وصیت امام(ره) برای پویندگان عرفان و ماجرای امتحان رجبعلی خیاط
- شناسه خبر: 1422
- تاریخ و زمان ارسال: 22 شهریور 1391 ساعت 10:26
- نویسنده: 3 4
پایگاه خبری امامزادگان(بقاع نیوز):تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام و نویسنده کتاب «کیمیای محبت» در ویژه برنامه از هبوط تا ملکوت با اشاره به وصیت امام(ره) به حاج احمد در خصوص عدم انکار مقامات اهل معرفت، در خصوص ماجرای امتحان شیخ رجبعلی خیاط سخن گفت. همزمان با پنجاه و یکمین سالروز درگذشت شیخ رجبعلی خیاط، ویژه برنامه «از هبوط تا ملکوت» از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و به همت فرهنگسرای اندیشه ، دوشنبه 20 شهریور برگزار شد.
در این مراسم که خانواده و جمعی از شاگردان شیخ رجبعلی خیاط حضور داشتند، ابعاد شخصیتی و همچنین رهنمودهای این عارف بزرگ در زمان حیات مورد بررسی قرار گرفت.
آیت الله محمد محمدی ری شهری نویسنده کتاب «کیمیای محبت» و محمود نکوگویان فرزند شیخ رجبعلی خیاط به ایراد سخنرانی درباره جایگاه عرفانی شیخ رجبعلی خیاط پرداختند.
تولیت آستان مقدّس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام، با بیان اینکه کسانی که خواهان حرکت در مسیر سیر و سلوک هستند، در اولین گام نباید مقامات اهل معرفت را انکار کنند، خاطرنشان کرد: حضرت امام(ره) در وصیتنامهای که به حاجاحمدآقا رضواناللهتعالیعلیهما دارند، میفرماید: «آنچه در درجه اول به تو وصیت میکنم آن است که انکار مقامات اهل معرفت نکنید که این شیوه جُهّال است و از معاشرت با منکرین مقامات اولیاء بپرهیزید که اینان قطّاع طریق حق هستند».
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث افزود: این خیلی مهم است که انسان باید بداند مقاماتی هست که بعضی از اولیاء الهی به آن مقامات میرسند و آن مقامات را اگر کسی بخواهد به آن نقطه حرکت کند، باید منکر این مقامات نباشد.
نویسنده کتاب «کیمیای محبت» با اشاره به روایتی از امام صادق(ع)، اظهار داشت: طبق نقل امام صادق(ع) میفرماید: « لایقدر الخلائق علی کنه صفة الله وعلی کنه صفة رسول الله وعلی کنه صفة الامام وعلی کنه صفة المؤمن»، تنها خدا نیست که قابل تعریف نیست و حقیقت خدا را نمیشود شناخت، همانطور که به کنه خدا پی برد، به کنه معرفت پیامبر هم نمیتوان پی برد، کنه حقیقت امام را هم نمیتوان شناخت».
وی ادامه داد: نکته اینجاست که امام(ع) میفرماید: مؤمن هم همینجور است مؤمن هم حقیقتش قابل تعریف نیست، البته باید توجه داشت که این قیاس مؤمن با امام یا امام با پیامبر یا پیامبر با خدا نیست، هیچ کس قابل مقایسه با خدا نیست، همچنین با رسول خدا، اگر کسی بخواهد به پیامبر شباهت داشته باشد، فقط امام بعد از اوست همانطور که در روایت دارد خدا را هیچ کس نشناخت جز من و علی، مرا نشناخت جز علی و خدا و علی را نشناخت جز من و خدا!.
آیت الله ری شهری تصریح کرد: در واقع میتوان گفت که این حدیث به این معناست که وقتی انسان مجلا و مظهر حضرت حق شد، خلیفه حضرت حق شد به این نقطه رسید، در این صفت که خدا قابل شناخت نیست، مجلای مظهر او هم قابل معرفت نیست.
وی در ادامه به چگونگی ره یک شبه پیمودن عرفان توسط شیخ رجبعلی خیاط اشاره کرد و افزود: مرحوم شیخ رجبعلی خیاط در دیداری که با حضرت آیت الله سید محمدهادی میلانی داشت؛ تحول معنوی خود را چنین بازگو کرده است: در ایام جوانی دختری رعنا و زیبا از بستگان، دلباخته من شد و سرانجام در خانهای خلوت مرا به دام انداخت، با خود گفتم: «رجبعلی! خدا میتواند تو را خیلی امتحان کند، بیا یک بار تو خدا را امتحان کن! و از این حرام آماده و لذتبخش به خاطر خدا صرف نظر کن»، سپس به خداوند عرضه داشتم :«خدایا! من این گناه را برای تو ترک میکنم، تو هم مرا برای خودت تربیت کن».
مریم قرایی:خبرنگار بقاع نیوز تهران