدم پژوهشگر حوزه انساب در خصوص نسب این بقعه گفت: بقعه سید روح الله، با ۲۷ واسطه به امام مجتبی (ع) می رسد و ایشان از سادات دوران قاجار بودند. این مزار، بقعه است و نه امامزاده. زیرا تسری شرافت امامزادگی صرفا تا پنج نسل یا پنج واسطه تا امام معصوم است.
تعطیلی امامزاده به سبب بمب گذاری های اوایل انقلاب
سید عبدالمهدی هاشمی کاشانی مسئول فرهنگی ناحیه ۳ اوقاف و امور خیریه استان تهران در مورد بقعه سید روح الله گفت : این مکان مقدس در سال های اول انقلاب به خاطر انفجارهایی که در این منطقه صورت می گرفت ، به صورت کلی بسته شد و تنها دوشنبه شب ها ، مردم به مدت ۲ ساعت در این منطقه به زیارت می پرداختند.
وی در ادامه تاکید داشت : بیش از یک نسل از جایگاه این امامزاده غافل بودند و با پیگیری های سازمان اوقاف از خیابان باب همایون ورودی برای آن در نظر گرفته شد ، تا این امامزاده از غربت ۳۰ ساله رهایی یابد.
هاشمی کاشانی اذعان داشت : از لحاظ موقعیت مکانی روزانه غریب به یک میلیون نفر از مترو امام خمینی و مسیر امامزاده تردد می کنند و این مکان به لحاظ آنکه از نوادگان امام حسن مجتبی می باشند، جایگاه خاصی در نظر شیعیان و مردم معتقد به اهل بیت دارند.
وی خاطر نشان کرد: این مکان به صورت هیئت امنایی اداره می شود و نماز جماعت ظهر ،شب ، مراسم اعیاد و وفات ائمه، جلسه های پرسش و پاسخ مذهبی وهم چنین برنامه های خاص سازمان اوقاف اعم از : آرامش بهاری، اعزام مبلغ، ارائه بروشور و مشاوره، مراسم ماه محرم و مراسم شب های قدر با همکاری هیئت هایی در این مکان برگزار می شود.
وی تاکید داشت : طبق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر آنکه امامزادگان باید قطب فرهنگی شوند ، سازمان اوقاف موقوفاتی که مقید به مکان خاصی نباشند را در راستای انجام نیت خیر در مراسم های مختلف امامزاده مورد استفاده قرار می دهند.
ایشان در پایان خاطر نشان کردند که : چون این بقعه در مرکز شهر تهران قرار دارد، لذا متولیان آن آمادگی برگزاری مراسم های مذهبی و دریافت نذورات را دارا می باشند.
علاقه مندان می توانند جهت همکاری با شماره ۶۶۷۵۵۰۷۰ واحد فرهنگی ناحیه سه اوقاف و امور خیریه شهر تهران تماس بگیرند.
انتهای پیام/