معرفی اجمالی امامزادگان – خراسان رضوی
- شناسه خبر: 1367
- تاریخ و زمان ارسال: 7 شهریور 1391 ساعت 07:11
- نویسنده: محمد کمالی ضیا
امامزاده محروق
زید فرزند امام زین العابدین (ع) دارای ۴ فرزند به نام های محمد، یحیی، حسین و عیسی بود که محمد همان امامزاده محمد محروق است که در پی قیامی که ضد خلیفه وقت صورت پذیرفت بشهادت نائل گردید . پیکر او را به آتش کشیدند و خاکستر آن را در محله تلاجرد از محله های قدیمی شهر نیشابور بخاک سپردند از همین رو به محروق یعنی سوخته معروف شده و بقعه متبرکه ایشان با بنای زیبائی در شمار آثار تاریخی قرار دارد.
امامزاده یاسر و ناصر
امام زادگان از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) میباشند و باهجرت امام رضا (ع) گروهی از برادران آن حضرت به نقاط مختلف ایران بویژه خراسان کوچ نمودند .
بقعه متبرکه امامزادگان در حدود ۵ کیلومتری از مشهد به سمت طرقبه در سمت چپ جاده با فاصله حدود ۴۰۰ متری از آن منتسب به ۲ تن از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) می باشد .
امام زاده عبدالعزیز – روستای دهسرخ ( مشهد )
مشهور به (( سید عبدالعزیز ))؛ بقعه این امامزاده در روستای دهسرخ در ۴۰ کیلومتری شهر مشهد و در جاده نیشابور ، بر روی تپه ای با چشم انداز فوق العاده زیبا و سرسبز واقع شده است .
تربتخانه متصل به شبستان های وسیع در اطراف حرم این امامزاده قرار دارد و امامزاده از نوادگان امام زین العابدین است که علمای انساب برای ایشان ثبت نموده اند .
امامزاده یحیی بن موسی بن جعفر (ع) روستای باغشن نیشابور
بنا بر اقوال و باور مردم ایشان امامزاده یحیی از فرزندان امام هفتم شیعیان امام موسی بن جعفر (ع) می باشد و بهمراه سایر امامزادگان و یاران امام رضا (ع) به ایران واردشده و در درگیری های بین ایشان و سپاهیان مامون در این نقطه به شهادت رسیده اند .بقعه متبرکه امامزاده در فاصله ۱۰ کیلومتری بعد از قدمگاه رضوی در مسیر مشهد واقع شده است .
امام زاده شعیب – سبزوار
امامزاده شعیب از یک طرف به دلیل اننتساب به علی بن موسی الرضا (ع) و اعتقادات عمیق مذهبی مردم در طول سال و به ویژه در روزهای چهارشنبه مورد توجه مردم شهر سبزوار است .
امام زاده سید حمزه – کاشمر
این امامزاده یکی از فرزندان حضرت امام موسی بن جعفر (ع) می باشند و درکتاب عالم آرای عباسی آمده است به اتفاق جمهور عالمان انساب ، از اولاد نامدار حضرت موسی کاظم (ع) امام زاده عالی مقام ابوالقاسم حمزه (ع) به قول اصح در سوسفید ترشیز مدفون و مرقد شریفش مطاف مردم آن ولایت است .
آرامگاه علامه بهلول گنابادی – گناباد
علامه حاج شیخ محمد تقی بهلول در سال ۱۲۷۹ شمسی در روستای بیلند شهرستان گناباد پا به عرصه حیات گذاشت . علامه در ۶ سالگی رسما” به مکتب رفت و در ۸ سالگی تمام قرآن راحفظ نمود . وی درس های حوزه از ادبیات تاقوانین را نزد پدرش در بیلند آموخت و در سن ۱۴ سالگی در گناباد یک منبری معروف بود. ایشان و پدرشان و خانواده به شهرستان سبزوار مهاجرت داشته و با وجود منبر رفتن از درس خواندن باز نماند و اولین سخنرانی آتشین خود را در سن ۱۶ سالگی در زمان احمد شاه در ایامی که امر به معروف و نهی از منکر ممنوع گردیده بود بر علیه رژیم شاه ایراد نموده اند .
امام زاده سلطان ابراهیم – قوچان
امامزاده سلطان ابراهیم (ع) برادر حضرت رضا (ع) دقیقا” در نقطه ورودی به خراسان رضوی و در ۱۲ کیلومتری شمال غربی مسیر قوچان به فاروج واقع شده است .
امامزاده سید مرتضی (ع) – کاشمر
مدفن دوامام زاده ابراهیم اصغر ملقب به مرتضی بن موسی الکاظم (ع) و حمزه بین امام موسی الکاظم (ع) در شهر << ترشیز قدیم >> کاشمر فعلی است. سید مرتضی درسده دوم هجری به محض اطلاع از شهادت برادر بزرگوارشان حضرت امام رضا (ع) با اندیشه خروج علیه مامون از بغداد بیرون آمد در حالی که هشت نفر از برادران و فرزندان آنها و عده ای همراه وی بودند و تدریجا”سایر یاران نیز از سادات و موالی هم بایشان پیوستند در مسیر خراسان میان وی با امیر دست نشانده مامون جنگی رخ داده و جمعی کثیری از موافقان و مخالفان به قتل می رسند و این دو برادر به سمت ترشیز پناه آورده و درآنجا به شهادت رسیده و مدفون شدند و قبورشان زیارتگاه عاشقان آل ا… می باشد .
امام زاده سید ابراهیم اصغر (ع)
این مکان در فاصله ۵ کیلومتری شمال کاشمر در دامنه ی کوه های معروف به هفت شاخ در منطقه ای ییلاقی و چشم نواز خود نمائی میکند و این بقعه منسوب به امام زاده سید ابراهیم اصغر (ع) یا همان سید مرتضی کوچکترین فرزند امام موسی الکاظم (ع) می باشد .
سلام
روستای حشمت آباد شهرستان زاوه در جوار روستای بزرگ صفی آباد دارای بقعه ی مبارکه ای است با نام حسین بن موسی الکاظم (علیه السلام)معروف به سلطان حسین. دقیقا با همین عنوان بقعه ای در طبس هست که شهرت ملی داشته و بسیار آباد است. جستجوی من در این سایت و دیگر سایت های مربوط برای بقعه ی موجود در صفی آباد به نتیجه ای نرسید هرچند مطلعم این بقعه زیر نظر اداره اوقاف اداره میشود. منتظر راهنمایی شما عزیزان هستم.
التماس دعا
سلام
دوست عزیز برای کسب اطلاعات کامل و موثق در خصوص نسب امامزادگان باید به کتب انساب ویاعلمای علم انساب مراجعه نمایید. و در صورت عدم موفقیت ادرس کامل هردو امامزاده را برایمان ارسال نمایید.
سلام
بقعه ی مبارکه امامزاده حسین ابن موسی الکاظم (علیه السلام) در سه کیلومتری شمال غربی طبس قرار دارد. (مسیر جاده ی مشهد-یزد) با شماره ثبت 337 و ثبت شده در آثار ملی به تاریخ 20 بهمن 1318 (منبع: ویکی پدیا).
بقعه ی مبارکه ی امامزاده حسین ابن موسی الکاظم (علیه السلام) واقع در روستای حشمت آباد شهرستان زاوه و در جوار روستای صفی آباد قرار دارد. مسیر جاده ی تربت حیدریه به تربت جام و فریمان و تایباد. و در فاصله ی 42 کیلومتری شهرستان تربت حیدریه و در فاصله ی حدودا پانزده کیلومتری شهرستان زاوه . در مسیر جاده ی زاوه به تربت جام و تایباد.
سلام
منتظر پاسخ شما هستم
در خصوص پاسخ سوال نکاتی قابل عرض است که تقدیم می گردد باشد که باقیات الصالحاتی باشد برای پژو هشگر محترم سایت.
کوچکترین فرزند حضرت امام موسی کاظم علیه السلام به نقل از تمامی مدارک و اسناد و کتب معتبر شیعه و سنی و کتب تاریخی حضرت جلالت مآب سلطان حسین بن مسی الکاظم (ع) می باشند.
آن امامزاده همام در ایام نوجوانی همراه کاروان سادات و به سرپرستی حضرت احمد بن موسی(ع) به سرزمین ایران وارد شدند اما بعلت حادثه حمله عباسیون به کاروان سادات ، ایشان نیز متواری گشتند.
حضرت امام رضا(ع) به گواه اسناد کتابخانه آستان قدس و کتب علم حدیث به والی سیستان نامه ای می نویسند ( در برخی منابع والی طبس) ذکر شده و می فرمایند: شما را سفارش می کنم به یافتن فرزندی از ما اهل بیت که برابر اخبار رسیده در آن سامان پناه گرفته . او را یاری کنید
به نقل ارباب انساب و شواهد آستان حسین بن موسی در طبس ، همان مزار برادر امام رضا علیه السلام می باشد.
سلام علیکم
با سپاس از پاسخگویی حضرتعالی، طبق نقل قول ها ، بقعه ی مبارکه ی امامزاده سلطان حسین (علیه السلام) واقع در شهرستان زاوه، از نوادگان امام موسی بن جعفر(علیه السلام) می باشند.
قابل به ذکر موکد است که این بقعه ی مبارکه تحت پوشش و مدیریت اداره اوقاف می باشد و سالیان سال است که ملجأ اهالی منطقه می باشد.
در صحت امامزاده بودن ایشان تردیدی نیست فقط با توجه به تحت پوشش قرار داشتن این بقعه ی مبارکه در اداره ی اوقاف، نیت بنده کسب اطلاع از تاریخ و نحوه ی شهادت بزرگوار هست.
سپاس از همکاری شما
أجرکم عندالله
البته این مسأله هم برای بنده جای سوال داشت که چرا نام و مکان این بقعه ی مبارکه در فهرست شما خالی بود؟
قابل به عرض است که بنده با دست اندرکاران وبلاگ صفی آباد همکاری دارم و قصدم این است که أن شاءالله، اطلاعات تاریخی مستندی از زندگی و شهادت امامزاده سلطان حسین بن موسی الکاظم(علیه السلام) که در جوار صفی آباد مدفون هستند، برای مردم منطقه تهیه و منتشر نمایم
با سپاس مجدد
أجرکم عندالله
سلام
اگه امکانش هست لیست امامزاده های خراسان رضوی را که معتبر هستند را بگذارید. من در سایت های دیگر تا سیصد و چند تا امامزاده دیدم والی اینجا تعداد کمی هست ایا بقیه معتبر نیستند یا بخث دیگری هست.
ممنون