لزوم فراهم شدن زمینه صادرات صنایع دستی کهگیلویه بویراحمد
- شناسه خبر: 16883
- تاریخ و زمان ارسال: 23 دی 1395 ساعت 12:17
- نویسنده:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان و بقاع متبرکه به نقل از خبرگزاری فارس از یاسوج، یکی از بخشهای مهم اقتصادی و فرهنگی در ایران، حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی است که ابزاری قابل توجه برای صادرات کالا، ایجاد اشتغال، جذب توریسم و دیگر زمینهها است.
ایران از اقوام و رسوم مختلفی تشکیل شده که هر کدام از این اقوام با توجه به تاریخ و فرهنگ خود در هنرهای سنتی و صنایع دستی حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
مردمان استان کهگیلویه و بویراحمد آداب و رسوم مختلفی در حوزه صنایع دستی دارند و هنوز این آداب و رسوم را با تولید قالی، گلیمبافی، دوخت لباسهای محلی، جاجیم بافی، مفرش بافی، سفرهبافی و … حفظ کردهاند.
صنایع دستی این استان با قابلیتهای ویژهای که دارد موجب ایجاد اشتغال در بین جوانان در شهرها و روستاها میشود و علاوه بر اینکه این حوزه میتواند به یکی از جاذبههای برتر در حوزه گردشگری تبدیل شود نقش برجستهای هم در افزایش میزان صادرات غیرنفتی و در نتیجه توسعه کهگیلویه و بویراحمد دارد.
مسؤولان و متولیان امر هم به این موضوع به خوبی پی بردهاند که صنایع دستی علاوه بر اشتغالی که ایجاد خواهد کرد و سبب جذب توریسم میشود میتواند در حوزه صادرات حرفی برای گفتن داشته باشد.
تنوع در سبد محصولات صادراتی و قرار گرفتن محصولات صنایع دستی در این سبد توسط مسؤولان استان برنامهریزی شده اما علیرغم همه برنامهریزیها و اقدامات تاکنون صادرات صنایع دستی استان از گمرک کهگیلویه و بویراحمد محقق نشده است.
محمود باقری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود ۱۷ هزار و ۸۹۰ بافنده صنایع دستی در استان گفت: هر بافنده صنایع دستی به طور میانگین سالانه ۴۸ مترمربع گلیم و جاجیم تولید میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: امسال حدود ۱۷۱ هزار و ۸۴۰ متر مربع گلیم و جاجیم در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد محصولات صنایع دستی استان قابلیت صادرات را دارند، گفت: در سال جاری مبلغ یک میلیون دلار برای صادرات صنایع دستی استان پیشبینی شده اما با توجه به عدم فراهم بودن زیرساختهای صادراتی در گمرک استان تاکنون موفق به صادرات محصولات صنایع دستی خود نشدهایم.
وی اضافه کرد: تلاش میکنیم در سال آینده ۵ درصد، سال ۹۷ حدود ۷درصد، در سال ۹۸ و ۹۹ حدود ۱۰درصد از محصولات صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد را از گمرک استان به خارج از کشور صادر کنیم.
این مسؤول اضافه کرد: پیشبینی میشود تا پایان برنامه ششم توسعه در سال ۹۹ آمار صادرات محصولات صنایع دستی شامل گلیم و جاجیم به ۴۵۵ هزار دلار برسد.
باقری با اشاره به مشکلات موجود برای صادرات گلیم و جاجیم استان به خارج از کشور، افزود: علاوه بر اینکه تجربه موفقی در زمینه صادرات صنایع دستی در استان وجود نداشته، نبود تاجر بومی علاقمند به صادرات محصولات صنایع دستی موجب شده تاکنون صادراتی در زمینه صنایع دستی نداشته باشیم.