رسيدگي به بقاع متبركه مظهر مودت به ذوي القربي است
- شناسه خبر: 2686
- تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1392 ساعت 07:37
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
يكي از مراجع تقليد گفت: ترميم بقاع امامزادگان سبب نزول رحمت و مظهر ابراز مودت به ذوي القربي است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل اوقاف و امور خيريه استان قم، اين مرجع تقليد تقليد در پيامي به دومين همايش بزرگداشت امامزادگان استان قم آورده است:
بسمالله الرحمن الرحيم.
قال الله تعالي: قُل لا أَسئَلُكُم عَلَيهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِي القُربى
پيش از آنكه پيرامون اين نكوداشت سخن بگويم، مراتب تقدير و سپاس خود را به كليه كساني كه اين فضاي روحاني را پديد آوردهاند تقديم ميدارم و اين تكريم و محفل، نشانه ولاء خالص و مهر بي شائبه آنان به ذريه رسول گرامي است.
مهر ورزيدن به پيامبر خدا، و عترت پاك او يكي از فرائض ديني است، به گواه آنكه قرآن آن را اجر رسالت معرفي ميكند و ميفرمايد «قُل لا أَسئَلُكُم عَلَيهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِي القُربى» مسلمان اجر واقعي پيامبر با خداست و شعار همه پيامبران اين است كه «ان اجري الا علي الله» ولي درخواست دوستي از جانب پيامبر با خاندان خويش، به ظاهر پاداش اوست ولي در باطن به سود مسلمانان است، زيرا دوستي با آنان سبب ميشود كه انسان با محبوب خود، از نظر فكر و انديشه، عمل و رفتار همگون گردد تو گويي پيامبر با درخواست چنين پاداشي ميخواهد ما را با اهل كمال پيوند دهد و در نتيجه راه سعادت را براي ما بگشايد زيرا چنين درخواست پيش از آنكه به سود او باشد به نفع جامعه است، درست همانند اين است كه پزشك ماهر پس از معاينه و نگارش نسخه، به بيمار بگويد حق ويزيت من است كه به اين نسخه عمل كني و بس.
پس از درگذشت صاحب رسالت، عترت وي مورد بي مهري قرار گرفت و در دوران اموي ها و عباسي اين بي مهريها مضاعف گرديد از اين رو ذريه دخت گرامي پيامبر زندگي در غربت را – آن هم به صورت ناشناس – بر ماندن در وطن ترجيح دادند و به كشورهاي مصر، سوريه و عراق پناه بردند و از آنجا كه گرايش به تشيع در مناطق شمال ايران و استان قم چشمگير بود اين مظلومان تاريخ به اين نقاط پناه آوردند تا به وظايف ديني خود و ارشاد مردم به صورت محدود بپردازند.
جناب علي بن جعفر برادر امام كاظم(ع) يكي از فرزندان حضرت صادق(ع) است كه در تاريخ و حديث بسيار نام آور است. او مولف كتاب «المناسك و المسائل» است كه روايات در اين كتاب براي فقيهان راهگشاست.
وي محضر پنج امام از حضرت صادق(ع) تا حضرت هادي(ع) را درك كرده و سرانجام جان به جان آفرين سپرده است.
اين همايش به عنوان تكريم از حضرت علي بن جعفر و ديگر فرزندان امام صادق(ع) كه در شهر قم و اطراف زيستهاند و درگذشتهاند برگزار ميشود؛ ترميم بقاع آنان سبب نزول رحمت و مظهر ابراز مودت به ذوي القربي است.
همه مسلمانان جهان روز ميلاد رسول گرامي اسلام را محترم ميشمارند و آن را روز شادي اعلام ميدارند و در جشنها آياتي كه درباره آن حضرت فرود آمده تلاوت ميكنند، سخنرانان به ذكر مناقب آن حضرت پرداخت و سرايندگان با اشعار نغز خود بر زينت مجلس ميافزايند، اين حركت همگاني نشانه مودت و مهرورزي بر رسول خداست و در حقيقت اصلي از اصول اسلام است.
قرآن مجيد ميفرمايد «و رفعنا لك ذكرك» ما تو را بلندآوازه كرديم، بر پا كردن اين محافل تجسم بخشيدن به مضمون اين آيه است.
اينجانب در اينجا دامن سخن را كوتاه نموده و براي همگان حسن عاقب و شمول شفاعت خاندان رسالت را از خداوند متعال خواهانم.
قم – موسسه امام صادق(ع)