باید از قضایی شدن اختلاف میان اوقاف و نیروهای مسلح پرهیز کرد
- شناسه خبر: 694
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۰۱:۳۸
- نویسنده: محمد کمالی ضیا
سرپرست سازمان اوقاف:
باید از قضایی شدن اختلاف میان اوقاف و نیروهای مسلح پرهیز کرد
پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان : سرپرست سازمان اوقاف گفت: تأکید بنده از ابتدای حضور در سازمان اوقاف بر همکاری و تعامل مشترک و پرهیز از قضایی شدن مباحث اختلافی میان اوقاف و نیروهای مسلح است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان به نقل از فارس، حجتالاسلام علی محمدی در همایش سراسری سازمان اوقاف و نیروهای مسلح که امروز در سالن اجتماعات نیروهای مسلح ارتش برگزار شد، اظهار داشت: از نظر حضرت علی(ع) 4 مورد، عامل موفقیت یک مدیر نسبت به تکلیف خود است که شامل اهتمام لازم نسبت به مسئولیت، کمک خواستن از خداوند، آمادگی برای پذیرفتن حق و وقف کردن جان و هستی خود برای پیروی از حق با تمام توان و صبر و استقامت نسبت به حق میشود.
وی ادامه داد: بین نیروهای مسلح و سازمان اوقاف وجه مشترکی وجود دارد و آن این است که فرماندهی نیروهای مسلح با مقام معظم رهبری است و سازمان اوقاف هم همچنین.
حجتالاسلام محمدی افزود: در قانون اوقاف آمده است سرپرست سازمان اوقاف باید از جانب ولی فقیه اذن داشته باشد و اگر بالاترین مقام اجرایی دستوری به اوقاف بدهد ولی اوقاف از جانب ولی فقیه اذن نداشته باشد، هیچگونه حق تصرف و اعمال ولایت و مدیریت بر امامزادگان و متعلقات آن ندارد.
سرپرست سازمان اوقاف عنوان کرد: بنابراین باید به عوامل، فتاوی، خواستهها و تدابیر مقام معظم رهبری هم در نیروهای مسلح و هم در اوقاف توجه شود.
وی عنوان کرد: سازمان اوقاف براساس بیانات مقام معظم رهبری، سال گذشته استفتائات مقام رهبری در باب وقف را چاپ کرد ولی متأسفانه قوانین وقف بین علما و حوزههای علمیه مهجور و غریب است و کمتر گفته شده الّا موارد استثنایی و نادر.
حجتالاسلام محمدی تأکید کرد: به همین جهت استفتائات وقف با 820 مسئله شرعی سال گذشته چاپ شد.
وی تصریح کرد: نگاه نادرست به وقف به دلیل نگفتن مسائل شرعی و به این خاطر که برخی فکر میکنند مال وقف بیصاحب است، خیرات است، مال وقف بد است، خانهخرابکن است و نباید وقف انجام شود، است.
حجتالاسلام محمدی گفت: وقف قبل از اسلام بوده است و اسلام آن را تأکید کرده است بنابراین وقف یکی از سنتهای پیامبر(ص) است که امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) و ائمه اطهار(ع) وقف انجام میدادند و در زمان غیبت، علمای بزرگ و مبارز وقف داشتهاند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف بیان کرد: جهات وقف شامل کمک به فقرا و یتیمان، استفاده برای تبلیغ اهل بیت(ع) و استفاده برای اقامه عزای ائمه(ع) میشود ضمن اینکه وقف ارزشی است که کسی مال شخصی خود را از خصوصی بودن درمیآورد و در اختیار دیگران قرار میدهد ولی این ارزش به ضدارزش تبدیل شده است و از آن بد استفاده شده است.
وی اظهار داشت: یکی از اقدامات دستگاه طاغوت بنابر اظهارات امام خمینی (ره) این بود که پشتوانه اقتصادی دین و حوزههای علمیه را از بین ببرند بنابراین در زمان رضاخان وقف را از علما گرفتند و اصلاحات ارضی انجام دادند و اموال وقف که سند رسمی داشت را به عنوان ملک شخصی فروختند.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه یکی از خدمات امام خمینی(ره) احیای وقف در ایران بود، گفت: اگر امام(ره) قیام نمیکرد و انقلاب اسلامی پیش نمیآمد، وقف از بین میرفت؛ امام خمینی(ره) 70 روز پس از پیروزی انقلاب فرمود “موقوفات باید به حالت وقفیت بماند و باید به وقف توجه شود” بنابراین چهارم اردیبهشت سال 1358 شورای انقلاب 4 ماده مخصوص وقف را تعیین کرد و بعد از امام (ره)، مقام معظم رهبری به این موضوع توجه داشتند.
وی با انتقاد از دخالت مسئولان در حوزه وقف گفت: همه به خود حق میدهند که در بحث وقف دخالت کنند؛ استاندار و امام جمعه حقی در وارد شدن به دستگاه وقف ندارند و این موضوع به سبب همان حقی است که دستگاه وقف حق ورود به دستگاههای دیگر را ندارد.
حجتالاسلام محمدی تصریح کرد: اتوبانی را به نام شهید احداث کردند و چند هزار زمین موقوفه را تصرف کردند ولی اجاره آن را هم پرداخت نکردند بنابراین براساس استفتاء مقام معظم رهبری جایز نیست کسی بدون اذن متولی شرعی مال موقوفه را تصرف کند و اگر این کار را بکند ضامن اجرتالمثل آن است و در این خصوص فرقی میان اشخاص حقیقی و حقوقی و مؤسسات دولتی و شخصی نیست.
وی با اشاره به وظایف متولی شرعی وقف گفت: متولی وظیفه دارد طبق وقفنامه به نیت واقف عمل کرده و در جهت ادای نیت آن تلاش کند.
سرپرست سازمان اوقاف به کارکردها و ابعاد وقف اشاره کرد و گفت: نباید تصور شود که وقف یک وجهی است؛ امروزه همه نگاهها به وقف، نگاهی فرهنگی است در حالیکه وقف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.
حجتالاسلام محمدی به ضرورت احیای فرهنگ وقف در جامعه و همکاری همه جانبه تمام دستگاهها اشاره کرد و افزود: همگان باید برای احیای وقف و موقوفات کمک کنند تا این چشمه جاری بجوشید و همگان از منفعت خود بهرهمند شوند.
وی یکی از اقدامات سازمان اوقاف را شناسایی نیت واقفان ذکر کرد و تصریح کرد: تاکنون 759 نوع نیت وقف شناسایی شده است.حجتالاسلام محمدی در خصوص همکاریهای مشترک میان سازمان اوقاف و نیروهای مسلح رویکرد را بر تعامل و همکاری مشترک دانست و افزود: تأکید بنده از ابتدای حضور در سازمان اوقاف بر همکاری و تعامل مشترک و پرهیز از قضایی شدن مباحث اختلافی میان اوقاف و نیروهای مسلح است.