امامزاده علی ابن عبداله بن جعفر (ع) پناه دل عاشقان کربلای حسینی
- شناسه خبر: 10866
- تاریخ و زمان ارسال: 4 تیر 1395 ساعت 03:57
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگار بقاع نیوز، شهر کاشان پس از شهر قم بیشترین بقاع و امامزاده را در دل خود جای داده است و همواره مامن دل عاشقان اهل بیت و محل بیعت کربلاییان حسن و شیعیانی بوده و هست که دیدگان خود را با خاک این اماکن متبرک سورمه می کنند.
روستای ازوار در ۵۵ کیلومتری شهرستان کاشان قرار دارد و در بخش برزک واقع می باشد. تاریخ این روستا به قبل از اسلام برمیگردد که آثار به جا مانده ماننده تپه گیس کن یا دیوارهای خرابه سمت راست ده نشان از قدیمی بودن دارد که علاوه بر وجود آثار مکشوفه در موزه مردم شناسی کاشان دارای بناهای مذهبی با قدمت تاریخی فراوان است.
هم چنین در این روستا سه امامزاده: شاهزاده محمد اسماعیل و شاهزاده محمد صانع در یک بقعه وعلی ابن عبدالله جعفر طیار دربقعه دیگر آرمیده اند وبر فضای معنوی روستا افزوده اند. /مردم بی آلایش این روستا خرسند از همجواری سه امامزاده در روستای خود با دل و جان سعی در حفظ ارزشهای مذهبی و تاریخی نهفته در بقاع را داشته و احیاء این سه مکان غالبا از محل کمکهای مردم این روستا و روستاهای همجوار صورت می گیرد.
نقش موثر کمکهای مردمی در احیاء امامزاده های روستای ازوار
امامزاده علی بن عبداله بن جعفر از فرزندان بلافصل حضرت زینب (س) در روستای ازوار است. وی بعد از واقعه کربلا به درخواست مردم این منطقه و به دستور امام رضا(ع) به سمت این مکان حرکت کرد که متاسفانه به دستور حاکمان ظالم زمان به شهادت می رسد.
حسین ابن علی رئیس هیئت امنای امامزاده علی ابن عبداله جعفر ضمن اشاره به ارادت خاص مردم به این دو امامزاده واقع در روستای ازوار از توابع شهر کاشان به خبرنگار ما گفت: وجود متبرک این دو امامزاده فضایی معنوی را در این روستا ایجاد کرده است و پذیرای مردم و زائران عزیز از روستاه و شهرهای همجوار و دور و نزدیک شده است.
وی با بیان اینکه عاشقان ائمه و امامزادگان در سراسر کشور که دل در گرو اهل بیت داشته نقش فراوانی در احیاء این دو امامزاده داشته و دارند اظهار داشت: سید هادی جلالی از استان مرکزی یکی ازپشتیبانان و خیرانی بوده است که در مرمت و احیاء این امامزاده نقش بسیار مهمی داشته است.
ابن علی ضمن اشاره به شهادت این دو بزرگوار پس از اعزام آنها به این مکان طبق دستور امام رضا (ع) گفت: بقاع این دو امامزاده محل زیارت دل فقرایی است که امکان حضور در کربلا را نداشته و برای زنده نگه داشتن آن واقعه به این مکان می آیند.
رویکرد فرهنگی و مذهبی امامزاده با برگزاری کلیه مراسم و فعالیتهای مذهبی و فرهنگی
وی افزود: این محل همچنین محل برگزاری تمام فعالیتهای فرهنگی اعم از برگزاری نماز ، مراسم عاشورا و تاسوعا، اعیاد و سوگواری های مذهبی و … بوده و هست و مردم علاقمند به اهل بیت نیز نذورات خود را به این امامزادگان تخصیص می دهند.
وی با تاکید بر نقش بسیار حیاتی کمکهای مردم منطقه در احیاء این مکان در روستای ازوار تصریح کرد: بقاء این امامزادگان بلافصل حضرت زینب (س) در حال حاضر تنها از محل نذورات و کمکهای مردمی تامین می شود و امید است که اعتبارات دولتی نیز زمینه تسهیلات بیشتر زائران را فراهم سازد.
برکات و معجزات امامزاده علی بن عبداله بن جعفر
ابن علی در ادامه ضمن اشاره به ایجاد فضای معنوی و متبرک در فضای این روستا و وجود روح سازندگی در روستای ازوار از برکات و معجزاتی که طی مدت احیاء و بازسازی این امامزاده برای خود وی رخ داده به خبرنگار ما می گوید: عشق دیدار اهل بیت و یار در دل تمام عشاق و مسلمین جهان و همچنین من بعنوان مسئول احیاء این مکان متبرک وجود داشته و دارد . و یکی از آرزوهای من همواره تشرف به خانه ی خداوند بوده است. خوشبختانه به برکت وجود ایشان همزمان با شروع عملیات احیاء و بازسازی این مکان من به خانه خدا مشرف شدم.
وی همچنین گره گشایی از بسیاری از آرزوهای قلبی خویش و بسیاری از افرادی که در این کار دخیل بوده و مدت زیادی گرفتار آن بوده اند باعث تعجب و سپاس از این بزرگوار شده است.
قدمت ۴۷۰ ساله امامزاده علی بن عبداله بن جعفر
گفتنی است ،این بارگاه با قدمتی حدود۴۷۰ سال است که به ثبت آثار ملی و میراث فرهنگی رسیده است.
درب چوبی ساخته شده از چوب اناب یکی از آثار به جای مانده از این بقعه تاریخی ست که هم اکنون در موزه باغ فین کاشان نگهداری میشود.
لازم به ذکر است ؛ مسئولان این روستا طی گفت و گو اعضای هیئت امنا امامزاده با اعضای شورای اسلامی و دیگر مسئولان شهر کاشان در اداره اوقاف وسازمان میراث فرهنگی برنامه ریزی هایی برای احداث زائر سرای و فراهم آوردن تسهیلات برای توسعه گردشگری مذهبی در این مطنقه به عمل آمده است و امید است بر اساس پیش بینی های صورت گرفته تا پایان سال جاری این طرح در قالب طرح جامع توسعه مراکز مذهبی – تاریخی اجرایی شود.
انتهای پیام/