آغاز جشنواره بینالمللی رسانه خورشید در هتل پردیسان
- شناسه خبر: 51063
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۵۵
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، جمیله علمالهدی، همسر رئیس جمهور در نشست هماندیشی «راه ما برای آینده» در جشنواره بینالمللی رسانه خورشید که در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر به طور کامل نتوانسته ایم از تهاجم فرهنگی توسط رسانه ها در امان بمانیم، هم اینک رویکرد اقتصادی بر همه حوزه ها و ارزشها در جهان صدمه و آشوب وارد کرده است و همه کشورها با این آشوب درگیر هستند.
وی افزود: اینک رسانه ها مرزها را در نوردیده و به درون خانه ها، دانشگاه ها و مدارس نفوذ کرده و از همه مرزها عبور کرده و به این آشوب کمک می کنند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: کسانی که به فکر بهتر شدن شرایط هستند باید خود اصحاب رسانه باشند، به عنوان رسانه هم می توان به این آشوب دامن زد و هم از ارزشهای اخلاقی دفاع کرد.
وی با اشاره به اینکه رسانه های معاند با نفی ارزشها برای لذت بردن از زنان سوء استفاده می کنند، گفت: در همه دورانها زنان مورد سو استفاده برای لذت بردن بوده اند، اما هیچ وقت تا این حد همه زنها مورد سوء استفاده نبوده اند، در این شرایط امکان طغیانگری بسیار زیاد است و همچنان در جستجوی آزادی هستیم و آزادی به رهایی جنسی و طغیانگری تبدیل شده است.
جمیله علم الهدی بیان داشت: خودکشی انسان خودفرهیخته، فروپاشی خانواده را در پی دارد، خانواده به عنوان الگوی زندگی به فراموشی سپرده شده است و با فروپاشی خانواده یک الگوی زندگی فرو می پاشد.
وی ادامه داد: زنان در این مسیر قربانی اول هستند و زودتر دچار مشکل می شوند و با فروپاشی خانواده زنها و مردها هر دو رها می شوند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: رویکرد اقتصادی که منفعت را در «ماتریالیسم» خلاصه کرده، دست به کنترل رسانه زده و می خواهد میلی جنسی را تشدید و آزادی را به معنای آزادی جنسی معنا می کند و اقتصاد را بر این اساس رونق می دهد و هر نوع مصرف را محدود می کند.
وی افزود: در شرایطی که پای مد و فشن در رسانه باز می شود، رسانه تحت تاثیر بازار قرار می گیرد و بازار نیز تبدیل به رسانه می شود لذا اصحاب قدرت به دنبال کنترل رسانه هستند.
علم الهدی گفت: رسانه منطقه جدیدی برای رقابت قدرت است لذا جشنواره بین المللی رسانه ای خورشید برگزار شد تا صدای بانوان به گوش جهانیان برسد، چراکه صدای ما را در گلو نگه می دارند و در دوره ای که همه صداها به همه جا می رسد صدای رهبر ما را نمی گذارند به جایی برسد.
وی با بیان اینکه مداخله کنندگان و عوامل تولید رسانه مشخص می کنند رسانه جهان آینده را به کدام سمت می برد، افزود: در رویکرد دینی خود بسیار امیدوار به آینده رسانه هستیم که اگر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان رسانه با اندیشمندان همراه نشوند، فروپاشی خانواده مانند بمب هسته ای باعث فروپاشی جوامع می شود.
علم الهدی تصریح کرد: هیچ حکیم فرزانهای تا حد رهبر ما حرف درست ندارند، اما اجازه نمیدهند صدای ایشان به جایی برسد.
وی گفت: از مردم خوب مشهد و مسئولان مشهد، استاندار، شهردار، آستان قدس، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، معاونت زنان و خانواده ریاستجمهوری، بنیاد گوهرشاد، وزارت خارجه و همه کسانی که امکان این دورهمی را برای اصحاب رسانه فراهم کردند، تشکر میکنم.
در جمهوری اسلامی بانوی اول همسر رهبر معظم انقلاب هستند
وی بیان کرد: وقتی وارد این مکان شدم، متوجه شدم من را به عنوان بانوی اول معرفی کردند. لازم است توضیح دهم در جمهوری اسلامی بانوی اول همسر رهبر معظم انقلاب هستند. سالهاست آرزو میکنم که برای انتقال خاطرات ایشان کاری انجام دهم. خوشبختانه مشهدیها منزل ایشان را تبدیل به موزه کردند و امیدوارم مسئولان موزه شما را برای بازدید منزل بانوی اول ببرند. ایشان مقداری کسالت دارند و امکان بازدید با ایشان نیست.
علمالهدی گفت: وضعیت چالشی الان این است که رویکرد اقتصادی حاکم بر نهادهای اجتماعی جهان از جمله علم، سیاست، بازار، تعلیم و تربیت، مدرسه، دانشگاه و همه چیز صدمه بسیار بزرگی را به ارزشها وارد کرده و تقریبا همه میدانند ارزشها دچار آشوب شدند، به همین دلیل جامعه هم دچار آشوب است. این تنها مربوط به ایران نیست، بلکه منظور من همه جوامع بوده که از این آشوب دچار آسیب هستند.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: تبیینهای علوم انسانی به خصوص روانشناسی عموما تبیینهایی هستند کا رویکرد اقتصادی را مغتنم میشمارند و با همین تبیین میخواهند توضیح دهند آنچه پیش آمده و اولین قربانیهای آن ارزشهای اخلاقی بودند، اتفاق بزرگی بوده که بر گردن رسانه میاندازند.
١٠٠ بانوی فعال رسانهای از حدود ۴٠ کشور جهان در این جشنواره حضور دارند
دبیر اجرایی جشنواره بین المللی خورشید روز شنبه نیز در حاشیه آیین افتتاحیه اظهار کرد: ١٠٠ بانوی فعال رسانهای از حدود ۴٠ کشور جهان در این جشنواره حضور دارند.
یوسف اسماعیل زاده افزود: این جشنواره با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری و شهرداری مشهد برنامه ریزی و عملیاتی شد.
وی اضافه کرد: امروز کارگاههای مختلفی با موضوع رسانه برای انتقال تجربیات از طرف اساتید ایرانی برای خبرنگاران خارجی و بالعکس با موضوع زن و رسانه نیز برگزار میشود.
وی افزود: تورهای متعدد بازدید از اماکن مختلف شهر مشهد نیز برای حاضران در این جشنواره تدارک دیده شده است.
اسماعیل زاده گفت: عصر امروز آیین اختتامیه جشنواره بین المللی رسانه خورشید برگزار خواهد شد.
گفتنی است نخستین جشنواره بین المللی رسانهای خورشید با شعار “زنان روشنگری میکنند” به یاد شهیده راه روشنگری «شیرین ابوعاقله» برنامه ریزی شده است که به دست رژیم اشغالگر قدس به شهادت رسید.
شیرین ابوعاقله (۳ آوریل ۱۹۷۱ – ۱۱ مهٔ ۲۰۲۲) خبرنگار فلسطینی بود که به مدت ۲۵ سال در شبکه عربی زبان الجزیره فعالیت میکرد. او یکی از خبرنگاران فعال در خاورمیانه بود که که اخبار مرتبط با فلسطین را پوشش میداد. در ۱۱ مهٔ ۲۰۲۲ درحالی که مشغول پوشش اخبار حمله نیروهای ارتش اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری بود مورد هدف نیروهای اسرائیلی قرار گرفت و به دلیل اصابت گلوله به سر جان باخت.
بانوان رسانهای خارجی عصر دیروز هفتم مهر ماه به منظور شرکت در جشنواره بین المللی خورشید، وارد فرودگاه مشهد شدند و تشرف به حرم مطهر رضوی، بازدید از صحنها و بخشهای مختلف حرم و بازدید از آرامگاه فردوسی و بیمارستان رضوی و حضور در نشست هم اندیشی نخبگان ملی و بین المللی از جمله برنامههای روز گذشته آنها بود.