توقفی عارفانه در آستان مقدس «امامزاده طاهر»- کنارگذر اراک
- شناسه خبر: 50412
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۲
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، سید طاهر بن اسماعیل بن احمد ابی طیب بن هارون بن موسی الکاظم، سیدی عظیمالشأن، جلیل و بسیار بزرگوار بود. علمای انساب، اعقاب احمد بن هارون را در نواحی قم و اراک نوشتهاند. بنابراین اغلب عموها و عموزادگان سیدطاهر در مناطق اراک، قم، تفرش و فراهان سکنی گزیده و برکات زیادی برای مردمان آن منطقه داشتهاند.
جد امامزاده طاهر، محمد نام داشت که بنابر گفته علمای انساب، وی امیر منطقه قم بود و از ایشان فرزندان زیادی به دنیا آمده است. امامزاده طاهر به دلیل موقعیت اجتماعی جدش و نیز سیادت و شرافت نسب، از موقعیت ممتازی برخوردار بود و برای کسب علم به شهر قم سفر کرد و از سرآمدان عصر خویش شد.
سیدطاهر به خواسته اهالی عراق عجم، به این منطقه مهاجرت کرد و در روستای ساقی از توابع کنونی شهرستان اراک وفات یافت. حرم مطهر وی اخیراً بازسازی شده و میزبان عاشقان و محبان خاندان عصمت و طهارت است.
بنا به گفته اهالی از نسل امام کاظم(علیه السلام) است.
جناب حجت الاسلام آقای فقیه در تحقیقات خویش اظهار نموده است که: امامزاده طاهر(علیه السلام) فرزند امامزاده اسماعیل(علیه السلام) بوده و نسب شریف وی با چهار واسطه به امام کاظم(علیه السلام) منتهی می شود. وی در شهر قم به کسب دانش پرداخت و سپس به خواهش اهالی به همراه برادرش امامزاده سیدهارون(علیه السلام) به شهر عراق عجم مهاجرت نموده و در روستای ساقی رحلت نمود احتمالاً وی در نیمه دوم قرن چهارم هجری وفات یافته است.
آستان امامزاده طاهر(علیه السلام) در شهرستان اراک، جاده اراک به فرمهین ـ جاده ساروق به کمیجان ـ جاده روستای ساقی، روستای ساقی واقع شده است.
بنای ساختمان بقعه نوسازی شده و شامل یک ایوان ورودی و یک حرم و 4 شبستان جانبی می باشد. این شبستان ها دارای ازاره سنگی و نیز آینه کاری رنگی با نقوش ستاره ای شش پر به رنگ سبز، آبی، قرمز و زرد هستند گنبد آن آجری بوده و در زیرگنبد کتیبه کاشیکاری به خط ثلث مزین به آیات سوره شمس است. دور حرم کتیبه ای به خط نستعلیق داردکه شامل اشعار محتشم کاشانی درباره حماسه کربلاست ضریح چوبی گره چینی شده بوده و ضریح مطلا در دست ساخت است.
برگرفته از imamzadeh.blog.ir