تأملی بر آستان مقدس امامزاده هادی بن علی بن الحسین(ع) شهرستان همدان
- شناسه خبر: 4581
- تاریخ و زمان ارسال: 27 آبان 1393 ساعت 03:53
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

آثار تاریخی به جامانده از دانشمندان، شعرا، حکما و بزرگان دین در سراسر این منطقه کهن، علاقه مندان را به سوی خود می خواند و در این میان، قبور مطهر امامزادگان(ع) و فرزندان و نوادگان پیامبر اعظم (ع) همواره به عنوان پناهگاه و ملجاء مردم شناخته شده و در صدر مراجعات مردمی قرار گرفته است.
بنابر آمار رسمی منتشر شده، در استان همدان 255 بقعه متبرکه مربوط به امامزادگان قراردارد. مقصد این شماره ما، امامزاده ای در خود شهر همدان است:
حضرت هادی بن علی بن الحسین(ع)
یکی از نکات جالب درباره آثار تاریخی همدان که تقریباً منحصر به فرد است و در شهرهای دیگر کمتر دیده می شود، این است که بعضی از میدان های این شهر دربردارنده ی آثار باستانی و تاریخی هستند.
حرم مطهر امامزاده عبدالله (ع)، مقبره دانشمند بزرگ، ابوعلی سینا و مرقد مطهر امامزاده هادی (ع) نمونه های زیبایی از این دست هستند.
درست در وسط میدان بزرگی که به میدان باباطاهر مشهور است و مقبره باباطاهر، عارف و شاعر قرن پنجم هجری قمری در آن قراردارد، ساختمان قدیمی آجری دیده می شود که اهالی همدان آن را بقعه فرزند علی می خوانند. به گفته نسب شناس محقق، مرحوم عندلیب زاده همدانی، حضرت امامزاده هادی (ع) فرزند بلافصل امام سجاد(ع) است. بر روی سنگ قبر نیز که از جنس مرمر است، نوشته شده :هذا مزار شریف امامزاده هادی بن علی بن الحسین (ع) معروف به فرزند علی.
این امامزاده همواره مورد توجه مردم بوده و کراماتی نیز به ایشان منسوب است: از جمله آن که گفته شده پیرمرد بنّایی که برای تعمیرات حرم کار می کرد، دچار بیماری شد و با توسل به آن حضرت شفا گرفت.هم اکنون تصویری از این شخص در حرم مطهر قراردارد.
حریم امامزاده که در اسناد وقفی درج گردیده، 1800 مترمربع می باشد. بنا به اظهار نظر مرحوم دکتر مصطفوی، این بقعه از بناهای قرن ششم هجری است که در دوره صفویه و احتمالا در زمان شاه طهماسب اول صفوی(981-930 ه.ق) بازسازی شده است.
شبستان حرم، فضای مربع شکل کوچکی است حدوداً30متری که در ارتفاع بالاتر، تبدیل به هشت ضلعی می شود و در هر گوشه، طاق نمایی به عنوان پایه طاق مدور ساخته شده است.
این هشت ضلعی بازهم در بالاتر به 16ضلعی تبدیل می گرد، دو روی آن، گنبدی آجری از نوع گنبد های دو پوشش قراردارد.
گفتنی است که در تعمیرات و بازسازی، تمام بدنه جانبی و سطح داخلی آیینه کاری و تزیین شده است.
دیوارهای اطراف حرم، از کف تا ارتفاع،تقریبا 5/2 متر با آجرهای سفالی فیروزه رنگی پوشیده شده است که از قدمت چند قرن برخوردارند.
در وسط شبستان، ضریح زیبایی قراردارد که حاصل کار استاد روزگاریان، از هنرمندان اصفهانی است و حدود 10 سال پیش به سفارش اداره اوقاف همدان ساخته و نصب شده است. خوشه های فلزی آن و آیات کریمه که با مس های سرخ رنگ نوشته شده، جلوه خاصی به این ضریح بخشیده است.
بهشته سامعی-خبرنگاربقاع نیوز