در سفر اردیبهشت ماه سال۱۳۸۷ مقام معظم رهبری به فارس، ایشان برخورداری شیراز از حرم مطهر احمد بن موسی شاهچراغ(ع) و امامزادگان عالی مقام را امتیازی کم نظیر برای استان فارس خواندند.
پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی: شیراز شهر عشق و راز و نیاز تربت مطهر دردانه امام هفتم را در بردارد که شهره به امین ولایت است و برکت این روح قدسی است که این شهررا پرآوازه و خوشنام کرده است.
خاک شیراز از دوران های گذشته مهد عاشقان و عارفان بوده و هیچ پلیدی را در خود راه نداده و طهارت این خاک ، برکت تربت حرم نورانی شاهچراغ (ع)را برای این وادی به امانت گرفت.
نسیم صبحگاهی توام با عطر پاییزی معبر بارگاه ملکوتی شاهچراغ (ع) را روح نواز ساخته و پایکوبی و مناجات ملائک نگهبان در فضای قدسی حرم آرامشی بدیع را به تصویر کشیده ، و به تن خسته هر زائری آرام جان میبخشد.
سید امیر احمد، فرزند پیشوای هفتم شیعیان جهان امام کاظم (ع) است که مردم ایران این بزرگوار را بیشتر به نام های شاهچراغ و سیدالسادات الاعاظم می خوانند.
گوشه گوشه حرم غرق در نور معنویت و پذیرای هر اهل دلی است که بار دیگر حدیث عشق را در این توامان بیقراری و راز و نیاز به وصل عاشق و معشوق برساند.
گام به گام که به حرم نزدیک میشوم گویی پروانه دل تاب پیله را ندارد و رهایی از قفس سینه را میطلبد از حضرتش اذن دخول میخواهم و کبوتر دل را به سوی حرمش پرواز میدهم و آرامش مکان را در قلبم احساس میکنم ، دو رکعت نماز زیارت و رو به حرم غرق در راز و نیاز .
می دانم که سخن از مدح تو باید فصیح و کامل باشد، از شکوه مقامت و از فضائل بی نهایتت باید سالها مقاله، شعر و مطلب نوشت … که این ها را من نگفته ام و هر چه بود این دل گفت…
خود را خسته تر از هر روز مقابل گنبد فیروزه ای می رسانم و به دلنوازی جان در رواق او می نشینم؛ اینجا چه حس غریبی دارم …. خود را جای کبوتران حرمش فرض می کنم و می دانم که اینجا برای هر قفل بسته کلید اجابت است زیرا که اینجا آستانه جود و کرامت است.
شاهچراغ(ع) از جمله امام زادگانی است که صحیح النسب و دارای انتساب قطعی به خاندان وحی است و مردم شیراز به دلیل اینکه مردمی شیعه و محبت ورز به ائمه اطهار و برای امام زادگان نیز احترام خاصی قایل اند، از دیر باز این سنت حسنه را سینه به سینه و نسل به نسل به عنوان ارث جاویدان به نسل امروز منتقل کرده اند.
باید حقایق دینی و مذهبی، آشنایی با شخصیت و زوایای زندگی پیشوایان و نوع نگاه آنان به جامعه، در جامعه امروزی محسوس تر شود تا باعث کاهش برخی مشکلات جامعه کنونی شود.
از احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) در چهار مورد هجرت، جهاد، شهادت و ولایت مداری در اکثر زمان به عنوان الگوی برتر یاد شده است.
ششم ذیقعده که با تصویب شورای فرهنگ عمومی استان فارس روز بزرگداشت حضرت احمد ابن موسی (ع) نام گرفته است فرصتی متعالی برای شناخت ابعاد شخصیتی حضرت شاهچراغ (ع) و پی بردن به کرامت نفس و فضایل اخلاقی آن حضرت است.
رهنمودهای مقام معظم رهبری افق جدیدی مبنی بر شناخت شیراز به عنوان سومین شهر مذهبی کشور گشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تعابیر رفیع مقام معظم رهبری در باره شخصیت حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) و جایگاهی که شیراز یافته است می تواند منشایی برای تحول فرهنگی و مذهبی و قرار گرفتن به عنوانی یکی از رویکردهای توسعه این شهر به شمار آید.
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری در بیان این تعابیر به نقل از حضرت آیت الله خامنه ای در سفر به استان فارس چنین آورده است:
رهبر انقلاب اسلامی صبح هجدهم اردیبهشت ماه سال جاری در دیدار مسوولان اجرایی – اداری بخش های مختلف استان فارس، خدمت به ملت بزرگ ایران و از جمله مردم فهیم و خوش ذوق فارس را، لذت بخش و نشانه توفیق الهی مسئولان دانستند و تأکید کردند: باید با خدمتگزاری «حقیقی و خستگی ناپذیر» و «تکریم و احترام مردم»، این نعمت بزرگ الهی را شکرگزاری کرد.و خویشاوندان دیگر خود مقدم میداشت و به او محبت ویژهای داشت.
شیراز هدف توجه این امامزادهی عزیز و دیگر امامزادگان قرار گرفت؛ آمدند و از سوی این مردم هم پشتیبانی شدند! تا امرایشان برخورداری شیراز از حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(ع) (شاهچراغ) و چند امامزاده عالی مقام دیگر را امتیازی کم نظیر برای استان فارس خواندند و خاطرنشان کردند: شیراز بعد از مشهد و قم، سومین حرم اهلبیت(ع) است و این برجستگی و محوریت، باید در «تبلیغات عمومی و رسانهای» و هنگام تخصیص اعتباراتِ گوناگون، مورد توجه قرار گیرد تا دلهای مشتاقان در داخل و خارج از کشور بیشتر متوجه قداست و اهمیت این بارگاه مهم شود.
مقام معظم رهبری در دیدار با مردم شیراز در توصیف جایگاه رفیع حضرت شاهچراغ (ع) فرمودند : از جنبه دینی که من باز هم روی این مسئله تأکید خواهم کرد مرقد جناب احمدبنموسی و برادران بزرگوارش و دیگر امامزادههای خاندان پیغمبر، یک نشانهی بسیار مهمی است.
این که پیغمبرزادگان محترم و معتبر، مردم فارس را مخاطب خود و منطقه و منزل آنها را مأمن خود قرار بدهند، بسیار چیز پرمعنا و مضمونداری است؛ بخصوص شخصیت برجستهی جناب احمدبنموسی که در میان امامزادگان شناختهشدهی خاندان پیغمبر، جزو برجستگان محسوب میشود.
دربارهی او اینجور نوشتهاند که: «و کان احمدبنمو
سی کریما جلیلا ورعا و کان ابوالحسن… (علیهالسّلام) یحبّه و یقدّمه»؛ مردی بخشنده و کریم و باورع و دارای جلالت مقام و منزلت بود و پدرش – حضرت موسیبنجعفر – این بزرگوار را بر فرزندان وز هم برکات این بزرگوار بر سرتاسر استان و بر بخش مهمی از این کشور، جاری و ساری است .
از این رو شیراز به برکت وجود بارگاه نورانی حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) جایگاهی رفیع و شایسته یافته بطوریکه در نظر بسیاری از صاحبنظران ؛ کارشناسان و استادان دانشگاه وجود آرامگاه نورانی حضرت احمد ابن موسی (ع) در شیراز موجب شده است که این شهر از بزرگترین مرکز فرهنگی و مذهبی بهره مند شود.
شاه چراغ (ع) آرامگاه معروف و متبرکی است که ما آن را به صورت یکی از مهمترین نقاط دیدنی شیراز و یک مرکز بزرگ فرهنگی می شناسیم.
آرامگاه شاهچراغ (ع) مربوطه محل خاکسپاری میر سید احمد، پسر امام موسی کاظم(ع) ، امام هفتم شیعیان و زیارتگاه بسیاری از شیعیان است. احمد بن موسی (ع) پسر ارشد امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) در راه پیوستن به برادر خود در خراسان توسط افراد مأمون خلیفه عباسی، در شهر شیراز به شهادت رسید.
این حرم مطهر در نزد شیرازی ها دارای شکوه و قداست خاصی می باشد و به همین سبب همیشه پذیرای عاشقان ولایت و امامت به شیراز بوده است.
این زیارتگاه مهم شیعیان، از لحاظ توریسم مذهبی نیز شیراز را جزء نقاط مهم ایران قرار داده است به نحوی که شیراز سومین شهر مذهبی ایران نام گرفته است و از لحاظ تعداد زائر نیز این آرامگاه بعد از آرامگاه برادرش بزرگوارش امام رضا(ع) و خواهر گرامیش حضرت معصومه (ع) بیشترین تعداد زائر را به خود اختصاص داده است.
مولای غریب؛ امروز را به نام روز بزرگداشتتان نام نهاده اند و عاشقانت گرد کعبه عشق تو جمع شده اند و چه کسی گفته تو در میان انبوه زوار و عشاق دلباخته ات غریبی؟
شورای فرهنگ عمومی استان فارس در سال ۱۳۸۶ طرح نامگذاری روزی به نام بزرگداشت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردند که به علت مشخص نبودن روز تولد این امام بزرگوار تصمیم گرفتند روز میانی دهه کرامت یعنی روز شش ذی القعده که با تولد حضرت معصومه (س) آغاز و با میلاد امام رضا (ع) به پایان می رسد را به عنوان روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی(ع) تعیین کنند. از این رو این شورا در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۸۸ روز ششم ذی القعده را به نام روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی(ع)جهت ثبت در تقویم مناسبت های ملی – اسلامی تصویب و اعلام کرد.
بکوش تا پرِ پروانه اش شوی ، زیرا پر از تلألؤ شمع هدایت است اینجا….ک/۴