15 دی, 1395 | ساعت : 07:35 ق.ظ | دیدگاهها 0 |
خوزستانی ها پیشگام در ابراز عشق و ارادت به اهل بیت (ع)
خوزستانی ها باطلاکاری گنبد حرم علوی وبرگزاری مراسم ابا عبدالله امام حسین (ع) عشق وارادت خود به اهلبیت(ع) رابه همه مردم دنیا نشان دادند
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان با اشاره به نگهداری پول و طلای اهدایی مردم خوزستان برای پروژه طلاکاری ایوان حرم حضرت علی(ع) در مدت توقف پروژه گفت: پیش از این پروژه طلاکاری ایوان حرم حضرت علی(ع) به خوزستان واگذار شده بود که این پروژه به دلایل فنی متوقف شد، ادامه طلاکاری ایوان با مشارکت مردم خوزستان در آینده شروع میشود.
به گزارش بقاع نیوز، حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمود موسوی در گردهمایی فصلی مسئولان ستادهای بازسازی عتبات عالیات استان که در اهواز برگزار شد، با اشاره به مراسم اربعین سال جاری اظهار کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات دستاندر اربعین در بخش جذب مشارکت، اسکان و تغذیه زوار است. در ابتدا باید از مردم تشکر کرد که این حماسه ارزشمند و تحول تاریخی را شکل دادند. همچنین باید از مسئولان استان قدردانی کرد. باید شاکر اتحاد و هماهنگی میان مسئولان استان در این موضوع باشیم. از موکبداران و خیرینی که موکبها را حمایت کردند نیز قدردانی میکنیم.
وی افزود: برنامه ما این است که برای سال آینده تعداد مواکب را با مدیریت مردم افزایش دهیم. مواکب ما از چهار ورودی استان تا نقطه صفر مرزی باید مستقر شوند، منتها هماهنگی و نظارت را باید بیشتر و مدیریت مردمی را تقویت کنیم.
مسئول این جلسه را اتاق فکری برای ارائه راهکارها و پیشنهادات برای برگزاری بهتر اربعین عنوان کرد و گفت: اربعین برای استان ما مسئله مهمی است که باید سال به سال بهتر از گذشته آن را برگزار کنیم. واگذاری مکان به مواکب، شناسنامهدار کردن مواکب و ارتباط ستادها با موکبداران از برنامههای ما برای سال آینده است.
وی تصریح کرد: ستادهای شهرستانی لازم است طی سال دو یا سه جلسه با موکبداران برگزار کنند. ستادها دقت کنند اگر اموالی از اربعین در دست ماست نمیتوانیم آن را جای دیگری استفاده کنیم. امکانات و کمکهای مالی اربعین باید برای سال آینده حفظ و نگهداری شود.
موسوی با تاکید بر حفظ روحیه مردمی مواکب اظهار کرد: ادارات و استانهای معین باید در زمینه زیرساختهای اربعین مشغول شوند و مردم به موکبداری بپردازند.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان افزود: کار عمده ستاد عتبات در اربعین اسکان، تغذیه زوار و جمعآوری کمکهای مردمی است. از این رو ستادهای شهرستانی باید شناسایی خیرین، ثبتنام آنها و پیگیری تهیه امکانات و تجهیزات مواکب را در برنامه خود داشته باشند. سیاست ستاد عتبات تقویت مواکب و هدایت خیرین است.
وی همچنین از مسئولان ستادهای بازسازی عتبات در دشتآزدگان و خرمشهر، فرمانداران و ائمه جمعه این دو شهرستان برای تلاشهای شان در ایام اربعین قدردانی کرد.
موسوی در ادامه سخنان خود با اشاره به پروژههای ستاد بازسازی عتبات استان گفت: پیش از این پروژه طلاکاری ایوان حرم حضرت علی(ع) به خوزستان واگذار شده بود که این پروژه به دلایل فنی متوقف شد. این پروژه در سال ۸۹ به خوزستان واگذار شد و مردم استان ۶ میلیارد تومان و بیش از ۲۳ کیلوگرم طلا برای این پروژه اهدا کردند، درصدی از آن انجام شد و این پول و طلا نگهداری شد.
وی ادامه داد: بخشی از این مبلغ صرف بازسازی ایوان شد و بقیه آن بالغ بر ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و همچنین ۱۱ کیلوگرم طلا نگهداری شد که با شروع کار ایوان موجودی ما برای طلاکاری آن است. روز گذشته ۱۳ دی جلسهای در ستاد مرکزی به منظور از سرگیری این پروژه تشکیل شد. نظر ما این است که خشتهای ایوان جدا شود و پس از مرمت زیرساخت ایوان، خشتها طلاکاری شود.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان ادامه داد: با توجه به اینکه گلدستههای حرم علوی نیز نیازمند مرمت است، استان خوزستان آمادگی خود را برای بازسازی گلدستهها اعلام کرد. پیشنهاد ما برای مدت انجام این پروژه سه سال است. استانهای دیگر مثل کرمان نیز به دنبال این پروژه هستند اگر دو پروژه(ایوان و گلدسته) به استان محول شود مدت زمان انجام آنها سه سال و اگر تنها ایوان به خوزستان واگذار شود به مدت یک سال انجام میشود.
موسوی گفت: هزینههای این کار ممکن است در طول کار کم یا زیاد شود. جلسات در حال حاضر بین ایران و عراق برقرار است و رقم قطعی این پروژه متعاقباً به مردم اعلام میشود.
موسوی در پایان با اشاره به مرمت و طلاکاری گنبد حرم علوی توسط مردم استان خوزستان بر تهیه کتاب و یا تولید مستندی از خدمت مردم استان به این حرم تأکید کرد و گفت: طلاکاری گنبد حرم علوی کار کمی نبود و مردم خوزستان با این کار به همه مردم دنیا ارادت و عشق خود را به اهلبیت(ع) نشان دادند.
سالم معاوی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان کارون، نیز در این نشست گفت: با توجه به تجربه سال گذشته در امر ستاد اربعین امسال نیز جلسات متعددی در شهرستان کارون برگزار شد. از آغاز ماه محرم ۱۵۲ موکب در شهرستان برپا شد که ۸۶ موکب در کوتعبدالله برقرار بودند.
وی اظهار کرد: با هدایت ستاد بازسازی عتبات عالیات استان و مشارکت خیرین اقلام حمایتی برای این مواکب تأمین شد. برپایی ۳ موکب در چذابه، ۴ موکب در شلمچه و ۴ موکب در عراق از خدمات مردم شهرستا کارون در اربعین بود.
در ادامه فاخر علوانی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات دشتآزادگان گفت: کمیته مشارکتهای مردمی اربعین در شهرستان دشتآزادگان به کمک ۳۴۰ موکب حدود یک ماه استقرار ثابت در چذابه داشت و در حد وسع خود خدمات متعارفی را به مواکب ارائه کرد. توزیع ۲۹ قلم میان مواکب و برگزاری ۴ همایش ویژه مواکب از جمله اقدامات این ستاد بود که به روانسازی ارائه خدمات اربعین کمک کرد.
علوانی ادامه داد: امسال ۴۵۰ هزار زائر از مرز چذابه عبور کردند که از این تعداد ۳۵۹ هزار نفر آنها از این گذرگاه بازگشتند. قطعا این تعداد سال آینده افزایش قابل توجهی خواهد داشت. آسفالت محل استقرار مواکب، واگذاری زمین به آنها، تردد مواکب، آشپزخانههای مرکزی از جمله مسائلی است که برای سال آینده باید مورد توجه قرار میگیرد.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات دشتآزادگان در پایان از خدمات دولت در زمینه جاده و پارکینگ قدردانی و پیشنهاد کرد مراسم تجلیل از مواکب در شهرستانها برگزار شود.
همچنین عزیزالله زارعی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات اهواز، از همه خادمان و دستاندرکاران اربعین قدردانی کرد و گفت: ستاد اهواز ۶ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان اقلام در بخشهای مختلف تجهیزات، وسایل آشپزخانه و تغذیه تقدیم به مواکب و نمایندگان ستاد در دو مرز کرد. تمام این حمایتها و مشارکتها به واسطه مردم بود.
وی با اشاره به اقدامات این ستاد در نه ماه اول سال گفت: مشارکت مردم در شش ماه اول ۱۹۷ درصد رشد داشت و در سه ماه باقیمانده برنامهریزی ما این است که ۵۰ میلیون تومان آورده داشته باشیم.
انتهای پیام/
منبع:ایسنا
مربوطه به : اخبارپایگاه • اخبار • آخرین عناوین