بقعه متبرکه سلطان سید احمد برکت زندگی مردم درب بهشت
- شناسه خبر: 39272
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۰۲:۲۸
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، مردم خونگرم جنوب کرمان نیز مانند سایر نقاط کشور بقاعی از امامزادگان را در شهرها و روستاهای خود میزبان هستند یکی از این بقاع متبرکه که همواره محل حضور دلدادگان ائمه اطهار علیهم السلام است امام زاده بوده و به ویژه در مناسبت های ملی و مذهبی و بخصوص در فصل تابستان بیشتر از هر زمانی زائر دارد، بقعه متبرکه سلطان سید احمد است.
بقعه متبرکه سلطان سید احمد در شهر درب بهشت مرکز بخش ساردوئیه در ۸۵ کیلومتری شمال غربی شهر جیرفت در منطقه ای خوش آب و هوا قرار دارد و همه ساله پذیرای زائران بسیاری از گوشه و کنار استان کرمان و حتی استان های همجوار از جمله هرمزگان و سیستان و بلوچستان می باشد.
از سمت جنوب کرمان به سمت درب بهشت در ابتدای ورودی شهر، میدان امام حسین علیه السلام واقع شده و در امتداد این میدان بولوار حرم با گل های زیبای رز و اطلسی قرار دارد، جلوتر که می روی به میدان حرم می رسی در سمت چپ میدان درختان سر به فلک کشیده چنار و سپیدار نمایان می شوند که به نوعی حرم را محصور کرده اند.
چند متر جلوتب در سمت راست بولوار چند پله قرار دارد اگر پله ها را یکی پس از دیگری طی کنی وارد محوطه حرم شده و در سمت چپ بقعه متبرکه سلطان سید احمد قرار دارد.
در ابتدای ورودی حرم بعد از درب چوبی بزرگ، وارد اتاقی ۲ برابر اتاق ۳ در ۴ می شوی در مقابل زیارتنامه مخصوص که بر روی تابلویی نوشته شده قرار دارد بعد از خواندن زیارت نامه وارد مکانی می شویی که ضریح قرار دارد.
بعد از زیارت، از حرم که بیرون می آیی کمی جلوتر چند پله قرار دارد که زائران را به سمت مزار شهدای گمنام هدایت می کند، چند سالی است که آن طرف تر از محوطه حرم ۳ شهید گمنام دفن شده اند و زائران پس از زیارت امامزاده سلطان سید احمد به رسم ادب بر سر مزار این ۳ شهید حضور یافته و برای شادی روح آنها فاتحه ای می خوانند.
بنای این زیارتگاه در دوره تیموریه ساخته شده و در دوران صفویه و قاجاریه بازسازی شده است.
شرح حال زندگی امام زاده سلطان سید احمد در یک پوست آهو نوشته و موجود بوده که در ۲۳ شوال سال ۱۳۱۶ هجری شمسی هم زمان با حکومت مظفرالدین شاه قاجار به وسیله معتمدین و بزرگان محل بازخوانی و از روی نسخه اصلی آن نمونه برداری شده است.
این شجره نامه، امام زاده سلطان سید احمد را با چهار واسطه فرزند احمد بن امام موسی کاظم علیه السلام معرفی می کند به این ترتیب سلطان سید احمد ابوالغنائم بن محمد ابن جعفر بن علی ابن الحسن الکرمانی بن ابراهیم الفریر الکوفی بن محمد العابد بن الامام موسی الکاظم علیه السلام.
این امامزاده سیدی جلیل القدر و عظیم الشان از بزرگان سادات کرمان بوده، ایشان نوه امامزاده سید علی مدفون در سیرجان است که به زهد و تقوا مشهور بوده است.
امامزاده سلطان سید احمد را به دلیل وجهاتش در امور معنوی و مادی به سلطان و به خاطر ثروت زیادش به ابوالغنائم لقب داده اند و قریب به یقین وفات ایشان در اواخر قرن چهاردهم یا اوایل قرن پنجم هجری در جیرفت بوده و سپس در شهر درب بهشت مدفون شده است.