برگزاری کنگره «عالم واقف» در خرم آباد
- شناسه خبر: 17224
- تاریخ و زمان ارسال: 26 دی 1395 ساعت 07:33
- نویسنده: محمد کمالی ضیا

به گزارش بقاع نیوز،حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد عباسزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه لرستان، با اشاره به برگزاری کنگره استانی «عالم واقف»، گفت: با محوریت مرحوم آیتالله مهدی قاضی از خیّرین لرستانی، اسفندماه امسال در خرمآباد برگزار می شود.
وی افزود: با فراخوان این کنگره تاکنون ۳۰ مقاله به دبیرخانه کنگره واقع در ادارهکل اوقاف و امور خیریه لرستان ارسال شده است و علاقمندان به شرکت در این کنگره تا ۱۵ بهمن فرصت دارند مقالات خود را ارسال کنند.
عباسزاده در رابطه با محورهای این کنگره به مواردی ازجمله وقف از دیدگاه قرآن و عترت، نقش وقف در رفع مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، وقف و اقتصاد مقاومتی، خدمات برجسته عالم واقف آیتالله قاضی خرمآبادی در امورات خیر، خدمات ارزنده آیتالله قاضی قبل و بعد از انقلاب در خدمت به انقلاب، ارائه راهکارهای نوین با رعایت شرع و قانون در بهرهبرداری از موقوفات اشاره کرد.
نگاهی به زندگینامه آیتالله مهدی قاضی
مرحوم آیتالله مهدی قاضی در سال ۱۳۰۶ هجری شمسی در خانوادهای مذهبی در خرمآباد متولد شد پدرش مرحوم آقارضا قاضی از معتمدین و افراد بسیار خیّر شهر خرمآباد بود که کمکها و مساعدتهای ایشان در سالهای قحطی و کمبود ارزاق به اقشار مستمند در بین معتمدین خرمآباد مشهور است.
وی از نخستین گروه طلاب خرمآباد بود که برای فراگیری علوم دینی به حوزه علمیه قم رفت. وی از شاگردان امام خمینی(ره) و مرحوم آیتالله کمالوند و دیگر مراجع و علمای فرزانه قم بود که پس از اقامت در شهر قم به همراه مرحوم کمالوند به زادگاه خود بازگشت و ایشان را در تشکیل و بنیان حوزه کمالیه خرمآباد یاری رساند.
وی پس از رحلت مرحوم کمالوند سرپرستی حوزه علمیه خرمآباد را برعهده گرفت و منشأ خدمات فرهنگی، دینی، علمی و اجتماعی در این دیار شد.
آیتالله مهدی قاضی، از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود و در مبارزات سیاسی پیش از انقلاب به رهبری امام راحل(ره) نقش قابل توجهی داشت بهنحوی که بارها مورد تعقیب ساواک قرار گرفت و مدتی در زندان به سر برد.
وی در سالهای خفقان و حکومت پلیسی شاه، نماینده امام در خرمآباد بود، دعوت شخصیتهای مذهبی از جمله آیتالله مطهری، فلسفی، خزعلی، مؤمنی، هاشمینژاد، مدنی، مکارم شیرازی، جعفرسبحانی و دهها شخصیت و سخنران به لرستان تنها شمهای از مبارزات مذهبی ایشان بهشمار میرود. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت شورای عالی قضایی درآمد و بهعنوان معاون این شورا خدمات ارزندهای به نظام جمهوری اسلامی داشت.
آیتالله قاضی مؤسس مدرسه عالی قضایی قم بود و تا زمان رحلت ریاست این دانشگاه را عهدهدار بود و با تربیت فضای فرهیخته خدمات ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت.
وی در لرستان منشأ خدمات ارزندهای بود که ازجمله آنها میتوان به ایجاد اولین کارخانه برق در خرمآباد، ایجاد کارکانه گچ، ایجاد کارخانه جوجهکشی ماشینی، احداث محله بزرگ قاضیآباد و ایجاد آن با اصول و ضوابط نوین شهرسازی و فراهم نمودن خانه و سرپناه برای اقشار متوسط جامعه با شرایط سهل و آسان و از قبل فعالیتها زمینه ارتباط دائمی ایشان را با اکثر اقشار خرمآباد فراهم کرد.
تأسیس دبیرستان ملی ـ مذهبی پسرانه علوی در قاضیآباد، تأسیس و یا کمک به به تأسیس دهها مسجد و کارهای عامالمنفعه دیگر در سطح شهر خرمآباد و روستاهای اطراف خرمآباد ازجمله فعالیتهای قبل از انقلاب ایشان است. وی در سال ۱۳۵۹ با همکاری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و بهخصوص تأکید آیتالله دکتر بهشتی و شهید قدوسی، مبادرت به امر تأسیس مدرسه عالی قضایی و تربیتی طلاب قم همت گماشت. این عالم برجسته سرانجام در یکم آذرماه سال ۱۳۸۸ هجری شمسی بهعلت کهولت سن و بیماری دارفانی را وداع گفت.
انتهای پیام/