ایام رمضان در آستانه مقدس شیخ صدوق چه میگذرد؟
- شناسه خبر: 20020
- تاریخ و زمان ارسال: 22 خرداد 1396 ساعت 08:03
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

حجهالاسلام«حسین افتخاری» مدیریت بقعه مبارکه شیخ صدوق به گرمی پذیرای ما میشود و از برنامه های آستانه مقدسه در ایام سال و ماه مبارک رمضان میگوید:« فعالیتهای آستان مقدس شیخ صدوق در حوزههای مختلف است از جمله فعالیتهای قرآنی وآموزشی در زمینه مهدویت، مهدکودک و مهد قرآن، بحث مشاوره در حوزه خانواده، اقامه نماز جماعت در ۳ نوبت و برگزاری مراسمهای مذهبی و ملی مختلف در ایام سال که تمامی این فعالیتها به همت عوامل و خادمین افتخاری و مجاورین انجام میشود که خوشبختانه از استقبال بسیار خوبی هم روبرو شده است.
برای میلاد امام حسن مجتبی ۲ شب و یک ظهر جشن و مولودی برگزار کردیم.»آقای افتخاری با اشاره به تفاوت برنامه های آستانه در ماه مبارک رمضان ادامه میدهد:« برنامه های ما در این ماه کمی متفاوت میشود ما جزء خوانی بعد از نماز ظهر و عصر و جلساتی قرآنی و ۳۰ شب افطاری را داریم که مورد استقبال مجاورین و زائرین قرار گرفته است و همچنین برنامههای مخصوص شبهای قدر را داریم که از قبل از انقلاب محل توجه بسیاری از بزرگان بوده و آستان مقدس همیشه مملو از جمعیت بوده و است.
در حوزه کودک و نوجوان اهتمام ویژه ای داریم که زحمت این کار برعهده آقای محمد روحانی راد است.» حاج آقا محمدیراد روحانی جوانی است که در بدو ورود در حال بادکردن بادکنک و تزئینات دیدهایم و حدود ۲ سال است در این آستانه فعالیت میکند و حضورش باعث شور و هیجان و کشش بیشتر کودکان و نوجوانان به این محل مقدس شده است میگوید:« سعی ما این است که با بازی و مسابقه و اهدا جایزه به بچه ها و بچه هایی که در نمازهای جماعت شرکت میکنند آنها را ترغیب کرده و به سمت بقاء مبارکه جذب بشوند.
در شبهای قدر برنامه های ویژه ای در نظر گرفتهایم که از ساعت ۱۲-۲ نیمه شب که بچه ها مشغول احیاء هستند ما هم در اتاق کودک بچهها را با برنامه های سرگرمکننده و مذهبی فراخور سنشان سرگرم میکنیم تا خانواده ها با خیال آسوده به عبادتشان برسند.» حجهالاسلام حسین افتخاری که ۲ سال و نیم است تولیت بقعه مبارکه را برعهده دارند گلهمند هستند که بعد از این همه سال و ۴۰ سال از بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی هنوز در تهران و ام القرای کشورهای اسلامی خیابان و میدانی به نام شیخ صدوق نامگذاری نشده و این محدث بزرگوار به خوبی برای مردم معرفی نشده است.
معرفی کوتاه شیخ صدوق
در مورد زمان دقیق و محل تولد شیخ صدوق یا ابن بابویه اطلاع چندانی دردست نیست، اما با توجه به این که پدرشان مرجع اهالی قم و اطراف آن بوده اند بیشک در این شهر بزرگ شده اند. پدرش که از داشتن اولاد ناامید شده بود، در نامهای به امام زمان(عج) ایشان را واسطه قرار میدهند تا در اینباره دعا کنند. استجابت این دعا تولد محمد(شیخ صدوق) را رقم می زند.
شیخ صدوق خود به این مطلب افتخار میکرده است. ابنبابویه از ۲ نظر بسیار اهمیت دارد؛ یکی آنکه از بزرگترین محدثان شیعه در عصر غیبتِ کبراست و از ۲۵۰ محدث روایت نقل کرده و حدود ۴۵۰ کتاب و رساله دارد که مبنای همه آنها روایت است ونویسنده یکی از کتب اربعه شیعه را، به نام مدینۀالعلم است. شیخ صدوق در سال ۳۸۱ هجری، پس از یک عمرپر افتخار در حدود سن ۷۰ سالگی چشم از جهان فروبست.
آرامگاه وی در شهرری، نزدیک مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی قرار گرفته دارد. ابن بابویه نخستین گورستان شهرری و دومین گورستان تهران است که بسیاری از مشهورترین چهرههای ایران در آن مدفونند از جمله: شیخ محمد حسین زاهد تهرانی, میرزا طاهر تنکابنی, مرحوم شیخ رجبعلی نکوگویان معروف به خیاط، مرحوم جهان پهلوان غلامرضا تختی، مرحوم علی اکبر دهخدا، دکتر سیدحسین فاطمی, رحیم موذنزاده اردبیلی، میرزاده عشقی ومرحوم مرشد چلویی.
انتهای خبر/
خبرنگار:بهشته سامعی
عکاس:محمد حامدی