26 دی, 1395 | ساعت : 19:04 ب.ظ | دیدگاهها 0 |
شیوه تربیتی فرزندان در مدارس، مساجد و خانواده هماهنگ باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان و بقاع متبرکه به نقل از خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از همدان، حسن یوسفی، معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان، یکشنبه ۲۶ دی در همایش یکروزه مدارس مجری طرح امین در استان همدان، با بیان اینکه گاهی تعریف روشنی از تربیت نداریم، اظهار کرد: گاهی تربیتی برای فرزندان در مدارس و مساجد بر دانشآموزان القا میشود که شیوه تربیتی خانوادهها متفاوت است بنابراین لازم است این دو باهم هماهنگ باشند.
وی افزود: لازم است مسائل مختلف جامعه مدنظر قرار گیرد که لازمه آن ارائه تعریفی از تربیت است چرا که برخی اقدامات انجام شده تحتنظر تربیت، ضدتربیت بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل نظم اجتماعی شیوههای الگویی قومی، قبیلهای و خانوادهای است، بیان کرد: اگر به دنبال الگوسازی در مدارس و مساجد باشیم اما اقدامی در خانواده انجام نشود شکست میخوریم چرا که تربیت مطلوب وابسته به توجه خاص خانوادهها است.
یوسفی با بیان اینکه آموزش خانوادهها در حوزههای تربیتی و فضای مجازی باید در اولویت باشد، تصریح کرد: پرورش و تربیت صحیح نیازمند ارتباط درست والدین در منزل است که علت اصلی برخی مشکلات همین والدین بوده بنابراین به دنبال ایجاد رابطه مثبت در میان زن و شوهر هستیم و گام بعدی تربیت فرزندان است.
وی در رابطه با نداشتن اطلاعات کافی خانوادهها در زمینه فضای مجازی، اظهار کرد: اطلاعات والدین و مربیها در بحث فضای مجازی گاهی کم است بنابراین باید با داشتن اطلاعات کافی اثرات منفی و مثبت سایتها را دانسته و راهکارهای مناسبی را ارائه دهیم که مناسبترین روش آن مشترک بودن تلفن همراه، رایانه و فضای مجازی در منازل است همچنین با این کار نظارت غیرمستقیمی بر فرزندان خود داریم.
وی به آداب و رسوم در جامعه اشاره کرد و آن را حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: از دیگر عوامل مهم جامعه آداب و رسوم است چرا که توجه به هنجارها و رفتارهای اجتماعی بسیار مهم است.
معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به تغییر ارزشها در نسل قدیم و امروز، تصریح کرد: ارزشهایی که ما امروز داریم با ارزشهای نسل گذشته، حال و آینده متفاوت است بنابراین باید این تفاوت را در یابیم چرا که امروز در برخی مدارس دانشآموزان هنوز علت انقلاب، نگاه امام(ره) و رهبری را نمیشناسند و این امر مستلزم توجه به زندگی ایرانی و اسلامی است.
یوسفی درباره کاهش سرمایه اجتماعی خاطرنشان کرد: نیاز است از کاهش سرمایه اجتماعی جلوگیری کنیم چرا که توجه به آینده و خوشبختی از جمله موارد کمرنگ و نادیده گرفته شده در بین جوانان است.
وی تأکید کرد: در حوزه قانون و تربیت سیاسی نیز باید در زمینه حقوق شهروندی و تکلیف مردم کار کنیم که اجرای طرح امین در مدارس به ویژه در پایههای ابتدایی از جمله اقدامات تأثیرگذار است.
وی با اشاره به اجرای طرح امین در مدارس استان عنوان کرد: اجرای طرح امین در مدارس استان نوپاست و موفقیت در صورتی حاصل میشود که مدیران بپذیرد طلبه حاضر در مدرسه جزء اصلی اجرای طرح امین است همچنین شناخت روشهای دانشآموزی و ویژگیهای دانشآموزان از جمله وظایف طلبههای حاضر در طرح امین است.
معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان یادآور شد: طلاب در مدارس رقیب معاونان پرورشی نیستند بلکه کارهای اساسی را انجام میدهند که امکان آن برای معاونان و معلمان پرورشی وجود ندارد.
مربوطه به : مساجد