آیین سنتی عزاداری حسینی در تکیه زنجیری شاهرود برگزار شد
- شناسه خبر: 4405
- تاریخ و زمان ارسال: 8 آبان 1393 ساعت 12:41
- نویسنده: عطیه گنجی
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، در مراسم سنتی و آیینی شهرستان شاهرود که قدمتی بالغ بر یکصد و شصت سال دارد عاشقان به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) با نوحه سرایی و سینه زنی عشق ارادت خود را به سیدالشهداء(ع) و یاران با وفای آن بزرگوار نشان دادند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شاهرود در این مراسم معنوی گزارشی از فعالیتهای اداره اوقاف شاهرود در حوزه موقوفات ارائه کرد.
سید مصطفی مجیدی با بیان اینکه حدود 7000 موقوفه در شهرستانهای شاهرود و میامی وجود دارد افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون 20 وقف جدید درشهرستانهای شاهرود و میامی ثبت شده است.
وی با برشمردن موقوفات تکیه بازار گفت: بیشتر این موقوفات از زمان قاجار وقف شده و بعد از انقلاب موقوفات چندانی به آن اضافه نشده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شاهرود تصریح کرد: مردم باید تلاش کنند تا با ایجاد موقوفات جدید، عزاداری با شکوهتری را برای آیندگان به عنوان یک میراث جاودان به یادگار بگذارند.
مجیدی همچنین ازتلاش اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود درجهت ثبت جهانی مراسم یا عباس در روز پنجم محرم شاهرود و مراسم نخل گردانی روز یازدهم محرم خبر داد و افزود: در تلاشیم نمایندگان سازمان جهانی یونسکو روز پنجم و یازدهم محرم در شاهرود حضور یابند و بررسیهای لازم جهت ثبت جهانی مراسم یا عباس و آیین نخل گردانی را به عمل آورند.
در روز پنجم محرم پیرغلامان تکیه بازار به چاوش خوانی پرداخته و سپس دو بیت از اشعار محتشم کاشانی در این مراسم خوانده میشود.
عاشقان ابوالفضل العباس (ع) سپس در قالب هیئتی به سوی مساجد و تکایای دیگر به راه می افتند و در طول مسیر به چاوشی خوانی و خواندن مصیبت می پردازند.
همچنین طبق وقفنامهای که یکصد وشصت سال پیش توسط مرحوم ملاباقر برجای مانده است، واقف تاکید کرد که در شب اول ماه محرم ازمسئولان شهری جهت شرکت در مراسم عزاداری دعوت به عمل آیدکه فلسفه این وقف همراهی نظام حاکم در شرایط خفقان نظام شاهنشاهی با عزاداری محرم بوده است که تا کنون نیز این نیت واقف به اجرا درآمده است.
گفتنی است سخنرانی و مرثیه سرایی از دیگر برنامههای این مراسم عزاداری بود.
لازم به ذکر است: تکیه زنجیری مربوط به دوره قاجار است و در تقاطع محله نخل و محله مسجد امام حسن مجتبی (ع) واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۳۹۹۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.