مقبره بابا یادگار اسلام آباد غرب
- شناسه خبر: 53253
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۳۵
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر

به گزارش بقاع خبر،این مقبره از نظر معمارى به صورت فضاى مربّع شکل کوچکى است و بر روى آن گنبد مخروطى شکلى قرار گرفته است.
سطوح داخلى و خارجى این بنا به وسیله ملاط گچ، اندود شده است. این مقبره، یکى از زیارتگاههاى مهم «اهل حق» به شمار مىرود. هویّت حقیقى بابا یادگار نیز مانند دیگر مشایخ اهل حق به درستى معلوم نیست. بیشتر مشایخ در اوایل حکومت صفویان زندگى مىکردند و در نوار مرزى ایران و عثمانى به ترویج مذهب اهل حق اشتغال داشتند.
مردم اهل حق، طبق معتقدات دینى و سنّتى خود که «تناسخ» باشد، بابا یادگار را مظهر روح حضرت امام حسین مىدانند.
مطلبى که ایّام زندگى این مرد خدا را تعیین مىکند، وقفنامه مفصلى است که امیر «قمام الدّین» از امیرزادگان کرد در قرن دهم براى بقعه و مصارف این شیخ راه حقیقت، تعیین کرده است.
در ششم رجب سال 933 هـ . ق (923 هم خوانده مىشود) امیرزاه کرد به نذرى که در محبس بغداد کرده بود وفا مىکند و قسمتى از املاک خود را که عبارتند از «سراب انزله» و قلعه شاهین، وقف بر بابایادگار مىنماید.
بطورى که گذشت، محل قریه بان زرده فعلى را که اقامتگاه بابا یادگار بوده، در این وقفنامه بنام «سراى زرد یزدگردى» معرّفى مىکند.
به طور کلّى مقبره بابا یادگار از بقاع متبرک اهل حق و از بناهاى دوره اسلامى مىباشد. و قدمتش به قرن 6 هجرى مىرسد و برای کسانی که به تزئینات هندسى ساختمان و معمارى غیر معمول علاقمندند، جذّاب است.







