امامزاده سیدکافی (ع) با قدمتی ۸۰۰ ساله در یزد+عکس
- شناسه خبر: 12800
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۸
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
به گزارش خبرنگاربقاع نیوز از یزد، نسب شریف این امامزاده براساس شجرنامه موجود اینگونه می باشد: امامزاده سیدکافی بن هاشم بن محمدرضا بن محمدبن حسن بن احمد بن علی بن احمد بن ناصرالدین بن شمس الدین بن نجم الدین بن حسن بن محمد بن حمزه بن علی بن طلحه بن حسن بن علی بن عمر بن حسن افطس بن علی الأصغر بن امام سجاد (علیه السلام).
اصل این بنای مقدس به دوران پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد در کتاب فرهنگ جغرافیایی درباره پیشینه تاریخی این امامزاده نوشته شده : قدمت آبادی بیش از ۸۰۰ سال است و دارای زیارتگاهی بنام امامزاده سیدکافی است.
قبل از پیروزی انقلاب این امامزاده بقعه ای کمتر از ۲۰ متر با ضریح کوچک چوبی و گنبد از جنس خشت و گِل داشته است. این بنای مقدس بعد از پیروزی انقلاب از سال ۱۳۶۱با معماری آقای استاد حاج حسن کلانتر یزدی طراحی و باهمت هیئت امنا و از کمکهای مردمی باز سازی گردید.
در حال حاضر زیربنای مسجد و امامزاده کافی به متراژ ۱۳۶۰ متر می باشد. ساختمان امامزاده و سقف حتی ستونها از آجر و سیمان به سبک سنتی استفاده شده و فاقد آهن است , سقف امامزاده دو پوشش میباشد پوشش اولی با آجر و سیمان و پوشش دومی که گنبد بر روی آن واقع گردیده از الگوی آهن استفاده شده و با آجر پوشیده شده و روی آن کاشیکاری شده است.
نمای ستونهای داخل امامزاده از کاشی و دیوارها آینه کاری و نمای سقف از آجر به سبک سنتی تزیین شده که نظر هر بیننده ای را به خود جلب میکند و در نوع خود بی نظیر میباشد. گلدسته های امامزاده با ستونهای از آجر ساخته شده و نمای آن را کاشی نموده اند.
مسجدی نیز بنام امامزاده مزین است با ستونهای آجری به شکل طاق مانندکه به شیوه سنتی پوشیده شده است ودیدنش خالی از لطف نیست.
شروع کار از جوار امامزادگان:
حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین غالبی امام جمعه بخش خضرآباد در مصاحبه با خبرنگار بقاع نیوز در توصیف این امامزاده بزرگوارگفتند: نسب شریف سیدکافی علیه السلام با چند واسطه به حضرت سید ساجدین امام زین العابدین علیه السلام میرسد.این امامزاده همیشه مورد احترام بوده و مردم با چشم احترام به آقا نگاه میکنند وچون کشف و کرامات زیادی از آقا دیدند باعث علاقمندی شدید آنها به آقا شده است. من شخصا هر وقت خواسته و حاجتی داشته ام که به آقا مراجعه کردم دست خالی بر نگشتم. مردم باید کارهای فرهنگی خویش را در جوار امامزاده انجام دهند همانطوری که رهبری معظم تاکید کردند. : بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی جامعه تبدیل شوند.
حجت السلام حاج سید حسن جعفری سالمندترین عالم دینی شهرستان شهربابک ونماینده دوره های دوم و سوم مجلس شورای اسلامی که از نوادگان امامزاده سیدکافی علیه السلام و از اساتید دانشگاه میباشد در این گفت و گو با اشاره به فرزندان امامزاده کافی خاطرنشان کردند: این امامزاده واجب التعظیم دارای دو پسر بنامهای کبیر و سعید , که کبیر در نزد خودمانده که از او ابراهیم وسپس مهدی و از او مؤمن و از او سید جعفر و سپس میرخلیل به دنیاآمده است. و فرزند دیگرش سعید که جد ما می باشد و او به مروست تبعید شده و به خاطر امنیت جانی تقیه میکرده و سیادت خود را مخفی نموده و حتی سیادت خود را به فرزندانشان اعلام نکردند و حاج کنعان فرزند سید سعید و نوه امامزاده کافی به شهربابک مهاجرت میکند ایشان چهار پسر داشته به نام های ملا علی ؛ محمد علی ؛ عباس و اسکندر که فرزندانشان فامیلهای مختلفی را برای خودشان انتخاب کردند. که مشهور ترین انها جعفری و کافی و ملایی بوده و فامیلهای مثل نجفی و تقی نژاد و کریم پور در بین نوادگان حاج کنعان به چشم میخورد. حاج کنعان تاکید داشته که فرزندانشان اجداد خود را تا حاج کنعان و یا کافی یاد بگیرند..
حجت الاسلام جعفری در ادامه بیان کردند:عشیره حاج کنعان از شهربابک به شهرهایی مثل تهران ؛ کرج ؛ شهریار ؛قم ؛ گرگان؛ یزد ؛ شاهرود ؛قزوین ؛ اصفهان ؛ کرمان و رفسنجان و…. پراکنده شده اند.
نشانه های مودت اهل بیت وامامزادگان:
حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد رضا طالبیان نماینده ولی فقیه و امام جمعه اشکذر محبت و مودت را یک دوست داشتتنی قلبی دانستند که باید اظهار شود و نشانه هایش مشاهده گردد . ما باید اهل بیت را پیشوای خویش قرار دهیم و آنچه را که آنها می فرمایند : با جان و دل بپذیریم زیرا فرموده آنها حق است. امام جمعه اشکذر امامزادگان و شخصیتهای برجسته دینی را بخشی از تاریخ، هویت و اعتقادات مذهبی شیعیان دانست و با بیان اینکه این انسانهای عظیم الشان مورد عنایت خاص خداوند متعال هستند خاطرنشان کرد: امیدواریم با گام برداشتن در راه مقدسی که این بزرگان در پیش گرفتهاند ما نیز مشمول لطف ایزد منان قرار بگیریم. وی تصریح کرد: می توان با معرفی صحیح امامزادگان به نسل جوان از ظرفیتهای فراوان آستان مقدس امامزادگان به عنوان قطبهای فرهنگی و معنوی استفاده کرد.ایشان در رابطه با شخصیت والای امامزاده سیدکافی علیه السلام به خبرنگار ما گفتند: این امامزاده در پیشگاه خداوند به خاطر محبوبیت و تقوی دارای قرب و منزلت رفیعی بوده و آنچه در بین مردم مشهور هست این است امامزاده صاحب کرامات بوده و میتواند حوائج دوستداران و محبین اهل بیت را برآورده سازد.
کراماتی شنیدنی از زبان خادمین امامزاده :
آقای حاج محمدعلی قاسمی خادم قبلی امامزاده سیدکافی علیه السلام که از سال ۱۳۵۹ افتخار خادمی این امامزاده را داشته در باب کرامات این امامزاده گفتند: نزدیک ۱۸ سال پیش دخترم فاطمه قاسمی دچار بیماری تومور مغزی گردید تمامی دکترا او را جواب کرده بودند . یک شب در اواخر شب که از غصه و ناراحتی خوابم نمی برد وارد حرم شدم و حاجت خود را بر امامزاده عرضه داشتم که شفای دخترم را از لطف امامزاده کافی گرفتم و هیچ اثری از درد در بدنش مشاهده نشد و شفا گرفت.
دیگر اینکه چند سال پیش در عالم خواب از طرف امامزاده کافی به من الهام شد که به آقای حاج احمد جعفری بگویم قضیه ضریح به کجا ختم گردید؟ وقتی به آقای جعفری خوابم را گفتم او گفت: من حاجتی داشتم فقط در دلم نیت داشتم که اگر برآورده گردد یک ضریح جدید بر روی قبر بگذارم ولی از این ماجرا کسی خبر نداشت تا اینکه دیروز حاجتم روا شد که امامزاده شما را مامور کرده که به من گوشزد نماید تا به عهدی که بسته ام وفادار بمانم. با ساختن ضریح جدید ضریح آلومینیمی که بعد از ضریح چوبی در ابعاد ۲در ۳ ساخته شده بود به قبر زن استاد اشرف آهنگر که در قبرستان جهرر یزد واقع در خیابان مهدی انتقال داده شد و بر روی قبر زن استاد اشرف آهنگر نصب گردید و ضریح فعلی در ابعاد ۳در ۴ که توسط حاج احمد جعفری بر روی مرقد مطهر گذاشته شد
آقای سید جلیل حسینی خادم فعلی امامزاده سیدکافی علیه السلام در باب کرامات امامزاده سیدکافی علیه السلام گفتند: چند سال پیش در زمستان صدای شیون و ناله ای شنیدم به سمت صدا آمدم دیدم که خانواده ای دختر بیمار خود را که دکترها جواب کرده بودند به نزد امامزاده آورده بودند آن موقع ساختمان در حال تعمیر بود درب نداشت. سوز سرما تا مغز استخوان را می لرزاند اینقدر سرد بود با خود گفتم اگر اینها اینجا بمانند از سرما همه تلف میشوند گفتم به خانه ما بیایید گفتند ما تا شفا نگیریم نمی رویم گفتم اگر شبی فرزند شما شفا نگرفت من سید نیستم. خلاصه آن شب آن خانواده به منزلشان رفتند و من به امامزاده گفتم آقا من به اعتبار شما قول دادم آبرویم را نریزید. در روز بعد دیدم خانواده شان به منزل من آمده و گوسفندی را نذر من کرده بود و دخترشان به دست با کفایت امامزاده کافی شفا گرفته بود.
ساخت زائر سرا و توسعه فضای تفریحی از الویتهای بخشداری خضر آباد:
آقای مهندس محمد حسین محمدی عضو هیئت امنای سیدکافی علیه السلام و کارشناس عمران بخشداری خضرآباد راجع به توسعه این مکان مقدس اعلام کرد: ما برنامه ای جهت ساخت زائرسرا و فضای تفریحی در جوار امامزاده در پیش داریمبرای اجرای این طرحها, زمینهای اطراف امامزاده را خریداری و آزادسازی کردیم و سعی داریم قسمت باقی مانده که دو باب مغازه هست بخریم تا به راحتی این اهداف را اجرا نماییم. ایشان از طرحهای در دست اجرا را فضای تفریحی و زائر سرا و سالن اجتماعات را در اولویت دانست .
محمدی و معرفی روستای کافی آباد:
محمدی در معرفی روستای کافی آباد گفت: آنچه که در میان اقوال مشهور است این است که روستای کافی آباد بعد از امامزاده بوجود آمده است و امامزاده از قبل وجود داشته است. و مردم این روستا به نام این امامزاده شناخته میشوند و نام این امامزاده زینت و اعتبار روستا گشته است. بافت تاریخی روستای کافی آباد جاهای دیدنی مثل کوچه های سرپوشیده (ساباط) و برج قدیمی احمد شاهی که از سنگ و گل در زمان حکومت احمد شاه قاجار ساخته شده و مسجد جامع کافی آباد که با سبک سنتی ساخته شده است میتوان نام برد. از آنجایی که این روستا و روستاهای مجاور امامزاده در ایام گرم سال از آب و هوای نسبتا ملایم و خنکی برخوردارند و نسبت به مرکز استان۱۰ تا ۱۵ درجه اختلاف کاهش دما دارد باعث شده در ایام تابستان مردم زیادی از سایر نقاط برای زیارت و سیاحت به این روستا و روستاهای مجاور بیایند. روستای کافی آباد دارای ۶شهید و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ نفر میباشد و تنها مشکل اصلی این روستا و روستاهای مجاور کمبود آب می باشدکه ان شاءالله تا دو سال آینده مسئله کم آبی هم از طریق انتقال آب زاینده رود حل خواهد شد.
وی از اهمیت و پایبندی مردم روستا به رعایت پوشش گفت:نکته جالب توجه ای که ذهن هر بیننده و مسافری ای را به خود جلب میکند این است که وقتی وارد بافت قدیمی شهر میشویم در درب ورودی هرخانه یک پرده و یا پارچه ای آویزان است تا در هنگام باز شدن درب خانه داخل خانه دیده نشود . زنان و دختران این روستا به حجاب و پوشش بسیار خوبی آراسته هستند . مردم این روستا از نظر خلق و خو صبور و خونگرم وبا حوصله و میهمان نواز میباشند و در استخری که آب قنات جمع میشود وقتی نگاه میکنیم حاکی از امنیت و آرامش این روستا را دارد ماهی های رنگی و پرندگان بدون هیچ دغدغه ای و با کمال آرامش به زندگی خود ادامه میدهند.
مهندس محمدی درپایان با تشکر از تلاشهای بی دریغ اعضای هیئت امنای امامزاده سیدکافی علیه السلام آقایان سیدجوادحسینی , حجت الاسلام شیخ علی اکبر حیدری , حمید عرب, محمد حسین محمدی و محمد حسن جعفری به برگزاری پاره ای از برنامه های فرهنگی مذهبی آستان مقدس امامزاده سیدکافی علیه السلام اشاره کردو گفت:در مناسبتهای مختلف در این امامزاده برنامه هایی از قبیل:۱٫ برگزاری مراسم ویژه سال تحویل ۲٫ برگزاری مناسبتهای اسلامی مراسم شهادت و ولادت ائمه اطهار علیهم السلام و اعیاد مذهبی در طول سال ۳٫برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در ایام البیض ۴٫برگزاری نماز جمعه در هر سه هفته یکبار به طور سیار ۵٫برگزاری یادواره شهدای بخش خضرآباد هر سه سال یکبار به طورسیار ۶٫برگزاری زیارت عاشورا در غروب پنج شنبه ها و نماز جماعت و دعای کمیل در شبهای جمعه ۷٫برگزاری کلاسهای آموزش قرآن برای نونهالان ۸٫ برگزاری همایش شیرخوارگان در ایام محرم۹٫برگزاری کلاسهای آموزش سفره آرایی برای خواهران ۱۰٫ برگزاری مجالس ختم اموات برگزارمی شود.
گفتنی است:کلیه هزینه های این امامزاده از نذورات مردمی،فروش زمین برای قبور و پولهای داخل ضریح تامین میگردد.
انتهای پیام/
گزارشگر:حسین محمدی