رونمایی از اینترنت کودک و نوجوان در آینده
- شناسه خبر: 38206
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۵:۱۰
- منبع: فارس
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اختتامیه سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور، اظهار کرد: معتقدم اگر بخواهیم چند وزارتخانه مهم دولت را نام ببریم، در صدر آنها، آموزش و پرورش است چون سرمایه انسانی را برای کشور تأمین میکند.
وی خطاب به مدیران آموزش و پرورش، ادامه داد: مسؤولیت بسیار سنگینی است به خصوص در شرایطی که کشور در آن قرار دارد. امیدوارم در این شرایط بتوانید نسل شاداب، با انگیزه، با اعتماد به نفس، خلاق و مجاهد پرورش دهید. در شرایطی که دشمنان این مرز و بوم، امید را نشانه رفتند و تلاش میکنند نسل آینده را از نظام، دستاوردها و انقلاب ناامید کنند. آمارها نشان می دهد تمایل به مهاجرت به سنین پایینتر آمده است و به تحصیلات لیسانس رسیده و بعضاً در دبیرستانها این زمزمهها شنیده میشود یعنی دشمن در حال فعالیت است اما در چنین شرایطی تربیت نسلی که امیدوار و متعهد باشد و مجاهدانه کار کند، سخت است که اما مطمئن هستم شما چنین سربازانی برای گام دوم انقلاب تربیت میکنید. بنده اگر موفقیتی در کار و تحصیل دارم ریشه در دوران تحصیل در کودکی دارد.
زارع پور اضافه کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات زندگی بشر را زیر و رو کرده است؛ پدیدههای فعلی با ۱۰ سال پیش قابل مقایسه نیست به عنوان مثال در دهه ۹۰ ابزار ارتباطی پیامک بود و اکنون شبکههای اجتماعی و پیام رسانها، ارتباطات را راحت کرده است. همچنین سرویسهای مختلف در زندگی روزمره ایجاد شده است که زندگی بدون آنها سخت است.وی خطاب به مدیران آموزش و پرورش اظهار کرد: همین نسلی که شما تربیت کردید توانستند ما را در بسیاری از زمینهها خودکفا کند. سکوهای(پلتفرمهای) جابجایی مسافر و خرید و فروش را به لطف نیروهای متخصص خودمان طراحی کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این فناوری همه حوزهها را زیر و رو کرده است و حوزه آموزش هم همینطور است. شاید اگر شاد فراهم نمیشود در ایام کرونا، نظام آموزشی ما دچار مشکل جدی میشد. خانواده وزارت ارتباطات در کنار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و دین خود را ادا کرد. البته انتقاد جدی به پلتفرم شاد دارم اما معتقدم بهترین کار در زمان خودش انجام شد. دوستان برای ارتقای آن برنامه دارند و تلاش میکنند. عدالت آموزشی را توانستیم برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه ۸۷ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل است و در هفته دولت سال آینده جشن اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت را خواهیم گرفت، گفت: در بحث پلتفرمها و سکوهای آموزشی آمادگی داریم انشاءالله بتوانیم حداکثر استفاده را از ظرفیت فناوری ارتباطات با نگاه عدالت آموزشی داشته باشیم. تجربه کرونا را هم داریم.
وی تصریح کرد: در نظر داریم پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب و کارها که نسخه شفابخش حل مشکل اینترنت است را اجرا کنیم. با کمک وزارت آموزش و پرورش ، اتصال مدارس از طریق فیبر نوری را در برنامه داریم. البته در قالب برنامه ششم توسعه، اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات را دنبال کردیم و ۸۰ هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
زارع پور به بحث سواد فضای مجازی و مقابله با این آسیبها در مدارس اشاره کرد و گفت: این فناوری که این همه فرصت برای بشر فراهم کرده است و افقهای جدیدی را برای بشر فراهم کرده است، چالشهایی را هم برای بشریت ایجاد میکند مخصوصا برای کودکان و نوجوان. اما در لایه سیاستگذاری و اجرا غفلت شده است در آمریکا قواعدی برای استفاده نوجوانان از شبکه های اجتماعی دارند که به آن پایبند هستند اما در کشور ما اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم شرایط را سخت کردند.
وی ادامه داد: مهمترین جایی که می توان به بچهها آموزش داد، مدرسه است. نوجوان در معرض محتوای نامناسب قرار می گیرد و باید مهارت خود کنترلی آموزش داده شود. هیچ جای دنیا مثل کشور ما بچه ها و والدین را بی پناه در فضای مجازی رها نکردند.
وی تصریح کرد: یکی از کارهای خوب در این زمینه، اینترنت کودک و نوجوان است. ابزاری فراهم کردیم که می توانیم اینترنت ایمن، مفید و سالم در اختیار خانوادهها قراردهید تا لیست سفید برای فرزند تهیه کند و این امکان را به شکل سیستماتیک فراهم میکنیم. این کار حاصل کار مشترک آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، صدا و سیما، تهیه شده است و به زودی رونمایی میشود.