اقتصاد را نمی توان از وقف جدا کرد
- شناسه خبر: 3324
- تاریخ و زمان ارسال: 18 خرداد 1393 ساعت 05:00
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع نیوز به نقل ازروابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی با حضور در دفتر پایگاه تحلیلی_خبری “همدان نیوز” و روزنامه هدف و اقتصاد و آشنایی با روند کاری این مجموعه، اصحاب رسانه را جزئی از نظام وقف دانست و افزود: ما رسانه را از مجموعه وقف جدا نمی دانیم چراکه معتقدیم رسانه می تواند در جلب مشارکت مردم در وقف اثر گذار باشد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به اینکه همه دستگاه ها با دولت و مردم در ارتباط هستند، یادآور شد: هنر مدیران دستگاه ها این است که از دولت اعتبار دریافت کنند و برای مردم هزینه کنند اما اوقاف در دو سوی ارتباط نیز با مردم درگیر است.
وی با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه اعتقاد قلبی، زبانی و عملی به اهداف، سه ویژگی اساسی یک مؤمن است، اظهار کرد: اگر ما به ائمه اطهار ایمان و اعتقاد داریم باید اعتقاد خود را به اثبات برسانیم که وقف نمونه ای از کارهایی است که ائمه اطهار به آن توجه ویژه ای داشتند و ما نیز می توانیم وقف را جزئی از کارهای خود بدانیم.
حاجی زین العابدینی با بیان اینکه وقف هدفی عمومی دارد، خاطرنشان کرد: تشویق مردم به وقف هدفی عمومی را دربردارد و رسانه ابزار و وسیله ای است که می تواند این اهداف را معرفی کند.
مشارکت 700 واقف در امور خیریه در همدان
وی به تعداد واقفین استان همدان اشاره و تصریح کرد: 700 نفر در استان همدان در امور وقف مشارکت داشته اند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان همچنین خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر انواع جدید وقف همچون وقف در بخش انرژی هسته ای، تجلیل از نخبگان علمی و یا تأسیس دو بیمارستان در استان فارس و تهران برای بیماران مبتلا به سرطان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: اهمیت به علم، نیازمندی و گستردگی کار از اصول کار در وقف به شمار می رود که امروز مورد توجه قرار گرفته است.
مردم حق و حقوق موقوفه ها را بپردازند
حاجی زین العابدینی با تأکید بر اینکه مردم باید پرداختن حق و حقوق وقف را مورد توجه قرار دهند، اظهار کرد: وجود فقر در جامعه نشان دهنده این است که یا مردم حقوق موقوفه ها را پرداخت نکرده اند و یا ما در مجموعه اوقاف در عمل به نیات واقفین کم کاری کرده ایم.
وی در ادامه با بیان اینکه در ماه های پایانی سال گذشته تمام وقف نامه های استان بازخوانی شد، گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار موقوفه در همدان داریم که 780 مورد وقف منفعتی و موقوفات دیگر انتفاعی هستند که تنها25 درصد از حق موقوفات توسط مردم پرداخت می شود لذا از مردم تقاضا داریم که وظیفه خود را در این بخش انجام دهند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به منویات و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر احیای موقوفات، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری همواره بر اجرایی شدن و به روز رسانی موقوفات و همچنین سرمایه گذاری در این بخش و ایجاد موقوفات جدید تأکید دارند.
بقاع متبرکه همدان آنچنان که باید معرفی نشده اند
حاجی زین العابدینی دومین خواسته رهبری را تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب فرهنگی عنوان کرد و افزود: هرچند آثار بسیاری در استان داریم و مایه افتخار ما هستند اما امامزادگان و بقاع متبرکه قابل تعظیمی در همدان داریم که به دلیل عدم تبلیغات چندان مورد توجه نیستند و به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی نشده اند.
وی با بیان اینکه عوامل سخت افزاری و شرایط میزبانی میهمانان باید فراهم شود، گفت: خوشبختانه بقاع متبرکه در استان شناسایی و احصا شده است و به دنبال این هستیم که به منویات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانیم.
متأسفانه قرآن محجور است
حاجی زین العابدینی با تأکید بر اینکه قرآن در محجوریت واقع شده است، اظهار کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری باید 10 تا 15 میلیون حافظ و قاری قرآن در ایران تعلیم داده شوند که خوشبختانه سازمان اوقاف تنها دستگاهی است که در حال حاضر در این راستا فعالیت خوبی دارد و دیگر دستگاه ها به دلیل کمبود اعتبارات اقدامات چندانی نداشته اند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه در استان همدان توانستیم بیش از تعهد خود در زمینه تربیت حافظ و قاری قرآن عمل کنیم و در سال گذشته شهرستان تویسرکان توانست در این بخش رتبه کشوری کسب کند که امیدواریم این روند ادامه دار باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان به خیر اندیشی مردم در ایجاد موقوفات برای تشکیل هیئت های عزاداری امام حسین(ع) اشاره و تصریح کرد: موقوفات در این بخش بسیار است و جامعه امروز نیازمند موقوفاتی متناسب با زمان حال است.
موقوفه ای برای ولادت ائمه اطهار نداریم
حاجی زین العابدینی یادآور شد: علیرغم وجود موقوفات بسیار به مناسبت ایام محرم موقوفه ای برای شهادت و ولادت دیگر ائمه اطهار نداریم.
وی با تأکید بر اینکه موقوفات جدید باید ایجاد شوند، خاطرنشان کرد: ایجاد خوابگاه های دانشجویی در دانشگاه ها یکی از نیازهایی است که می توانیم از محل موقوفات این نیاز را تأمین و از آسیب های اجتماعی ناشی از نبود خوابگاه ها جلوگیری کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به تشکیل دفتر مشاوره وقف در سازمان اوقاف، یادآور شد: این دفتر مشاوره جهت ارائه پیشنهادات به واقفین و راهنمایی افراد جهت ایجاد وقف تشکیل شده است.
حاجی زین العابدینی با اشاره به اجرای طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه و آماده سازی این بقاع جهت میزبانی گردشگران، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح در راستای تحقق تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب فرهنگی صورت گرفته و در این راستا خیمه های معرفت نیز با ارائه خدمات به مسافرین و پاسخگویی به شبهات دینی تشکیل و همچنین غرفه های کودک میزبان مسافرین در بقاع متبرکه بوده که این طرح در همایش مدیران اوقاف مورد تجلیل قرار گرفت.
تشکیل شورای رسیدگی به امور مساجد در استان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از تشکیل شورای رسیدگی به امور مساجد در استان خبر داد و افزود: متأسفانه انتظاراتی که از مساجد داریم برآورده نشده و با توجه به اینکه مساجد چندین متولی دارند مشکلاتی در بخش های مختلف ایجاد شده است برای مثال بسته بودن درب مساجد جز در ساعات برپایی نماز جماعت یکی از انتقاداتی است که همواره مطرح می شود و باید این مشکل برطرف شود.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات ایجاد شده در مساجد شورای رسیدگی به امور مساجد استان با مدیریت نماینده ولی فقیه در استان همدان با عضویت همه دستگاه های مرتبط تشکیل شد.
حاجی زین العابدینی همچنین تصریح کرد: بر اساس ضوابط ، هر مسجد جهت احداث باید مورد تأیید شورا قرار بگیرد.
در کنار هر مسجد یک واحد تجاری راه اندازی شود
وی با تأکید بر اینکه در کنار هر مسجد باید واحد تجاری تشکیل شود، گفت: با توجه به اینکه منبع درآمدی برای پرداخت حقوق خادمین مساجد نداریم پیشنهاد ما به شورا این بود که جهت تأمین هزینه ها و حقوق خادمین واحد تجاری در کنار هر مسجد تشکیل شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه در کشور 66 هزار مسجد داریم، یادآور شد: از این تعداد مسجد، تنها در 22 هزار مسجد یک وعده نماز جماعت و در دو هزار مسجد نماز صبح برپا می شود و با توجه به اینکه رونق هر مسجد به امام جماعت آن است باید در این راستا اقداماتی انجام دهیم.
وی با اشاره به تأمین اعتبارات مساجد از محل اعتبارات دولتی و درون سازمانی، خاطرنشان کرد: متأسفانه در دو سال گذشته اعتباری جهت ساماندهی مساجد اختصاص داده نشده از طرفی از محل دیگر موقوفه ها نیز نمی توانیم استفاده کنیم.
وی با اشاره به کسب چهار رتبه کشوری توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان، یادآور شد: هر ساله اوقاف هر استان توسط استانی دیگر مورد بررسی قرار می گرد که خوشبختانه اوقاف همدان با بررسی هایی که توسط استان خراسان رضوی انجام شد در ایجاد تفاهم نامه با منابع طبیعی رتبه کشوری کسب کرد، همچنین اداره اوقاف شهرستان ملایر و اداره حقوق ثبتی سازمان اوقاف استان نیز رتبه های کشوری به دست آوردند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه استانها در رتبه بندی اوقاف در سه گروه “الف”، “ب” و “ج” قرار دارند، یادآور شد: استان همدان با توجه به نوع و تعداد موقوفات و بقاع متبرکه در گروه “ب” قرار دارد اما شهرستان ملایر به لحاظ دارا بودن موقوفات متعدد در جمع شهرستانهای گروه “الف” قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در ایام تعطیلات نوروز 200 وقف جدید در کشور ایجاد شد، خاطرنشان کرد: مردم ما اگر ثمرات وقف را ببینند به مشارکت در امور خیریه تمایل پیدا می کنند که جذب مردم به این بخش نیاز به تبلیغات دارد.
پرونده بانک ملی و شاهزاده حسین بی نتیجه مانده است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رییس قوه قضاییه با اعمال ماده 18 صدور حکم برای پرونده موقوفی بانک ملی را به تعویق انداخته که پس از ارسال درخواست و بررسی در هیئت مستشاران نتیجه آن اعلام خواهد شد.
حاجی زین العابدینی همچنین تصریح کرد: موقوفه بودن زمین بانک ملی شعبه میدان امام همدان قطعی است که مسئولان این بانک نیز بر این موضوع اذعان دارند اما در این رابطه منتظر صدور حکم هستیم.
وی همچنين از تبدیل به احسن شدن اراضی مسکونی لالجین خبر داد و گفت: در آخرین جلسه ای که با تأیید نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد هیئتی سه نفره جهت بررسی حق و حقوق مردم و همچنین تهیه نقشه اراضی مسکونی شهر لالجین تشکیل شد.
راه اندازی پروژه صنعتی در همدان از محل فروش اوراق وقفی
وی ضمن ابراز رضایت از تصویب طرح فروش اوراق وقفی در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: با فروش اوراق 100 هزار تومانی وقف با مشارکت بانک ملت مقدمات اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی در کشور فراهم می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در پایان سخنان خود یادآور شد: راه اندازی پروژه صنعتی با هدف اشتغالزایی و درآمدزایی در همدان یکی از پیشنهاداتی بود که ما در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور مطرح کردیم که با این پیشنهاد در صورت ارائه در قالب یک طرح موافقت شد.