کشورهای عربی خلیج فارس چقدر برای گردشگری خارجی هزینه میکنند؟
- شناسه خبر: 35526
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۸
- منبع: شفقنا
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر، بسیاری از شهروندان عرب کشورهای حاشیه خلیج فارس، تعطیلات خود را به دلیل دمای بالای هوا در این منطقه در خارج از کشورهای خود سپری میکنند و به بیشتر به دنبال کشورهای هستند که دمایی معتدل و خنک داشته باشد.
بر اساس آمار موجود، شهروندان خلیجی بیشتر ترجیح میدهند مرخصی و تعطیلات خود را در کشورهایی چون بریتانیا، ترکیه، هند، سنگاپور، استرالیا، مالزی، افریقای جنوبی و نیز کشورهای عربی نزدیک نظیر لبنان، مصر و اردن بگذرانند.
شورای جهانی سفر و گردشگری ( WTTC) پیشبینی کرده است که بخش گردشگری در سال ۲۰۲۳ میلادی به رونق و سطح پیشین خود یعنی قبل از شیوع کرونا بازگردد.
شهروندان کشورهای حاشیه خلیج فارس سالانه میلیاردها دلار در تعطیلات و مرخصی تابستانی خود در خارج از کشورهای خود هزینه میکنند اما میزان این هزینهکرد بر اساس شمار جمعیت و فرهنگ مصرفی از کشور تا کشوری دیر متفاوت است.
بانک مرکزی قطر در آوریل گذشته در آماری اعلام کرد قطریها در سال گذشته در گردشگری و سفر خارجی خود ۳۶.۵۳۳ میلیارد ریال (۱۰.۰۳۳ میلیارد دلار) هزینه کردهاند که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ که مجموعا ۲۴.۵۴۱ میلیارد ریال (۶.۷۴۰ میلیارد دلار) هزینه کرده بودند، رشد چشمگیری مشاهده می شود.
بانک مرکزی قطر علت بالا رفتن هزینه گردشگری را افزایش روند واکسیناسیون کرونا در سطح جهانی از اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی و افزایش سفرهای هوایی عنوان کرده است.
همزمان با معافیت شهروندان قطری از ویزای شینگن، انتظار میرود سفر قطریها به کشورهای اروپایی برای گذران تعطیلات افزایش یابد.
شینگن در اصطلاح به منطقهای در اروپا اطلاق میشود که ۲۶ کشور حاضر در آن نیاز به پاسپورت و باقی محدودیتهای مرزی برای تردد اتباع خود را حذف کرده و از این جهت به منزله کشوری واحد به شمار میآیند. کشورهای عضو منطقه شینگن هر اندازه در قبال اتباع خود و عبور مرور مرزی آنها سهل میگیرند، در قبال اتباع کشورهایی که برای ورود به این حوزه نیاز به ویزا دارند، سختگیر هستند. بر همین اساس، با توجه به این که کشورهای مطرح اروپایی زیادی به عضویت این منطقه درآمدهاند، ویزای شنگن از ارزش و اعتبار بالایی در سراسر دنیا برخوردار است.
در کنار گردشگران قطری، شهروندان کویتی ۱۱ درصد از درآمد خود را صرف گردشگری، سفر و تفریح می کنند و بر اساس برآوردهای سازمان جهانی گردشگری، کویتیها در مقایسه یا دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، بیشترین هزینه را برای گردشگری میکنند.
میانگین هزینهکرد شهروند کویتی در هر سفر حدود ۲۹۱۰ دلار است که بالاتر از میانگین هزینه دیگر شهروندان خلیجی یعنی ۱۷۷۰ دلار است.
سازمان هواپیمایی کویت پیشبینی کرده است که ورود و خروج مسافران از و به فرودگاه بینالمللی کویت طی فصل تابستان به بیش از ۶ میلیون مسافر برسد.
این سازمان همچنین پیشبینی میکند که شمار شهروندان مایل به انجام مسافرت خارجی در تابستان پیش رو به ۲.۹۹۴.۷۸۶ نفر و مسافران خارجی به کویت ۳ میلیون ۶ هزار ۴۳۵ نفر برسد.
سازمان هواپیمایی کویت اظهار داشت پیشبینی میشود از ۱ ژوئن تا ۳۰ سپتامبر آتی ۴۳۱۵۶ پرواز انجام شود که ۲۱۵۷۸ سفر خارجی و ۲۱۵۷۸ سفر از خارج به کویت خواهد بود.
عربستان و امارات
اماراتیها حدود ۲.۴۲ میلیارد دلار برای گردشگری خارجی هزینه میکنند، این در حالی است که عربستانیها در سال ۴۴ میلیارد ریال یعنی ۱۱.۷۳ میلیارد دلار در بخش گردشگری هزینه میکنند که بیش از ۶۹ درصد آن مربوط به گردشگری خارجی است.
موسسه پژوهشی امریکایی ریناپ پیشتر پیش بینی کرده بود که حجم گردشگری هارجی امارات در سال ۲۰۲۵ میلادی به ۲۴ میلیارد دلار خواهد رسید.
در سلطنت عمان نیز شمار پروازهای بین المللی از و به این کشور به میزان ۸۱.۹ درصد افزایش پیدا کرده است و تا اواخر ماه مارس گذشته به ۱۰ هزار و ۶۷۲ پروتز بین المللی رسید.
انگیزههای سفر
«محمد مقداد»، کارشناس اقتصادی درباره بازگشت گردشگری خارجی به کشورهای خلیج فارس گفت: شهروندان این کشورها تابستان آنی را اغلب در خارج از کشورهای خود به خصوص در ترکیه، بریتانیا و مصر خواهند گذراند.
مقداد به خلیج آنلاین گفت: شهروندان خلیجی پول زیادی را صرف گردشگری خارجی و رزرو هتلهای لوکس و پرواز با هواپیماهای گران قیمت میکنند و آسان بودن اخذ ویزا، مقاصد گردشگری، جاذبههای طبیعی، داشتن هوایی معتدل و وجود امکانات رفاهی و تفریحی از دیگر دلایل و انگیزههای شهروندان کشورهای خلیج فارس در انتخاب مقصد گردشگری است.