برگزاری مسابقات و آزمونهای قرآنی نوعی شناسایی و تجلیل از قهرمانان قرآنی است
- شناسه خبر: 3724
- تاریخ و زمان ارسال: 19 مرداد 1393 ساعت 09:00
- نویسنده: عطیه گنجی
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه ، جلسه هماهنگی هیأت داوران و کارشناسان برگزاری هجدهمین دوره آزمون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان کل قرآن کریم امروز شنبه 18 مرداد ماه با حضور «ولی یاراحمدی» رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، «ساعی» نماینده سازمان سنجش کشور، حجتالاسلام «سید مسعود میریان» کارشناس آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از کارشناسان و اساتید قرآنی برگزار شد.
براساس این گزارش ، در ابتدای این جلسه حجتالاسلام میریان با اشاره به روش برگزاری آزمون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان کل قرآن کریم اظهار داشت: حدود 10 سال گذشته روش برگزاری این آزمون تصویب شد اما این روش اجرا کاملا مطابق با آنچه اجرا می گردد نبوده است و نیاز به بازنگری دارد.
وی درباره آییننامه اجرایی آزمونها ادامه داد: بر اساس آئیننامه اجرایی آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن، 200 نمره به صحت حفظ، 100 نمره به قرائت و 100 نمره به ترجمه اختصاص دارد که در مجموع نمرات داوطلبان از 400 نمره سنجیده میشود.
حجتالاسلام میریان با بیان اینکه داوطلبانی که از 100 امتیاز حداقل 70 امتیاز کسب کنند به سازمان سنجش معرفی خواهند شد، خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر آزمون ترجمه قرآن کریم از این آزمون حذف شده است و از سال 1389 طبق آئیننامه مصوب داوطلبان برای معرفی به سازمان سنجش باید حداقلها را در حسن حفظ و صحت قرائت کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه کسب مجموع حداقل 160 امتیاز از 200 امتیاز و در هر سؤال کسب حداقل 12 امتیاز از 20 امتیاز برای صحت حفظ در دورههای گذشته لازم بود.
حجتالاسلام میریان به لزوم توجه به نحوه برگزاری آزمون اشاره کرد و گفت: برای برگزاری اصولی آزمون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان قرآن کریم باید به نحوه امتیازدهی به داوطلبان توجه بیشتری شود.
در ادامه این جلسه ساعی ضمن تقدیر از سازمان اوقاف و امور خیریه برای برگزاری شایسته آزمون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان قرآن کریم گفت: همگی برای ترویج فرهنگ قرآنی به ویژه گسترش حفظ قرآن در جامعه باید برنامهریزی کنیم که برگزاری این آزمونها نیز در راستای ارتقای فرهنگ قرآنی در کشور است.
وی با بیان اینکه حافظان قرآن که در این آزمونها موفق میشوند حافظانی مسلط بر محفوظات خود هستند، ادامه داد: طبق آئیننامه سال گذشته داوطلبان باید در مدت تعیین شده به سوالات پاسخ دهند و اگر مجموع امتیازات دو سوال قرائت آنها به 70 برسد و امتیاز یکی از موارد چهارگانه قرائت کمتر از نصف امتیاز کامل آن ماده نباشد آزمون آنها قابل پذیرش است .
سپس ولی یاراحمدی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف امور خیریه با بیان اینکه نظام ایران قرآنی و زیر نظر رهبری قرآنی است اظهار داشت: از نظر مقام معظم رهبری داشتن زندگی قرآنی و توجه به قرآن لازمه کشوری است که الگویی برای سایر جوامع است.
وی با اشاره به اهمیت ترویج سبک زندگی قرآنی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات و آزمونهای قرآنی به نوعی شناسایی و تجلیل از قهرمانان قرآنی است بنابراین برای اینکه بتوانیم الگوهای قرآنی را به جامعه معرفی کنیم باید قانون، آئیننامه و امتیازات آزمونها و مسابقات قرآنی را به درستی تنظیم کنیم تا این فعالیتها خاصیت تشویقی و ترغیبی خود را از دست ندهد.