راهاندازی کمپینگ در کنار بقعه امامزاده جعفر غریب
- شناسه خبر: 987
- تاریخ و زمان ارسال: 11 اسفند 1390 ساعت 06:24
- نویسنده: محمد کمالی ضیا
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم خبر داد
راهاندازی کمپینگ در کنار بقعه امامزاده جعفر غریب
پایگاه امامزادگان(بقاع نیوز): مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم از راهاندازی کمپینگ در کنار بقعه امامزاده جعفر غریب خبر داد.
علیرضا ارجمندی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم، در سخنانی با اشاره به مرمت و بهسازی آثار باستانی استان قم اظهار داشت: احیا و مرمت بقاع امامزادگان و آثار باستانی در حال خطر با توجه به تخصیص اعتبارات مورد نیاز از سوی این ادارهکل انجام میشود.
وی ادامه داد: هر اندازه اعتبارات بیشتری تخصیص داده شود، احیا و مرمت بیشتر و سریعتری در بنای بقاع امامزادگان و آثار باستانی استان صورت میپذیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم با اشاره به ظرفیت استان قم در مورد حضور امامزادگان بیشمار در آن تصریح کرد: با دریافت اعتبارات ملی و استانی مرمتهای خوبی در بقاع امامزاده سید سربخش و بقعه امامزاده طیب و طاهر انجام شد.
ارجمندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایجاد کمپینگ در کنار بقعه امامزاده جعفر غریب در جوار تپه قلی درویش خاطرنشان کرد: در بلوار ورودی مسجد جمکران و 700 متری آن، یک محوطه باستانی و یک امامزاده که ثبت میراث است، قرار دارد.
وی عنوان داشت: در این محوطه زمینهایی که متعلق به اوقاف و امور خیریه است نیز وجود دارد که با توافقهای صورت گرفته بین ادارات میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم و اوقاف و امور خیریه در این زمینهای خالی کمپینگ احداث میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم با بیان اینکه احداث این کمپینگ چند مزیت دارد، یادآور شد: مجاورت با امامزاده و اتصال به شهر و نزدیکی به مسجد مقدس جمکران از جمله مزیتهای راهاندازی این کمپینگ است.
ارجمندی عنوان کرد: همچنین نزدیکی این کمپینگ به محوطه باستانی قلی درویش به عنوان مزیت دیگری محسوب میشود چرا که میتواند زمینه بازدید زائران و علاقهمندان را به سایت موزه این اثر فراهم سازد.
وی در رابطه با تاریخ بنای امامزاده جعفر غریب تصریح کرد: بنای این امامزاده متعلق به دوره قاجار است که در سالهای گذشته توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم مرمت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم در ادامه سخنان خود یادآور شد: مرمتهایی نیز در کاروانسراهای دیر گچین، کوه نمک و محمدآباد صورت گرفته است.
ارجمندی با اشاره به دیوارکشی محوطه قلی درویش خاطرنشان کرد: انجام کاوشهای باستانی در محوطه قلی درویش و مرمت برخی گذرهای باستانی در بافت تاریخی شهر از جمله ساماندهی محور بیت امام در سال 90 انجام شده است.
* راهاندازی موزه مرجعیت در کنار بیت امام راحل
وی به آغاز عملیات احداث موزه انقلاب در جنب بیت امام راحل اشاره کرد و افزود: میزان اعتباری که برای ساماندهی بیت امام(ره) برای سال 90، یک میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است و اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم در کنار منزل ایشان، خانهای را به منظور احداث موزه مرجعیت تملک کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قم تصریح کرد: جمعآوری آثار و وسایل شخصی مراجع عظام و مسقف شدن حیاط این موزه و همچنین نصب دوربینهای مدار بسته از اقداماتی است که باید اجرا شود.