امامزاده سید محمد نوربخش تهران
- شناسه خبر: ۳۹۶۵۳
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۰۳:۵۹
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، ایشان بعد از زندان و تبعید در روستای سولقان دار فانی را وداع میکند. گنبد مخروطی شکل و طلایی امامزاده، گنبدی خاص است که با سایر امامزادههای ایران متفاوت است.
طرح فعلی بقعه از یک حرم و یک ایوان تشکیل شده است که ایوان ورودی در جنوب شرقی حرم قرار گرفته است، رواقی نیز در کنار ایوان قرار دارد. چهار ستون در میانه فضای داخل حرم وجود دارد که گنبد بقعه روی آن قرار گرفته و قبر اصلی نیز بین این چهار ستون واقع شده است.
بقعه امامزاده سید محمد در بالاترین قسمت روستای سولقان قرار گرفته و ساختمانهای مسکونی دهکده در ضلع جنوبی آن قرار دارند، و برای رسیدن به این امامزاده باید از کوچههای باریک و سرسبز روستا بگذرید که در تابستان بسیار روحنواز است.
فضای اطراف و داخل صحن امامزاده، آرامش عجیبی دارد، وجود درختان سرو، کاج و بید که سایه افکندهاند و نور سبز رنگی که بر ضریح و کاشیکاریهای روی دیوار میافتد، روح هر بینندهای را نوازش میکند.
بنای اصلی بقعه ساده و آجری است و توسط خیر ها بازسازی شده است و البته بار دیگر در سال ۱۳۸۲ توسط اداره اوقاف و امور خیریه کن تعمیر و مرمت شد.
جاده امامزاده داود از بالای روستای سولقان میگذرد و از این جاده گنبد، مناره و بقعه به خوبی پیداست.
امامزاده سید محمد نوربخش (ع) منتسب به کدام امام است؟
امامزاده سید محمد نوربخش (معروف به امامزاده نور) از عارفان، صالحان و نوادگان امام موسی کاظم (ع) بوده است که در قرن ۹ هجری قمری میزیسته است. ایشان بعد از مبارزات و زندانی شدن و تبعید، سرانجام در روستای سولقان دار فانی را وداع میکند.
کنار قبر این امامزاده، قبر دیگری نیز هست که می گویند قبر زنی است که گویا خادم این امامزاده بوده و وصیت کرده که در این مکان به خاک سپرده شود.
برای رسیدن به امامزاده سید محمد نوربخش باید از اتوبان نیایش به سمت غرب تهران حرکت کنیم، در انتهای اتوبان وارد خیابان کوهسار میشویم. در طول مسیر، تابلوی امامزاده داوود به چشم میخورد. بعد از پیمودن تقریبا ۱۰ کیلومتر به روستای سولقان میرسیم. روستا را که به سمت جاده امامزاده داوود طی میکنیم، در سمت راست و در بین باغ هایی که عمدتا درختان گیلاس است، گنبد مخروطی و زیبای امامزاده دیده میشود.
انتهای پیام/ح