ساخت ضریح سنگی برای نخستین بار در کشور/ صرفه جویی ریالی و ماندگاری بیشتر
- شناسه خبر: 10531
- تاریخ و زمان ارسال: 24 خرداد 1395 ساعت 07:26
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

ناصرفیروز بخت صنعتگر و سازنده ضریح های بقاع و امامزاده ها در گفت و گو با خبرنگار بقاع نیوز با بیان این مطلب گفت: ساخت ضریح سنگی از جنس مرمر با توجه به استحکام و استقامت آن در برابر آسیب های طبیعی بسیار مناسب است و علاوه بر آن از زیبایی خاصی برخورداراست.
این صنعتگر در ادامه ضمن اشاره به اینکه ساخت نخستین ضریح سنگی از جنس مرمر حدود ۲ سال طول کشیده است گفت: نخستین ضریح سنگی به همت یک خیر ازاهالی استان با اعتباری بالغ بر حدود ۲۳- ۲۵ میلیون تومان طی دو سال برای امامزاده ابواحمد موسی مبرقع با شجره نامه ای حدود ۶۰۰ سال منقش به نقوش گل و … ساخته شد.
وی با بیان اینکه ساخت ضریح سنگی برای نخستین بار در کشور ساخته می شود و بسیار باصرفه تر از ساخت ضریح های فولادی موجود است گفت: هزینه ساخت هر ضریح فولادی حدود ۷۰ تا ۸۵ میلیون برآورد می شود که در مقایسه با هزینه ساخت ضریح سنگی بسیار بیشتر است.
فیروزبخت تصریح کرد: این در حالی است ضریح های فولادی معمولاً بعد از حدود ۵ سال فرسوده شده و نیاز به تعمیر و هزینه های عمرانی برابر با هزینه های ساخت اولیه خود دارد ولی ضریح های سنگی از جنس های مرمر، تراورتن و تزئینات آن با سنگ های فیروزه و …. با گذشت زمان زیبایی و صیقل صد چندان پیدا می کنند.
وی یادآور شد: هزینه ی محاسبه شده کنونی برای ساخت ضریح سنگی مرمرین یا جنس های دیگر با احتساب ساخت آن به شکل سنتی برآورد شده است و این امر در صورت به کارگیری دستگاه و ابزارهای صنعتی سنگین بسیار کاهش خواهد یافت .
فیروزبخت همچنین ضمن اشاره به استقبال نهادها و مراکز دولتی چون اداره اوقاف و …و غیر دولتی از این ضریح سنگی و سازه های سنگی به ویژه از جنس مرمر در کشورافزود: ساخت سایز کوچک «سنگاب» ( سنگی در سقاخانه حرم مطهر امام رضا (ع) که حدود ۷۰۰ سال پیش ساخته برای نوشیدن آب زوار ساخته شده بود و هم اکنون در موزه حرم قرار دارد) نیز از استقبال بسیارخوبی از طرف مسئولان حرم و نهادهای میراث و تاریخی برخوردار شد به نحوی که با ممانعت از ورود این طرح به بازار عام از آن فقط برای بخش هدایای ویژه و خاص در داخل و خارج از کشور استفاده می شود.
وی در پایان ضمن اشاره به استقبال مردمی و دولتی برای ساخت ضریح سنگی از شهرهای البرز، کرمانشاه و … ابراز امیدواری کرد با ساخت ضریح های سنگی کمکی هر چند کوچک برای ارتقاء سطح کیفی و ماندگاری بیشتر بناهای مذهبی کند و با به کارگیری دستگاه های صنعتی هزینه ساخت آن نیز کاهش یابد.
انتهای پیام/