امام زاده مدفون درعمق ۱۵۰ متری دریاچه
- شناسه خبر: 25295
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۹
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش بقاع خبر؛ بقعه این حضرت نزدیک کاخ سلیمانیه درسمت شرق بلوارامامزاده حسن (ع) در ضلع جنوب شرقی میدان قدس (شاه عباسی) واقع شده است . بنای قدیم بقعه با گنبدی از کاشیهای فیروزهای همراه با خطوط کوفی، متعلق به دوره صفویه است.
نام امامزاده در برخی از سفرنامههای دوره صفوی که درمورد کاروانسرای شاه عباس وکاخ سلیمانیه مطالبی نوشته اند ذکر شده است. درسالهای اخیر بنای بقعه کاملا نوسازی شده و بنایی با گنبد و دومناره رفیع به جای بنای قبلی احداث شده است. گنبد با کاشی معرق پوشش داده شده وگلدستهها نیز با کاشیهای معلقی با نقوشی از نام مبارک علی (ع) پوشیده شده است.
زیارت نامه
السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَهً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَهِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعهً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَرَحمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُه.
سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجت های خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.
مطالب شفاهی نقل شده در خصوص امام زاده حسن (ع)
آبگیری سد امیرکبیر(کرج) در سال ۱۳۴۸ باعث شد روستاهای واریان و روستاهای رزکان و کوشک دراین منطقه به زیر آب رفتند مزار امامزاده حسن که در روستای واریان بود هم به زیر آب رفت و امام زاده درعمق ۱۵۰ متری دریاچه سد کرج مدفون است . روستای واریان که در ۲۵ کیلومتری از ابتدای جاده کرج – چالوس واقع شده و اکنون نیز بخشی از آن در آن سوی دریاچه سد کرج قرار دارد.
رضا صفری یکی از بزرگان این روستا که اکنون ۵۰ خانوار در آن زندگی می کنند گفت : در گذشته یکی از نوادگان امام رضا (ع) در این روستا برای نماز خواندن توقف می کند و در حال وضو گرفتن بوده که یکی از اهالی او را نشناخته و با گمان اینکه دزد وارد روستا شده او را کشته و سر از تن وی جدا می کند.
بعد این حادثه که این فرد شناسایی می شود، مقبره ای برای او در نظر می گیرند و پس از احداث سد مزار او در زیر آب می ماند.
مهراب رجبی برادربازیگرسینمای ایران مهران رجبی که خود اهل این روستا هستند و اکنون رییس بنیاد البرز شناسی استان البرز است روایت دیگری از این موضوع برای خبرنگار ایرنا بازگو کرد.
رجبی خاطرنشان کرد: در روستای واریان امامزاده ای دفن بود که مقبره وی نیز در زیر آب ها ماند.
وی افزود: امامزاده حسن (ع) که اکنون در میدان کرج آرام گرفته، کنار رودخانه در حال وضو گرفتن بود که یک روستایی به گمان اینکه فردی ناشناس برای دزدی وارد روستا شده از پشت سر به او حمله کرده و سرش را از بدن جدا می کند.
وی ادامه داد: سر جدا شده با آب رودخانه همراه می شود و در میدان کرج مردم آن را پیدا می کنند و با توجه به شناختی که از وی داشتند و می دانستند از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است، سر را دفن کرده و امامزاده ای بنا می کنند.
رجبی گفت: بدن او در واریان می ماند و اهالی مقبره ای نیز برای آن ایجاد کرده و این مکان به زیارتگاه تبدیل می شود که پس از احداث سد امیر کبیر (کرج) این امامزاده نیز همراه باقی اراضی و خانه ها زیر آب می رود.
وی افزود: اکنون تنها سر مبارک امامزاده حسن(ع) در محل میدان کرج دفن است و در گذشته به این مکان راس حسن (ع) نیز گفته می شد، حتی اهالی واریان بارها در خواب و رویا دیده اند که امامزاده تقاضا داشته که بدنش را نیز به سرش ملحق کرده و در یک جا دفن کنند که البته این موضوع تحقق نیافت.
آدرس : استان البرز ـ شهرستان کرج ـ بخش مرکزی ـ شهر کرج، میدان شاه عباسی (میدان قدس)، بلوار امامزاده حسن (علیه السلام)
منابع :
پایگاه جامع امام زادگان
ویکی پدیدا
ویکی شیعه
ایرنا