احیای بقاع متبرکه درگرو همکاری میراث فرهنگی و اوقاف
- شناسه خبر: 1190
- تاریخ و زمان ارسال: 12 تیر 1391 ساعت 06:19
- نویسنده: محمد کمالی ضیا

احیای بقاع متبرکه درگرو همکاری میراث فرهنگی و اوقاف
پایگاه خبری امامزادگان (بقاع نیوز ):بقاع امامزادگان از گذشته تاکنون همیشه مامن مردم و آرامش بخش قلوب و محل عبادت و پناهگاهی برای دل های خسته بوده است .
با گذشت زمان بسیاری از بناهای امامزادگان جزو میراث تاریخی قرار گرفتند ، از یک سو جنبه تاریخی و از سوی دیگر جنبه معنوی این اماکن ، میراث فرهنگی و اداره اوقاف را درگیر نگهداری و مسئول حفظ و صیانت از این بناها کرد اما در استان البرز این 2 نهاد اجرایی به عنوان متولیان حفظ و نگهداری از این بناها هنوز به تفاهم برای نگهداری از آنها نرسیده اند و این امر موجب شده تا ساختمان نیمی از امامزادگان یا تخریب شده و یا در حال تخریب است .
استان البرز پس از استانهای فارس ، خراسان رضوی و قم با 100 امامزاده و 86 بقعه در مرتبه چهارم قرار دارد .
ساختمان در حال تخریب امامزاده هارون در طالقان ، ساختمان امامزادگان رحمان و زید در جاده اشتهارد و امامزاده عبدالرزاق نمونه هایی از بناهایی است که به علت این اختلاف در حال تخریب هستند .
تخریب کامل بنای تاریخی امامزادگان احمد و محمود در منطقه ماهدشت کرج را می توان نمونه تلخی دانست که نه تنها بنا بطور کامل تخریب شد بلکه به علت بی توجهی ، عده ای از سودجویان نیز با هدف یافتن اشیای عتیقه اقدام به حفر زمین در اطراف آن کردند .
اصغر محمودی یکی از ساکنان روستای اطراف این امامزاده می گوید : بنای این امامزادگان تا چهار سال پیش هم هنوز سرپا بود و مردم برای زیارت به اینجا می آمدند اما اکنون به علت فرسایش ، ساختمان آن فرو ریخته است .
احمد مستوفی متولی امامزادگان رحمان و زید می گوید : بنای این امامزاده در حال تخریب است و به علت فرسودگی و نداشتن فضای مناسب زائران کمتری برای زیارت به اینجا می آیند .
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز می گوید : هنگامی که این بناها به ثبت میراث فرهنگی در آمدند ، قانون به ما اجازه تغییر وضعیت و بازسازی آنها را نمی دهد .
حجت الاسلام بنی احمدی می افزاید : همکاری نکردن اداره کل میراث موجب شده است تا بودجه ما برگشت خورد و نتوانیم از آن استفاده کنیم از این گذشته مردم نیز از دیدن شرایط این امامزادگان ناخشنودند .
وی اضافه می کند : بسیاری از این بناها کاملا تخریب شده اند و زمینه را برای افراد فرصت طلبی که در پی یافتن اشیای تاریخی هستند ، فراهم کرده است .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان البرز هم می گوید : اداره کل اوقاف خواستار تخریب کامل این بناهای تاریخی و سپس بازسازی آن است اما این بناها علاوه بر داشتن موقعیت معنوی ، صبغه تاریخی نیز دارند و میراثی هستند که از گذشته به ما رسیده است .
آقای پوینده می افزاید : با این وجود ما امسال یک سوم بودجه خود را برای احیای بقاع استان درنظر گرفتیم و تاکنون نیز بقعه هفت امامزاده را مرمت کرده ایم اما بودجه ما جوابگوی مرمت بناهای تاریخی امامزادگان استان نیست و باید برای احیای آنها اداره اوقاف نیز از نظر مالی ما را حمایت کند تا بتوانیم همه بقاع را مرمت و احیا کنیم .
وی اضافه می کند : تمکن مالی اداره اوقاف بیشتر از ماست و همکاری این نهاد در زمینه مرمت و احیا بناهای تاریخی هم به شان معنوی آنها کمک می کند و هم این میراث ارزشمند را حفظ خواهد کرد و این اداره کل مشکلی با توسعه مراکز جانبی این اماکن ندارد و اوقاف می تواند در زمینه توسعه این امامزاده ها اقدام کند.
هرچند مدیرکل میراث فرهنگی از امضای توافق نامه 2 اداره کل برای مرمت این بناها خبر داد اما امیدواریم انعقاد این توافق نامه ها تنها برای توجیه انجام ندادن وظایف محول شده نباشد و ما شاهد سرعت مرمت بقاع این امامزادگان در ماه های آینده باشیم تا جلوی تخریب بیش از بیش این بناها گرفته شود .