رونق توآمان توریست مذهبی و تفریحی/ درخشش نگین امامزاده آقا علی عباس (ع) در جوار اکو کمپ کویری متین آباد
- شناسه خبر: 10460
- تاریخ و زمان ارسال: 27 خرداد 1395 ساعت 10:08
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگاربقاع نیوز، استفاده بهینه از کلیه امکانات موجود در هر بخشی یکی از شاخص هایی به شمار می آید که باعث ارتقاء سطح بهره وری مطلوب از پتانسیلهای هر بخشی می شود.
پیشینه قوی کشورمان ایران در بخش مذهبی و تاریخی منجر به ایجاد فرصتهای بسیاری در این بخش شده است که در صورت به کارگیری مناسب از آن فرصتهای بسیاری در بخش اقتصادی، توریستی و گردشگری مذهبی و تفریح، انتقال آیین و سنت های مذهبی و فرهنگی و تاریخی برای ما به ارمغان خواهد آورد.
بر اساس توصیه مقام معظم رهبری در آغاز سال جاری مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، شناخت و بررسی کلیه امکانات موجود در کشور در بخش های مختلف می تواند این گفته را به مرحله بالفعل درآورده و رهنمودهای ایشان را اجرایی سازد.
همجواری اماکن مذهبی و توریستی در ایران با توجه به پیشینه قوی که در این زمینه وجود دارد یکی از فرصتهایی است که برخی از نهاد ها و سازمان های دولتی یا خصوصی از آن بهره ی واقفی برده اند و در این مسیر گام برداشته اند.
بقعه امامزاده آقاعلی عباس و شاهزاده محمد در ۳۰ کیلومتری شهر نطنز و ۸ کیلومتری شهر بادرود، در استان اصفهان قرار دارد. این بنا آرامگاه ۲ تن از فرزندان امام موسی کاظم (ع) به نامهای امام زاده آقاعلی عباس (ع) است که همه ساله مورد استقبال میلیونها زائر از سراسر ایران قرار میگیرد
آشنایی با امامزاده آقا علی عباس
در ۳۸ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان نطنز در منطقه بادرود واقع شده است. جمع کل زیربنای مجموعه طرح در حدود ۳۶۰۰۰ متر مربع است. از این میزان حدود ۱۳۰۰۰ متر مربع زیربنای آن تنها با تغییرات کمی مطابق با طرح احداث شده است. زیربنای ساختمان حرم مطهر و صحن های آن ۵۰۰۰ مترمربع است. این بنا در دو طبقه با۱۰رواق و ۴سردرب ورودی ساخته شده است.
این امامزاده با امکاناتی نظیر، زائر سرا – انبار ظروف – حمّام – نانوایی – سرویس های بهداشتی – انتظامات – دار الشفاء – کتابخانه – مخابرات – شهر بازی – بازار – فضای سبز – مجموعه فرهنگی – سوئیت – سفره خانه حضرتی – پارکینگ – کشتارگاه – مزرعه کشاورزی – مرغداری شرایط مناسبی برای زائران فراهم آورده است.
نزدیکی امام زاده آقا علی عباس با اکوکمپ متین آباد یکی از این موارد به شمار می آید که هر دو از فرصت های همجوار بودن به نحو احسن بهره برده اند و باعث ایجاد فرصتهای مختلف در بخش اشتغالزایی، تفریحی، توسعه توریست حلال و گردشگری ، انتقال رهنمودهای دین مبین اسلام بین توریستهای مذهبی و غیر مذهبی شد ه اند.
نگاهی به اکوکمپ کویری متین آباد
اکو کمپ متین آباد در ۲۵ کیلومتری جنوب نطنز و ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی کاشان در موقعیت جغرافیایی ۰۹ ۴۵ ۳۳ N و ۳۲ ۵۹ ۵۱ E قرار دارد و شامل اماکن چادر های دایمی در شن ها، کمپ شتر سواری با ۴۰ نفر شتر، رستوران و سوئیت و مزرعه ارگانیک، یکی از اماکن زیبای مناطق گردشگری کشور محسوب می شود . کمپ متینآباد به عنوان اولین کمپ طبیعی در ایران براساس گردشگری پایدار و بر مبانی اولیه اکوتوریسم پایدار ایجاد شده است.
تنوع فرهنگی در سنت ها و آداب و رسوم٬ گردشگری رویدادهای منطقه را به رخ می کشد تا آنجا که به مناسبت های مختلف٬ بهانه ای برای جمع شدن کنار هم داشته باشیم. برداشت محصولات مختلف ( گندم٬ انار و …) و جشن های باستانی مانند مهرگان٬ سده٬ چهارشنبه سوری و یلدا این بهانه ها را پر رنگ تر می کند.
حضور زوار امامزاده آقا علی عباس و همجواری این امامزاده در کنار این اکوکمپ باعث قابلیت تبدیل بسیاری از این زوار به گردشگران تفریحی و درآمدزایی دو چندان در منطقه شده است.
همچنین حضور روحانیون مسلط به زبانهای خارجی در امامزاده آقا علی عباس نیز زمینه تشرف چندین زائر خارجی را دین اسلام فراهم آورده است.
آشنایی توریست های اکو کمپ با اسلام
واقفی همچنین حضور روحانیون مسلط به زبان های خارجی در این منطقه زیارتی سیاحتی را از عواملی معرفی کرد که فرصتی بسیار مناسب برای معرفی دین مبین اسلام و تقویت مبانی آن برای توریست ها و بازدیدکنندگان داخلی و وی راه اندازی اکوکمپ کویری متین آباد را نیز در همین راستا ذکر کرد و افزود: این اکوکمپ با پشتوانه ۲۵ سال سابقه فعالیت در زمینه ارائه خدمات گردشگری، رفاهی، تفریحی در روستای متین آباد از توابع شهرستان نطنز است که سالانه شرایط زیارت و سیاحت بیش از ۱۷۰۰۰ زائر و توریست داخلی و خارجی از این منطقه با امکانات مختلف را فراهم آورده است.
امکانات و فعالیتهای اکوکمپ کویری متین آباد
وی درباره بخش های مختلف فعالیت این اکوکمپ گفت: امکاناتی نظیر رصد ستارگان، شتر سواری و دوچرخه سواری، بازدید از جذابیتهای کویری و حیات وحش، بازدید از پرندگان منطقه چون؛ زاغ بور، عقاب و گونه های نادرکویری، بازدید از مزرعه ارگانیک، کاشت درخت به نام و شناسنامه هر فرد و ارسال سالانه عکس برای وی و …. را از جمله فعالیت های اکوکمپ متین آباد در جوار این امامزاده ذکر کرد.
این کارآفرین نمونه برگزاری جشن ایام و مناسبتهای خاص مذهبی چون؛ نیمه شعبان، ماه مبارک رمضان و همچنین اعیاد مذهبی و غیر مذهبی در این منطقه را نیز فرصت مطلوبی برای به مرحله اجرایی رسیدن پتانسیل های موجود در این منطقه دانست و یادآور شد: اشتغال زایی در بخش های مختلف روستای متین آباد و روستاهای همجوار حاصل حضور بازدیدکنندگان داخلی و توریست های خارجی در بخش صنایع دستی ، گردشگری، صنعتی و …. از پیامدهای وجود این امام زاده در این منطقه است.
جشن حناء بندان در صبح روز نیمه شعبان
هرساله در صبح روز نیمه شعبان مراسم سنتی جشن حنابندان در روستای متین آباد برگزار می شود. در این روز بانوان بسیاری از روستاهای اطراف، شهر بادرود و حتی کاشان در روستا متین آباد گردهم جمع می شوند و خود را برای برگزاری مراسم آماده می نمایند.
بر طبق رسوم این جشن، خانم های روستا مجمع هایی از آجیل، نقل، شکلات و حنا تزیین می کنند و آنها را بر سر می گزارند و با همراهی باقی شرکت کنندگان که شمار آنها به بیشتر از ۴۰۰ نفر می رسند به سوی مسجد روستای متین آباد همراه با موسیقی محلی رهسپار می شوند.
بعد از رسیدن به مسجد و خواندن دعای فرج به سوی حسینه ابوافضل روستا رفته و در آنجا مراسم مولودی را برگزار می کنند و از شرکت کنندگان به وسیله آش و شربت پذیرایی به یاد ماندنی صورت می گیرد.
آشنایی با آداب مذهبی و فرهنگ ایرانی
مدیر اکوکمپ متین آباد آشنایی با فرهنگ مهمان پذیری، فرهنگ سازی روستایی، کارآفرینی، بازآفرینی جشن های مذهبی چون؛ جشن میلاد حضرت رسول، نیمه شعبان را از دیگر مراسم این اکوکمپ ذکر کرد.
وی حضور گردشگران داخلی و خارجی دراین مراسم و جشن ها را فرصتی مناسب برای احیاء آداب و رسوم روستاها و انتقال سنن مذهبی و دینی می داند.
او می گوید: این فرآیند را حاصل برجام می داند که افزایش حضور توریستهای داخلی و خارجی و زوار ایرانی و خارجی ماحصل این امر است است.
واقفی احیاء روستا و ممانعت از مهاجرت از روستاییان به شهر، برگزاری کلاسهای خط، قرآن و …. برای بچه های روستا و رونق فرهنگی و اقتصادی روستاهای همجوار را از برکات وجود امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد برشمارد و گفت: ایجاد این پایگاه مذهبی در این منطقه موجبات خیرات فراوان فرهنگی، اقتصادی و مذهبی در این منطقه شده است.
جاذبه های گردشگری
از جمله نقاط گردشگری این منطقه میتوان به کوه های یخاب اشاره کرد. صعود به قله یخاب با ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا و مشاهده مناظر کویر بند ریگ، دشت کرشاهی و دریاچه نمک مسیله بی شک یکی از مهمترین جاذبه های منطقه محسوب می شود.
همچنین تپه های ماسه ای کویر بندریگ در نزدیکی این اکو کمپ قرار دارند که برای طبیعتگردان منطقه جذابی محسوب می شود. دریاچه نمک مسیله در ۸۰ کیلومتری شمال کمپ از دیگر نقاط گردشگری است که دسترسی به آن نیاز به خودروهای دو دیفرانسیل دارد. از آثار باستانی منطقه میتوان به قلعه کرشاهی و قلعه سردار اشاره کرد که در دامنه های کوه یخاب و در ۳۰ کیلومتری شمال محل کمپ واقع شده اند. همچنین مسیرهای آفرود کرشاهی به سفید آب در پارک ملی کویر و مسیر پشت ریگ به مرنجاب میتوان اشاره کرد که برای علاقمندان به رانندگی آفرود و خارج از جاده از جذابیتهای زیادی برخوردار است.
رونق توریست مذهبی و گردشگری حلال
مدیر عامل اکوکمپ کویری متین آباد یکی از افرادی است که با شناخت ظرفیت های موجود منطقه و آشنایی با میزان علاقمندی زوار و توریستهای داخلی و خارجی فرصتی طلایی برای رونق گردشگری حلال و توسعه اهداف عالی در این زمینه شده است.
هادی اشرف واقفی، مدیر اکوکمپ کویری به خبرنگار ما در باره وجود پربرکت امامزاده آقا علی عباس در این منطقه و کمپ کویری متین آباد منجر به رونق فعالیت های مذهبی، سنتی ، اقتصادی و …. در این منطقه گفت و ادامه داد: به برکت همجواری امام زاده علی عباس (ع) و فضای حاصل از برجام در افزایش زائران و توریست های خارجی دراین منطقه نقش چشمگیری داشته است.
واقفی از رشد توریست و گردشگری حلال پس از برجام بسیار راضی به نظر می رسد و می گوید: رشد کیفی و کمی توریست خارجی پس از برجام به حدی بوده است که غالب هتل های شهر شیراز، کاشان و ….. تا حداقل شش ماه آینده پر شده است و مسلماً استفاده از این پتانسیل می تواند رهآوردهای بسیاری در بخش مذهبی، گردشگری، اقتصادی و … برای کشور به ارمغان آورد.
این سرمایه گذار بخش خصوصی قابلیت پیشبرد کمی و کیفی این مرکز را در راستای اجرای طرح توسعه پایدار و طرح بلند مدت ۵۰۰ ساله ذکر می کند و می گوید: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ، امکانات موجود در این مرکز در بخش اقامتی نظیر؛ سوئیت، چادر در چشم انداز توسعه برای پذیرش ۵ الی ۷ هزار نفر زائر و توریست قابل افزایش است.
جایگاه بقاع متبرکه و امامزادگان در تحقق اقتصاد مقاومتی
هادی اشرف واقفی مدیر اکوکمپ کویری متین آباد همچنین با اشاره به فعالیت مرکز توریستی سیاحتی متین آباد، به بررسی نقش بقاع و امامزادگان در کشور در راستای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی پرد اخت و گفت: وجود یک پایگاه مذهبی در دل کویر، منجر به ایجاد جذابیت های نهان و پیدایی در این منطقه شده است که جذب توریست داخلی و خارجی، اشتغالزایی و کارآفرینی و احیاء آداب و رسوم روستای متین آباد و روستاهای همجوار و …….. از جمله آن به شمار می آید.
وی همچنین قرارگیری امامزاده آقا علی عباس در دل کویر کاشان و همجواری آن با اماکن توریستی و سیاحتی چون اکوکمپ متین آباد را از جمله شاخص هایی دانست که منجر به ترغیب بازدید متقابل زائران و اماکن سیاحتی در این منطقه و گردشگری حلال می شود.
اننتهای پیام/