منتقدان تعزیه را کارشناسانه و منصفانه نقد کنند
- شناسه خبر: 9435
- تاریخ و زمان ارسال: 21 اسفند 1394 ساعت 10:45
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع نیوز؛ داود فتحعلی بیگی در همایش تعزیه شهرستان زنجان و یادبود استاد حاج فیروز رستمی اظهار کرد: باید تجلیل از پیشکسوتان عرصه تعزیهخوانی در زمان حیات صورت گیرد.
وی با اشاره به تاریخچه تعزیه و تعزیهخوانی در زمانهای گذشته و قبل از انقلاب عنوان کرد: این هنر بر گردن عاشورا حق دارد همانگونه که هنر تعزیه نیز وامدار واقعه عاشورا است.
مدیر انجمن تعزیه ایران با اشاره به اینکه تعزیهخوانانها در گذشته روستا به روستا میرفتند، اظهار کرد: این افراد برای حفظ این هنر مشقت فراوانی را در این راه تحمل میکردند.
فتحعلی بیگی با اشاره به اینکه هنر تعزیه هم اکنون نیازمند حمایت مسئولان است، عنوان کرد: این هنر برای رشد و ترقی نیازمند جا و مکان دارد.
وی بر لزوم ساماندهی امور مربوط به تعزیهخوانی در کشور تاکید کرد و افزود: در کشور انجمنهای تعزیهخوانان در حال تشکیل است.
مدیر انجمن تعزیه ایران علاقه مردم به اهل بیت (ع) را رمز ماندگاری تعزیه خواند و گفت: بازخوانی وقایع زندگی ائمه معصوم توسط تعزیهخوانان شاید مهمترین علت حفظ این هنر تاریخی شده است.
فتحعلی بیگی با اشاره به اینکه نباید هنر تعزیه تنها به دلایل و ایرادات جزئی کنار گذاشته شود، اظهار امیدواری کرد: منتقدین این هنر سعی در هدایت آن داشته باشند.
وی با بیان اینکه هنر تعزیه باید از چهار منظر مورد بررسی قرار گیرد، اضافه کرد: منظر تاریخی، فقهی، عرفانی و هنری هنر تعزیه باید مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
مدیر انجمن تعزیه ایران با اشاره به اینکه تعزیه هنری پر از رمز و نشانه است، اظهار کرد: نشانهها این هنر باید مورد توجه قرار گیرد.
فتحعلی بیگی با بیان اینکه شخصیتهای هنر تعزیه مطابق با شخصیتهای تاریخی است، ادامه داد: تنها در جزئیات شخصیتهای این هنر تفاوت مشاهده میشود.
وی خواستار انتقاد منصفانه از هنر تعزیه شد و افزود: منتقدان آگاه و آشنا به این هنر آن را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.
مدیر انجمن تعزیه ایران تعزیه منطقه استان زنجان را برخلاف تعزیه منطقه آذربایجان آهنگینتر است، گفت: هنرمندان زنجانی باید نسبت به جمعآوری موسیقی اصیل این منطقه بپردازند.