چهار آیتم اصلی در تلاوت/ امتیازدهی غیرواقعی به قاریان پیشکسوت در مسابقات حقیقت ندارد
- شناسه خبر: 10046
- تاریخ و زمان ارسال: 9 خرداد 1395 ساعت 06:33
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش خبرنگار بقاع نیوز، مجید باوردی پیشکسوت قرآنی و داور سیونهمین دوره مسابقات قرآن تبریز در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در این دوره از مسابقات در برخی از مطالب و بخشها شاهد تغییراتی در آئیننامه بودهایم که تمامی متسابقین به این موضوع واقف هستند.
وی تأکید کرد: برخی از سیاهنماییهای باورنکردنی باعث ایجاد ذهنیت در متسابقین می شود مبنی بر اینکه داور از روی شناخت متسابق با بیعدالتی امتیاز میدهد و این یک تفکر از ریشه غلط است چرا که به خاطر کسب رتبه ممتاز شخصی، داوران هیچگاه جهنم را برای خود نمیخرند.
باوردی افزود: در این مسابقات قاریانی شرکت کردهاند که با وجود شناخت قبلی از آنها و از اینکه در سطح بالایی تلاوت میکنند، امروز اجرای نامناسبی داشتند و داوران بدون توجه به سبقه قاری امتیاز کسر کردند در حالی که در مقابل آن قاریانی شرکت کردهاند که با وجود اینکه طبق شناخت در تلاوتهای قبلی عملکرد ضعیفی داشتهاند ولی امروز اجرای بسیار مطلوبی از خود نشان دادند و امتیاز نیز کسب کردند.
وی با بیان اینکه در این دوره از مسابقات سطح متسابقین نسبت به سالهای گذشته تغییر یافته است گفت: برخی از متسابقین پیشرفت چشمگیری داشتهاند و البته برخی نیز عملکرد ضعیفی از خود نشان دادند و باید همیشه احساس نیاز بکنیم و با یک تلاوت در محفلی خود را بدون ایراد و کاستی بدانیم.
داور سیونهمین دوره مسابقات قرآن تبریز یکی از ایرادات فنی قاریان را جیغ و فریاد زدن دانست و ادامه داد: در تلاوت چهار آیتم صوت، لحن، تجوید و وقف ابتدا موثر است ولی برخی از قاریان به تصور اینکه فریاد زدن موجب تلاوت خوب میشود، اجرای خود را خدشهدار میکنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد در جلسات متفاوت و کلاسهای گوناگون شرکت میکنند و دچار تناقض یادگیری میشوند، تصریح کرد: بهتر است متسابقین زیر نظر یک استاد به یادگیری فنون قرآنی بپردازند و اگر با یک سبک پیش روند نتیجه خوبی را کسب خواهند کرد.
باوردی به نوآوریهای این دوره از مسابقات از جمله مجزا کردن فضای داوران از متسابقین و مانیتورینگ اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه فضای متسابقین از فضای داوری جدا شده است این امر علاوه بر اینکه موجب کاهش میزان اضطراب و استرس شرکتکنندگان شده است، همچنین موجب تمرکز بیشتر متسابقین نیز شده زیرا، در سالهای گذشته متسابق به جای اینکه به نحوه اجرای خود توجه کند به قلم داور توجه میکرد که در کدام قسمتها داور نمره منفی روی کاغذ مینویسد.
وی اذعان کرد: برخی از کملطفیها و بیتوجهیها به محافل و مسابقات قرآنی که بخشی از این مشکلات و نواقص به مسئولان،بخشی به اصحاب رسانه و بخشی نیز به خود متسابقین و شرکتکنندگان بازمیگردد که جای اندکی تأمل دارد.
انتهای پیام/